реклама

реклама

Вкотре питання доріг обговорювалося на обласній нараді в Черкасах. Вкотре це було емоційно, сердито, але чи результативно? Голова ОДА Юрій Ткаченко зазначив, що особисто проїхався деякими автошляхами області, зокрема, у напрямку Черкаси-Умань, і побачене його не задовольнило.

1459758608_6

– Де є відповідальні керівники, голови сіл, товаровиробники, то є і результат. Але найгірші дороги, які я побачив, у Смілянському районі. 10 днів тому вже надійшли кошти з держбюджету на фінансування Служби автомобільних доріг. Разом з тим, вистачає проблем, що стосується структури облавтодору, а це і проблема технічного оснащення, і брак професійних кадрів.

Очільник обласної Служби автомобільних доріг Юрій Настенко відзвітував, що станом на 1 квітня близько 50% автодоріг загального користування потребують невідкладного ремонту. А це тисячі кілометрів. Та про це говорив пан Настенко ще на початку минулого місяця. Так само він нарікав на безгрошів’я та великоваговий транспорт, який, мовляв, розбиває дороги.

Проте, принаймні останнє питання може вирішитися, бо в області вже запрацював пункт вагового контролю, який розташований на дорозі загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя (через Кременчук) км.103+200 біля с. Каврайські Хутори.

Частково вирішена ситуація і з грошима, бо 8 квітня було відновлене фінансування структури. Зокрема, працівники отримали зарплату за грудень-січень. За лютий планується розрахунок по зарплаті до кінця цього місяця. Куплені також матеріали і роботи з ліквідації ямковості вже проводяться в області, як наголосив доповідач, в мінімальних обсягах.

– 4 квітня Облавтодором активно розпочаті ремонтні роботи з застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші. І станом на 15 квітня вже ліквідовано більше 18 тисяч метрів квадратних ямковості, – повідомив Юрій Настенко. – На поточний тиждень заплановано виконати робіт з ліквідації ямковості загальним обсягом більше 27 тисяч квадратних метрів. Також, враховуючи наближення дати проведення урочистих заходів на Холодноярщині, проведені ремонті доріг, прилеглих до історико-культурного заповідника «Чигирин», а це такі напрямки як Канів-Чигирин-Кременчуг, Суботів-Медведівка-Кам’янка, Суботів-Медведівка-Буда. Також зусилля спрямовані на дорогу соціального значення Черкаси-Київ та міст через річку Дніпро.

Нині Службою автодоріг області проводиться робота з залученням необхідних коштів місцевих бюджетів.

– Спираючись на чинне законодавство, Службою автодоріг разом з облдержадміністрацією розроблено алгоритм та доведено його до районних держадміністрацій щодо виділеня органами місцевого самоврядування коштів на ремонт доріг загального користування місцевого значення. Активну роботу в цьому напрямку проводить Городищенська РДА. Там вже визначено 14 ділянок доріг для проведення ремонту. І там вже передбачена сума коштів по району складає більше 3 мільйоні гривень, – повідомив Юрій Настенко.

Роз’яснив ситуацію доповідач і щодо Смілянського району, дороги якого голова ОДА назвав одними з найгірших.

– Район з боку Служби і облавтодору був трохи запущений. Ми місяць назад змінили там керівника і сподіваємося виправити ситуацію. Там був безлад. І та техніка була доведена до ганебного стану… По мірі можливостей виправляємо ситуацію. І торік цей район був найскандальнішим, бо ми не прийняли близько 30% ямкового ремонту, який знімався за колесами... - зазначив Юрій Настенко.

Ткаченко порадив за такими фактами подавати матеріали в правоохоронні органи. Та Настенко лише зауважив, що керівника служби, при якому робився такий ямковий ремонт, було звільнено.

Голова ОДА викликав по селекторному зв’язку голову Смілянської РДА Андрія Колесника, проте той скаржився на брак фінансування.

– Коли виникає питання коштів і підходів до справи, то видно, де відповідально підійшли, а де, не побоюся сказати, нагріли руки! А людей турбує, як добратися до того чи іншого населеного пункту.

