реклама

реклама

На сьогоднішній день і аграрії, і країна в цілому знаходяться абсолютно в критичному стані. Таку думку під час звітно-виборчої конференції «Аграрної партії України», що проходила в Черкасах, висловив її голова Віталій Скоцик. На конференції він розповів про плани аграріїв на найближчій час, зокрема, продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель та проведення загальнонаціонального страйку. Також партійці обрали голову черкаського обласного осередку партії.


- Зараз чітко видно до чого все іде. А іде все до того, аби знищити аграрія, який працює на землі та вкрасти землю. Ми в критичному стані. Я часто чую від аграріїв: «та якось буде, якось вискочимо». Але сама собою проблема не вирішиться, - говорить Віталій Скоцик.

За його словами, протягом останніх двох років, Україна втратила 2,5 млн робочих місць, 500 тис підприємців закрили свою справу в Україні. А серед тих, хто залишився без роботи – люди з вищою освітою та науковці.

Не втішні цифри і в аграріїв – стверджує Віталій Скоцик.

- Кількість великої рогатої худоби в Україні скоротилася з початку року на 400 тисяч голів. Чому зараз люди навіть не можуть продати молоко? Бо більшість купити його не може. Сьогодні пачку кефіру купляють на місяць.

На думку голови «Аграрної партії України», найгірше, що може бути для країни зараз – це продаж земель сільськогосподарського призначення. Він також розповів про схеми, за якими дехто продає українську землю за кордон.

- Ідея полягає в чому: узаконюється право купівлі-продажу і право застави. А далі робиться дуже просто: велика корпорація, яка має 600 тис. га землі у своєму кишеньковому банку віддає ці договори оренди в заставу. Цей банк передається в заставу іноземному банку. Потім не розраховуються зі своїм банком, свій банк не розраховується з іноземним. Кому перекочовує 600 тис га землі? Іноземцям. Ось що робиться сьогодні в країні.

Аграрії також наголошують, що у відповідності до статті 13 Конституції України, українська земля належить українському народу. А тому, будь які рішення щодо землі не входять у повноваження ні Президента, ні Прем’єр-Міністра, ні Верховної ради, ні його голови. А будь-які напрацювання інструментів, які регулюють обіг земель сільськогосподарського призначення, мають бути винесені на всенародне обговорення і загальнонаціональний референдум.

- Ми ніколи не говорили «ні» продажу землі, ми говоримо – не дамо продати українську землю! Само собою зрозуміло, що нам потрібно завершувати земельну реформу, яку почали у 2000-му році. Усі країни, які вступали до Європейського Союзу, або завершували земельну реформу, мали два концептуальні моменти у купівлі-продажу землі. Перше: одній родині в руки не можна продавати більш ніж 300-500 га землі. Це потрібно з тою метою, аби не було консолідації землі, як це було в Бразилії, де одному відсотку населення стало належати 47% сільськогосподарської землі, а рівень урбанізації виріс до 92%. Тобто, зараз необхідний мораторій, але не просто мораторій з продовженням невідомо на який час, а мораторій із паралельною роботою для завершення земельної реформи, - наголосив Віталій Скоцик.

Одним із інструментів впливу на владу, аби захистити сільськогосподарську землю від продаж, аграрії бачать загальнонаціональні страйки. Черговий страйк вони планують провести цієї осені.

- Ми, аграрії, дуже конструктивні люди. Тому ми не просто виходимо на страйк проти чогось, при цьому не пропонуючи вирішення. З минулого року до сьогоднішнього дня ми провели 7 загальнонаціональних страйків. Нам вдалось двічі відбити податкове питання і двічі продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Тому страйк, який планується провести восени, буде за продовження мораторію, для того, щоб ми мали час допрацювати повний пакет документів земельного законодавства, - наголосив Віталій Скоцик.

Він також попросив створити у Черкасах реальну діючу партійну організацію, яка в повній мірі виконувала б покладені на неї функції.

- Ми сьогодні в тій ситуації, коли нам потрібно конструктивно працювати та об’єднувати свої зусилля. Нам надзвичайно важливо, щоб одна з основних аграрних областей України отримала консолідоване керівництво сьогодні, - сказав голова «Аграрної партії України».

Після цього члени партії перейшли до головного завдання звітно-виборчої конференції політичної сили, а саме – обрання голови черкаської обласної організації «Аграрної партії України». Більшістю голосів на цю посаду було обрано Віктора Полозова.

- Черкаська обласна організація Аграрної партії повинна бути сильною, з нею всі повинні рахуватись. Якщо у нас будуть люди ,які є не байдужими до того, що відбувається в області і в країні, то звичайно, ми всього досягнемо. Тим більше, що ми не винаходимо велосипед. Наприклад, є досвід Полтавської області щодо розробки стратегії підтримки виробників сільгосппродукції, будемо його використовувати, - сказав новообраний голова черкаського обласного осередку партії.

Крім земельних питань, на конференції аграріїв також говорили про проблему об’єднання територіальних громад. Зокрема, сільський голова села Веселий Кут Тальнівського району Павло Козаченко наголосив:

- Я знаю, як зараз використовується закон про добровільне об’єднання громад. На словах добровільне, а насправді – іде примусове об’єднання. Думка громади не враховується. Для цього використовуються різні засоби впливу. На наше село, де бюджет сільради невеликий, перекинули фінансування дитячого садочку, закладів культури. Ми це фінансуємо із сільського бюджету. А це – недофінансовані дороги, освітлення і багато інших соціальних програм.

