реклама
Sucurity Police

реклама

vodaGontsa Мокрі ноги. Мокрий одяг. Затоплені авто. Не дороги, а річки. Не транспорт, а човни. Вода. Вода. Вода…

Середа, 29 червня, увійде в історію сучасних Черкас як день великого дощу. День, коли «надзвичайна вода» паралізувала обласний центр.

Черкащани, хто пересувався містом водними каналами, а не дорогами, звинувачують чиновників у бездіяльності. У неготовності оперативно реагувати на надзвичайні для мешканців міста ситуації, або їм запобігати.

А посадовці мерії наголошують, що такі виклики природи – випадання двомісячного обсягу опадів – просто не під силу комунальникам обласного центру. А ще й колектор прорвало.

 Черкаси затопило

З ночі на середу Черкаси заливає дощем. Вода не встигає зливатись по водостоках, в окремих районах міста паралізовано рух автотранспорту. Черкащани добираються на роботу по воді – як тротуари, так і перехрестя перетворились у калюжі та річки. Найбільше повідомлень про затоплені автошляхи і тротуари – з Південно-західного району та Митниці…

фото - "Прочерк"

фото - "Прочерк"

 

фото - "Прочерк"

фото - "Прочерк"

 Через дощ у Черкасах можуть оголосити надзвичайну ситуацію

З черкаської мерії надходить інформація про розгляд питання про оголошення у Черкасах надзвичайної ситуації. Це означатиме окремий графік роботи усіх комунальних служб міста, залучення рятувальників до ліквідації наслідків підтоплень тощо. Зрештою, оголошується що кількість опадів, які випали в обласному центрі, недостатня для оголошення надзвичайної ситуації.

фото - Черкаський форум/MAXIMUM2

фото - Черкаський форум/MAXIMUM2

 

фото - Черкаський форум/roBapg2

фото - Черкаський форум/roBapg2


Біля «Фуршету» «потонула» маршрутка з пасажирами

Виїхати з Південно-Західного району Черкас для його жителів у середу вранці майже неможливо. Через залиті ділянки вул. 30 років Перемоги та Сумгаїтської маршрутки та тролейбуси не рухалися ні в один, ні в інший бік.

Тимчасом на дорозі біля «Фуршету» «застрягала» маршрутка № 6, у якій було повно людей. Вийти  з автобусу вони не могли – вода практично повністю покрила колеса.

відео - Федір Гонца

Для ліквідації потопу мерія залучає потужну техніку МНС

Найбільші проблеми, які місту спричинила негода, -  це стихійні озера на вул. Конєва в Південно-Західному районі та біля залізничного вокзалу, а також прорив колектора на перехресті просп. Хіміків та вул. Енгельса.

Про це розповів у ексклюзивному коментарі «Прочерку» перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко.

- Місто звернулося до МНС області, зараз у нашому розпорядженні задіяна потужна техніка. Найголовніше зараз ліквідувати стихійні озера, оскільки вода в Південно-Західному районі вже почала підтоплювати поліклініку та будинок по вул. Конєва, 1. Якщо не буде далі сильно надходити вода, то протягом дня ці проблеми буде усунуто.

Утім, найважчою для міста ситуацією, за словами Віктора Анатолійовича, є прорив колектора. Спричинило аварію те, що на нього впала теплова камера ТЕЦ, яку підмило водою (споруда з фундаментних блоків, розміром, як трикімнатна квартира). Через це жителі Південно-Західного району можуть залишитися без води.

фото - Черкаський форум/roBapg

фото - Черкаський форум/roBapg

У Черкасах заливає поліклініку. Вимкнули електрику

Незважаючи на негоду, ситуація у всіх черкаських медичних закладах стабільна, окрім одного – поліклініки №5, що за адресою 30 років Перемоги, 20. Про це «Прочерку» повідомив директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олег Стадник.

– Усі інші медичні заклади функціонують нормально. Ми їх перевіряли в телефонному режимі. Щодо поліклініки №5, то біля неї на другому автомобільному кільці розлилася вода. Її зараз викачують, але все одно вона вже з’явилася у підвальних приміщеннях поліклініки. У закладі зараз немає електрики, відключили щитову, щоб убезпечити людей, – повідомив Олег Стадник.

фото - Черкаський форум/roBapg

фото - Черкаський форум/roBapg

До МНС звертаються сотні черкащан з проханням врятувати їх від «потопу»

Лише за одну годину вранці у середу до оперативно-кординаційного центру Управління МНС України в Черкаській області надійшло понад 100 звернень від громадян, будинки яких заливало водою, та від автомобілістів, які «потонули» на дорозі. Про це повідомляє прес-служба обласного управління МНС. Загалом по допомогу до рятувальників зверталися сотні людей.

