реклама
Sucurity Police

реклама

Зустріч народного депутата Максима Полякова з ізраїльським лікарем, радником Міністерства закордонних справ Ізраїлю з питань охорони здоров’я – Йоссефом Барацом та представниками Посольства Ізраїлю в Україні відбулася 11 лютого.


Система охорони здоров’я в Україні не досконала, бюджетних коштів на тотальне оновлення лікарень бракує. Тому сторони зустрічі обговорили можливі шляхи співпраці та надання українським лікарням необхідного обладнання з Ізраїлю.

Максим Поляков зауважив, що в Уманській міській лікарні технічний ресурс вичерпаний на 100%.

– Для подальшого функціонування медичного закладу потрібно зробити капітальний ремонт та завезти сучасніше обладнання, – каже Максим Анатолійович. – Нещодавно закінчили реконструкцію приймального відділення Уманської міської лікарні. Після реалізації цього проекту зможемо продовжувати. Щороку відкриватимемо нове відділення заново. За п'ять-сім років піднімемо нашу лікарню на новий рівень. Умань – одне з найкрасивіших міст країни. І тому для мене реконструкція Уманської міської лікарні – стратегічно важлива справа. Для того, щоб закупити сучасне обладнання, передусім потрібно зробити ремонт самих приміщень. Я зроблю усе від мене залежне, аби уманчанам не довелося їхати за 200 км до Києва задля лікування. Вони матимуть можливість отримувати якісну допомогу вдома.

Йоссеф Барац наголосив, що завдяки сучасному медичному обладнанню, яке надійде в Умань, буде врятоване не одне життя.

Під час розмови представники посольства також зазначили, що потрібно розробити спеціальний план медичної співпраці «Україна – Ізраїль» та залучити Уряд для вирішення цього питання. Адже для оновлення українських лікарень потрібно виділити значний початковий капітал.

– Ізраїль є прикладом дружелюбності, відкритості, взаємодопомоги та національної ідеї, – підкреслив перший заступник голови секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «Депутатський контроль» Юрій Житомирський, який був присутній на зустрічі. – Українцям варто повчитися ініціативності в такої держави. Адже на початку становлення незалежності Ізраїль теж мав багато проблем, але успішно їх поборов. Тільки спільними зусиллями можна досягти результатів, і ми всіляко підтримуємо ідею оновлення лікарні та шукатимемо різні способи залучення інвесторів задля її реалізації.

Наприкінці зустрічі Йоссеф Барац запевнив, що зі свого боку він буде захищати й просувати в Ізраїлі співпрацю з Україною, аби в Умані сучасно обладнана лікарня запрацювала якнайшвидше.

реклама

Коментарі  

 
+8 #2 Уманский Еврей 13.02.2016 23:44
Если Украина аннулирует безвизовый режим с Израилем, то Уманская больница обязана просто всё что Израиль дал для больницы возвратить. Так будет честно, ибо нельзя одной рукой брать помощь, а другой рукой наказывать государство которые помогает Украине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 марина 12.02.2016 20:42
А эти люди на фото знают укр. мову, если нет - геть из Черкасс ;-) !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100