Ткаченко дав завдання підготувати йому аналіз по дорогам Черкащини, щоб чітко розуміти, скільки необхідно ресурсу для ремонту доріг.

– Ресурс ми вже визначили по кожному району. І голови РДА підтвердили, що на найближчих сесіях будуть визначені кошти для проведення ремонтних робіт по дорогах місцевого значення. Щодо доріг державного значення, то тут треба чітко знати ресурс, необхідний для кожного району. І мені необхідно надавати щоденну інформацію, щоб розуміти, де роботи робляться, а де гальмуються, як на Смілянщині. І ми поїдемо в кожен район і проконтролюємо особисто! – сказав Юрій Ткаченко. – Варто додати: на початок року нерозподілений залишок сіл і селищ районів був близько 180 мійльйонів. За нашими з фіскальною службою підрахунками, дохідна частина планування на цей рік занижена на 200 мільйонів. А це теж резерв! Особливо, якщо дивитися по базі оподаткування що стосується акцизного збору, і землі, то виникає купа питань. Шановні, гроші є! І ресурс треба спрямувати просто зараз, а не восени.

Голова ОДА дав наступне доручення заступнику: голови РДА мають приїздити цього тижня, звітувати і підписувати план власних дій, а це залучення ресурсу бюджетів і сільгосппідприємств.

– Державний ресурс – це моє завдання! Але я не зрозумію, коли приїду в район, а там і кіт не валявся. Будуть фейкові плани, які ви дасте мені на погодження, то готуйте заяву на звільнення, – сказав Юрій Ткаченко до голів РДА, а тоді звернувся і до Юрія Настенка: - Це і Вас стосується! Золотий час на дворі! Ви повинні вже вийти і працювати! Їдеш в Європі, то там вночі працюють, коли менше транспорту, а в нас роботи чомусь починаються з обіду.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #17 Владлэн 27.04.2016 08:11
Цитую Сеня Рудик:
Цитую Водій:
Якість асфальтування у нас - неймовірна! Восени у Яснозір'ї поклали асфальт по всьому селі, зараз (за півроку!!!) із того асфальту не залишилось і сліду. Чи є якісь перевірки якості доріг і відповідальніст ь за це?

про яку якість можна говорити? Часто ямки латають не фрезеруючи, прямо на їх рихлі кромки. Скільки такі "латки" прослужать? Рівно стільки скільки попередні. Адже їх зовсім недавно латали після жахливого стану на весну 2012р. То як: кожні 3 - 4 роки все спочатку? А що за "досягнення" в квітні давати з/плату за січень? Якщо не можете дотримуватися технології, не можете виплачувати з-ту до 10 числа наступного місяця, то уступіть місце тим хто це зможе.

"Латки"-это отработанная технология отмывания бабок,ведь это и ежу понятно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 valeri59 26.04.2016 17:38
Брови черные густые, речи ДЛИННЫЕ ПУСТЫЕ,,,
а воз и ныне там,,, просто работать надо, а не деребанить и не заниматься отписками...
Кто не хочет работать, тот ищет причину.
Чиновники, вы посмотрите на свои подъездные дороги к вашим домам, ВОТ ГДЕ НАШИ НАРОДНЫЕ ДЕНЬГИ УЛОЖЕНЫ И ЗАРЫТЫ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Смілянин 25.04.2016 13:56
Цитую Сеня Рудик:
Якщо не можете дотримуватися технології, не можете виплачувати з-ту до 10 числа наступного місяця, то уступіть місце тим хто це зможе.


Цитую Ярослав:
Ще одне, дорога на Канів, питання до Автодору, якщо у Вас немає коштів на ремонт дороги навіщо її тоді фрезерувати?? Видовбали ями і так і покинули...


Ось на тій ділянці робив не облавтодор, а приватні фірми, про які так переймається "Сеня Рудик".