Як повідомляють в управлінні, нині їхня техніка працює по відкачуванню води у підвалах житлових будинків. Зокрема, у районі  вул. Хоменка, водозабірного колектора в районі вул. Смілянської та в поліклініці № 5.

фото - Черкаський форум/MAXIMUM

фото - Черкаський форум/MAXIMUM

У місті підтопленими залишаються одинадцять місць.

Мер Черкас – у відпустці. З потопами бореться його перший заступник

З 25 червня і по 15 липня міський голова Черкас Сергій Одарич перебуває у відпустці. Його обов’язки виконує перший заступник мера Віктор Беззубенко. Цю інформацію «Прочерку» підтвердили у прес-службі міськвиконкому. Ліквідацію наслідків дощової негоди крім Віктора Беззубенка координує заступник мера Олексій Леонов.

«У Черкасах відведенням води займаються ті, хто не вміє цього робити», - експерт

Такої думки дотримується директор комунального підприємства «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» (ЧЕЛУАШ) Борис Оніщенко. Ще зовсім недавно саме це КП займалося зливовими каналізаціями на дорогах. Нині тендер на послуги дорожнього водовідведення виграла приватна фірма, у якої, за словами Бориса Миколайовича, немає ні техніки, ні досвіду.

- Досі ця фірма не займалася водовідведенням. Вони не володіють ситуацією, не знають усіх особливостей розташування мереж. Зливову каналізацію треба регулярно чистити. У нас був графік цих робіт, погоджений із виконкомом. Я не бачив, щоб зараз це в місті робилося.

Борис Оніщенко зазначає: раніше, коли в місті траплялися сильні дощі, ЧЕЛУАШ оперативно залучало техніку інших комунальних підприємств, додаткових працівників.

- Під землею щоб щось робити, треба знати, що там робити – які там труби, якого діаметру. У нас в таку негоду на одне місце до сорока осіб виходило. Сьогодні я поки дві години до лікарні добирався, то не бачив жодного працівника.

фото - "Прочерк"

фото - "Прочерк"

Договір з новою фірмою на водовідведення з автошляхів уклали… кілька днів тому

У тому, що в Черкасах – «потоп», винна не фірма, яка займається водовідведенням з автошляхів, а те, що «вилилося дуже багато води». Так вважає директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась. Саме цей департамент проводить тендери у міськвиконкомі.

У середу, 29 червня, Павло Карась у Києві, однак про ситуацію в Черкасах знає. Утім, назви фірми, яка виграла тендер на водовідведення, назвати по пам’яті не береться.

- Договір було укладено 25 червня, - розповідає «Прочерку» Павло Карась. – Фірма в Черкасах працює давно. Тому це не вина фірми.

У черкаської мерії немає претензій до фірми, яка відкачує воду з автошляхів

У міської влади Черкас немає нарікань до підприємства, яке нині займається водовідведенням зі шляхів міста. Про це повідомив на прес-конференції заступник міського голови Олексій Леонов.

– У них техніка є. Вони спокійно викачують накопичувальні басейни. Але в тій ситуації, яка була сьогодні, то я вам хочу сказати, що і техніки КП«ЧЕЛУАШ» не вистачило б, – пояснив Олексій Леонов. – Тож зараз на вулицях міста працює техніка МНС, «ЧЕЛУАШ» і фірми, що виграла тендер на водовідведення.

фото - Черкаський форум/roBapg

фото - Черкаський форум/roBapg

Вода в крані буде, але директор Черкаського водоканалу боїться нездорового ажіотажу у населення

Вода у квартирах черкащан, незважаючи на аварію на колекторі, не зникне. У цьому запевнив жителів міста керівник комунального підприємства «Черкасиводоканал». При цьому він визначив, що аварія на колекторі складна, а ремонтні роботи через негоду проводяться з запізненням.

– Ситуація керована. Якщо і будуть проблеми з порушенням водопостачання, то мінімальні, – запевнив на прес-конференції директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – На сьогодні водопостачання здійснюється у повному об’ємі, водовідведення також.

Аварія колектора сталася з двох причин: через порушення будівельних норм та повного зношення колектора внаслідок тривалої експлуатації. Адже сам колектор експлуатується з 70-х років.

фото - "Прочерк"

фото - "Прочерк"

Курйози: У Черкасах під час зливи блондинка втопила «Сенс» і черкащани вже почали купатися на дорогах (ВІДЕО)

У Черкасах блондинка «втопила» свій легковик «Сенс». Про це на Черкаському форумі повідомляє користувач під ніком dereck.

Як повідомляє користувач dereck, подія сталася за адресою 30 років Перемоги, 54. «Кричал что-бы не ехала, но ей было виднее», – додає він.

На Черкаському форумі опублікували відео, як своєрідно відреагував на дощову стихію автомобіліст, чиє авто застрягло на дорозі. Чоловік, одягнений у куртку і труси, уже без штанів, вийшов із зеленого «Daewoo», роззувся і щодуху стрибнув у хвилю.