Віктор Полозов у відповідь наголосив, що звернення громад повинні підтримувати депутати обласної ради. До того ж, уже кілька разів на обласну сесію виносились два питання щодо об’єднання громад і обидва були вирішені позитивно.

Наприкінці конференції голова «Аграрної партії України» Віталій Скоцик підсумував роботу звітно-виборчої конференції у Черкасах.

- Керівництво обласної організації партії було обрано, сформовано керівні органи. Все це відбувається у процесі підсилення структуризації «Агарної партії України». Ми сьогодні отримали нового голову Черкаської обласної організації. Це дуже важливо, адже ми входимо у важкий осінній період, у якому аграрії будуть боротись за бюджетну резолюцію і податковий кодекс, який має лягти в основу бюджетного кодексу наступного року, де сьогодні скасовуються будь-які пільги для аграрного виробництва, зникає спрощена система оподаткування.

За словами пана Віталія, у вересні відбудеться всеукраїнське аграрне віче, де говоритимуть про землю, систему оподаткування та «недолугу адміністративно-територіальну реформу».

реклама

Коментарі  

 
0 #22 Інтіресно 22.08.2016 16:20
А який по щоту новий голова АП
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 язон 20.08.2016 15:37
Цитую Микола:
.iksinfo.хru

Блин,и сюда уже путлеровские флудильщики со своей бредятиной добрались!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #20 язон 20.08.2016 15:34
Шо, ещё не всё разворовали на дурняк, продавать пока низзя?
Или кто-то землю в вагоны погрузит и увезёт? Кто за неё деньги заплатит - будет на ней урожаи растить, чтобы затраты оправдать! А значит - будет и работа людям, и налоги государству. А пока - местные царьки сидят на тех гектрах, бурьяном заросших: ни себе, ни людям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 олег 20.08.2016 07:50
В різний спосіб намагаються заговорить народ, поки одні балакають, інші крадуть. Земля належить Народу України, і потрібен Закон України де в одній строчці визнати всі оборотки з землею про набуття права власності на неї визнать незаконними і всі землі повернуть в державну, НАРОДНУ, власність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #18 Лютий 17.08.2016 14:41
Миколо - а які у тебе були думки з приводу не менш крупноі катастрофи планетарного масштабу під назвою Чорнобиль? Чи тебе тоді ще на світі не було? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #17 Микола 17.08.2016 12:56
После крупнейшей в истории нефтяной катастрофы планетарного масштаба в Мексиканском заливе в 2010-2011 гг война теперь идет за землю. По прогнозам ученых бОльшая часть Америки и Европы после таяния ледников окажутся под водой. Так что золотой миллион вплотную занят подготовкой переселения в районы которые расположены повыше над уровнем моря. Нужно успеть много — подготовить новые военные базы, проредить местное население до количества, которое поддается контролю. Тут помогают и трансгены которые повышают заболеваемость раком (онкологическая заболеваемость в Украине стабильно возрастает на 2,6-3% в год), и новые виды вирусов. Но болезни поражают слабые организмы, поэтому самое эффективное — война, когда местные аборигены сами друг-дружку попостреляют.

http://www.iksinfo.ru/stati/nauka-i-tehnika/item/162-golfstrim-ostanovilsja.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Валентин 12.08.2016 08:00
Цитую Верес:
Вміють у нас в Україні обпльовувать. Людина ще не зробила нічого поганого, а її вже обтявкали. Панове, дочекайтеся осені - тоді будете курчат рахувати...

Не слишком много уже чекаемо,посчита й математик хренов.А я напомню-25 лет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #15 Реґіональна Тальнівщина 11.08.2016 14:37
Цитую Верес:
Вміють у нас в Україні обпльовувать. Людина ще не зробила нічого поганого, а її вже обтявкали. Панове, дочекайтеся осені - тоді будете курчат рахувати...


Що там Йуля в минулому році обіцяла народу влаштувати? - правильно, майдан!
Де він той Майдан? - правильно в сраці!

Тому щоб що небудь заявляти, треба що небудь зробити. Справ за вами - 0, людей - аж 25 чоловік в тісній кімнатці. Максимум що ви досягнете - це перекриєте трасу Київ-Одеса, як це в свій час зробили реґіональні пани-землевласники, за допомогою своїх холуїв - щоб їм повертали ПДВ і менше платили податків. Бо вони ніщають с каждим диньом, бєдниє

тому за вами ніхто не піде, навіть якщо влада влаштує геноцид
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 Оса 11.08.2016 13:49
А золотоніській делегації краще було б очільником обрати собі діда. Вони б і за повію проголосували, аби тільки не Полозов, який платить в їхню скарбницю податки. Ніякої логіки - одна дурість і пихатість...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #13 Верес 11.08.2016 13:45
Вміють у нас в Україні обпльовувать. Людина ще не зробила нічого поганого, а її вже обтявкали. Панове, дочекайтеся осені - тоді будете курчат рахувати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100