Доречі, облавтодор, як і приватні фірми - лише один з підрядників і сам не розпоряджається бюджетними коштами! Власником доріг та розпорядником бюджетних коштів є Служба автомобільних доріг у Черкаській області, яка є зовсім іншою юридичною особою, але яку дуже часто ототожнюють з облавтодором (мабуть тому, що Служба автодоріг підпорядкована в Києві "Укравтодору", який також до облавтодорів прямого відношення не має)!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #14 механик 22.04.2016 15:26
не в дорогах дело,а в машинах, на которых ездят свидомые.Если у тебя машина с пневмоподвеской и резина 255/75/18 то любая яма не почем.Та что нужно подумать о покупке новой машины,позволяю щей передвигаться по таким дорогам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Dirty Harry 21.04.2016 17:31
Наша тема только вместо Уфы вставить Черкассы а рублей гривны. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=tJBF9EbkOZs
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #12 Водій 20.04.2016 10:40
Цитую Сеня Рудик:
Цитую Водій:
Якість асфальтування у нас - неймовірна! Восени у Яснозір'ї поклали асфальт по всьому селі, зараз (за півроку!!!) із того асфальту не залишилось і сліду. Чи є якісь перевірки якості доріг і відповідальніст ь за це?

про яку якість можна говорити? Часто ямки латають не фрезеруючи, прямо на їх рихлі кромки. Скільки такі "латки" прослужать? Рівно стільки скільки попередні. Адже їх зовсім недавно латали після жахливого стану на весну 2012р. То як: кожні 3 - 4 роки все спочатку? А що за "досягнення" в квітні давати з/плату за січень? Якщо не можете дотримуватися технології, не можете виплачувати з-ту до 10 числа наступного місяця, то уступіть місце тим хто це зможе.

Ладно б, друже, 3-4 роки. Пів-року і латок як не було. Люди в шоці. Хтось же отримав кошти за ремонт дороги. Асфальт зник і ями стали ще більші!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 Ярослав 20.04.2016 10:24
Ще одне, дорога на Канів, питання до Автодору, якщо у Вас немає коштів на ремонт дороги навіщо її тоді фрезерувати?? Видовбали ями і так і покинули...А те що там тепере кожен день аварійна ситуація на дорозі, бо щоб їх обїхати треба на зустрічну смугу виїзжати...Ганьба...Влада сидить в своїх кабінетах нічого не робить, все як завжди... Пропоную автопротест і перекрити рух автомагістралям и, бо вже задовбався ремонтувати ходову частину автівки і міняти колеса...А для великовагового транчпорту поставити пропускний пункт на виїздах з міста і тарифікувати їх...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Ярослав 20.04.2016 10:15
У наших можновладців завжди одна відповідь "нема грошей"...Те що вони збирають з нас водіїв податок на утримання доріг, а це з літру бензину - 3,6 гривні, а ДП - 2,6 гривні, їх не хвилює...У підсумку, у кожній тонні пального закладено свій акцизний збір. За оцінками фахівців, у собівартості пального частка податків становить 33% для бензину та приблизно 21% ДП. Себто акцизний збір плюс додається ПДВ. А от тепер вже питання: де ці гроші??? І вихід з ситуації: петиція про відміну податку що сплачує водій з літра палива, хай ці кошти збирає фонд автовласників по кожній області, і на зборах вирішують яку ділянку дорожного покриття ремонтувати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Сеня Рудик 20.04.2016 00:47
Цитую Водій:
Якість асфальтування у нас - неймовірна! Восени у Яснозір'ї поклали асфальт по всьому селі, зараз (за півроку!!!) із того асфальту не залишилось і сліду. Чи є якісь перевірки якості доріг і відповідальніст ь за це?

про яку якість можна говорити? Часто ямки латають не фрезеруючи, прямо на їх рихлі кромки. Скільки такі "латки" прослужать? Рівно стільки скільки попередні. Адже їх зовсім недавно латали після жахливого стану на весну 2012р. То як: кожні 3 - 4 роки все спочатку? А що за "досягнення" в квітні давати з/плату за січень? Якщо не можете дотримуватися технології, не можете виплачувати з-ту до 10 числа наступного місяця, то уступіть місце тим хто це зможе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #8 Шульц 19.04.2016 21:24
А що там із зйомкою порнофільмів у облавтодорі. Як вплинуло на ремонт доріг?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100