Від вантажівки, яка таки змогла проїхати поруч, хвиля вийшла чималенька.  Випірнувши, чоловік повернувся до машини, тримаючи черевики в руках…

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #11 Оксана 07.08.2011 17:02
Віталію, є сайт "Твій місцевий депутат", на якому можна викласти вказані Вами документи на загальний розсуд. Це сайт, присвячений діяльності місцевих рад і місцевих депутатів. Аналогічні працюють у 9 областях. Один з них у Черкаській. www.deputat.ck.ua
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 ВІТАЛІЙ 07.08.2011 11:55
ДА, МОЖЕТ ПРЕДОСТАВЛЕННЫЕ МНОЮ ДОКУМЕНТЫ ПОМОГУТ РАЗРЕШИТЬ ИЗВЕЧНЫЙ ВОПРОС-КТО ВИНОВАТ!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 ВІТАЛІЙ 07.08.2011 11:53
В 2005 ГОДУ ХАРЬКОВСКИЙ НИИ ЗАКЛЮЧИЛ С ГОРИСПОЛКОМОМ ДОГОВОР НА ВЫПОЛНЕНИЕ РАБОТ ПО ИЗГОТОВЛЕНИЮ ПРОЭКТНО-СМЕТНОЙ ДОКУМЕТАЦИИ НА КАНАЛИЗАЦИОННЫЙ КОЛЛЕКТОР. СОГЛАСНО ДОГОВОРУ ПЕРВЫЙ ЭТАП РАБОТ БЫЛ ВЫПОЛНЕН, ОДНАКО ИСПОЛКОМ -УКС ГОРИСПОЛКОМА ОТКЗАЛСЯ ВЫПЛАТИТЬ СТОИМОСТЬ ВЫПОЛНЕННЫХ РАБОТ. СОГЛАСНО РЕШЕНИЮ КИЕВСКОГО ХЗЯЙСТВЕННОГО АПЕЛЛЯЦИОННОГО СУДА ЗАДОЛЖЕННОСТЬВЗ ЫСКАНА. ИСПОЛКОМ ОБРАТИЛСЯ В ВЫСШИЙ ХОЗ.СУД С КАССАЦИОННОЙ ЖАЛОБОЙ. ИНТЕРЕСУЮЩИЕ ДОУМЕНТЫ-РЕШЕНИЕ ЧЕРКАССКОГО ХОЗЯЙСТВЕННОГО СУДА,РЕШЕНИЕ КИЕВСКОГО ХОЗЯЙСТВЕННОГО АПЕЛЛЯЦИОННОГО СУДА, ДОГОВОРА И ПР. ДОКУМЕНТАЦИЮ,ОТ НОСИТЕЛЬНО ИСКУСТВННО СОЗДАННОГО ПОТОПА В Г. ЧЕРКАССЫ, МОГУ ПРЕДОСТАВИТЬ ЗАИНТЕРЕСОВАННЫ М ЛИЦАМ ДЛЯ ПОСЛЕДУЮЩЕГО ОПУБЛИКОВАНИЯ.Я НЕПОСРЕДСТВЕННО ПРИНИМАЛ УЧАСТИЕ ВО ВСЕХ СУДЕБНЫХ ТЯЖБАХ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Дмитрий 02.07.2011 14:56
Родной район стал Винецией!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Егор 01.07.2011 15:39
На зеленом Ланосе вообще красун!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #6 Зевс 01.07.2011 05:45
Цитую Ліка:
Цікаво, от про щоб іще писав ПРОЧЕРК якби Черкаси не залило?

Про негоду ніби про провокацію з боку влади, або теракт з боку опозиції.
Дійсно нічого краще не відволікає від політичних протистоянь в суспільстві ніж війни і катаклізми.
Як би не було за ліквідацією наслідків негоди стоять конкретні люди.
І вони зі своїм завданням впоралися.
На вю Україну ЗМІ розтрубили про потоп.
А його наслідки до вечора як водою змило.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 очевидец 30.06.2011 17:08
одно могу сказать, что автодор и ЖКХ у нас просто отсутствует и наш уважаемый мер просто забил и забыл про свой город когда ему нужна была реальная помощь.
P.S. не ужели мы такие беспомощные и убогие что сами не можем себе помочь???? нас Е....т а мы крепчаем,стыдно за нашу власть и за нас самих..........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #4 Ліка 30.06.2011 12:09
Цікаво, от про щоб іще писав ПРОЧЕРК якби Черкаси не залило?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 уменетежбулимокріноги 30.06.2011 11:02
черкащани -автори фото і відео - молодці!!! дивишся - як жива історія міста)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Володимир 30.06.2011 09:27
Ну що, слід після хвилі дощу чекати хвилю недорогих автомобілів? "Втопленнички" ж іржавіють миттєво, треба буде продавати дуже швидко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100