реклама

реклама

Місяць тому в черкаських ЗМІ з’явилися повідомлення про можливість «захоплення підприємства «Дашуківські бентоніти» (Лисянський район). Тоді член наглядової ради «Дашуківських бентонітів» Юрій Кирилов назвав ці дії «рейдерством». Щоб почути думку протилежної сторони, ми звернулися до іншого акціонера «Дашуківських бентонітів» Володимира Миколайовича Масюка. Він і розповів нам про плани щодо подальшого розвитку ПАТ «Дашуківські бентоніти» та про ставлення обласної влади до нового інвестиційного проекту.

Зустріч Майкла Баєра, власника німецької компанії «Forester Consultants», із його партнером Володимиром Масюком в Черкаській ОДА

Зустріч Майкла Баєра, власника німецької компанії «Forester Consultants», із його партнером Володимиром Масюком в Черкаській ОДА


Скажіть будь ласка в якому стані зараз знаходиться ПАТ «Дашуківські бентоніти»?

– Стан підприємства дуже важкий: за 2014 рік збиток становить 20 мільйонів 964 тисяч гривень, заробітна платня не сплачена за декілька місяців, чисельність робітників зменшилася з 400 до 250, кредит не погашений. До речі, заборгованість за розрахунками з банком «ВТБ», в якому було взято кредит, станом на 10 липня 2015 року становить 67,8 мільйонів гривень.

Вся біда підприємства в тому, що його керуюча компанія брала комбінат не для того, щоб розвивати, а щоб мати хорошу заставу для кредитування в різних банках. Кошти в розвиток підприємства не вкладали, а лише «вимивали». Це не могло не стурбувати банк, який надав кредит, тому рішення банку продати актив є вимушеним. Рішення це обумовлене реальним станом підприємства, банк рятував свої активи.

Я звернувся до свого партнера – громадянина Німеччини Майкла Байєра, який погодився викупити кредит у банка «ВТБ» завдяки факторинговій компанії «Вердикт Фінанс».

Вже сьогодні інвестиції склали близько 2 мільйонів доларів США.


Діяльність «Вердикт Фінанс» здійснюється у відповідності з цивільним законодавством України та укладеними договорами й не має нічого спільного з рейдерством, про яке говорить один з акціонерів Юрій Кирилов.

Мета пана Кирилова – це знищення підприємства шляхом банкрутства, залишення людей без заробітку, а Україну без провідного підприємства в галузі переробки бентонітових глин, які доречи необхідні для оборонного комплексу.

Яка позиція обласного керівництва?

– На минулому тижні ми з Майклом Байєром мали зустріч в обласній адміністрації, та отримали повну підтримку інвестиційному проекту (передбачені інвестиції складають біля 5 млн. доларів США), та запевнення, що ніхто збанкротувати, та вирізати на металобрухт ПАТ «Дашуківські бентоніти» не дозволить.

Хочу від свого імені та від імені громадянина Німеччини Майкла Байєра подякувати обласному керівництву за надану підтримку.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 UA 01.09.2015 00:41
Капиталiстичнi акули жеруть одне одного. Ги
А людям рибки?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 26.08.2015 08:31
А облДРАМТЕАТРУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100