реклама

реклама

Українських аграріїв обурило нещодавнє звернення Президента України до депутатів. Виступаючи на засіданні Верховної Ради, Петро Порошенко заявив, що сьогодні АПК є одним з основних джерел валютних надходжень до України і скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель дозволить збільшити інвестиції в аграрний сектор.

Полозов2

"Відсутність права на вільну купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, безумовно, стримує інвестиції в аграрну сферу, порушує права селян, занижує, між іншим, оренду, виймаючи з їхньої кишені останні копійки. Це – аксіоматично", — цитує Президента видання «Дзеркало тижня». Президент наполягає на тому, що необхідно зняти мораторій на продаж землі. Хоча йому і "відомі" стан громадської думки з цього питання і позиція більшості парламентських фракцій, і він їх "поважає". Але все ж закликає Раду не дотримуватися позиції страуса. "Як розв'язати цю проблему — це ваша компетенція, шановні народні депутати: або ховати голову в пісок і нічого не міняти, або все ж таки працювати над створенням ринку землі з усіма можливими запобіжниками від будь-яких негативних наслідків", - наполягає Порошенко.

Ті, хто безпосередньо працюють на землі, не розділяють позиції Президента. Запровадження ринку сільськогосподарських земель в умовах економічної кризи, без належних інструментів захисту родючості землі перетворить Україну у сировинну латифундію, а українців у рабів – стверджують в Аграрній партії України.

- Згідно Конституції України земля належить народу. А тому питання її продажу повинне вирішуватися через всеукраїнський референдум, - говорить голова обласної організації АПУ, депутат Черкаської обласної ради Віктор Полозов. - Як на мене, сьогодні наша держава не готова до цього ні політично, ні економічно. А тому мораторій на продаж землі необхідно продовжувати. Коли країна буде в іншому стані, коли закінчиться війна, а вона рано чи пізно закінчиться, тоді й можна буде обговорювати земельне питання, адже земля наразі є одним із найбільших прибуткових ресурсів нашої країни. Якщо аграрії зуміють добитися адекватного оподаткування, сільське господарство країни почне стрімко розвиватися. Говорити, що відсутність права продажу землі робить селян біднішими, не зовсім правильна позиція. Простий селянин купити її не зможе. Але саме він згідно основного закону держави має право нею розпоряджатися. Ось такий парадокс. Якщо розумно й зважено ми будемо розпоряджатися землею, то Україна досить швидко займе гідне місце в міжнародній економіці. Стане постачальником не тільки сировини, а й продукції. Ось на що сьогодні потрібно звернути увагу.

В Аграрній партії переконані, що для запровадження ринку землі мають бути виконані три головні передумови.

По-перше, потрібна законодавча база, яка забезпечить цивілізований обіг земель сільськогосподарського призначення, гарантуватиме захист родючості землі та збереження площ родючих чорноземів, обмежуватиме власність однієї родини у 300-500 га та заборонятиме землеволодіння іноземцям. За ефективністю використання землі має слідкувати спеціальна структура - Земельний банк.

По-друге, потрібна зрозуміла і прогнозована економічна політика, коли податки стимулюватимуть, а не вбиватимуть виробництво. Коли людина зможе взяти довготривалий кредит під 5-7 % річних, щоб мати змогу обробляти землю.

По-третє, завершити судову реформу і суттєво знизити рівень корупції. Поки немає справедливого судочинства, поки за рівнем корупції Україна на 13 місці із 168 — не буде нормального вільного ринку.

- Влада в умовах кризи повинна займатися стимулюванням виробництва, що дасть роботу і збільшить доходи громадян, - коментує заяву Президента голова Аграрної партії України Віталій Скоцик. - Цього немає. За останні півтора року закрилося 500 тисяч підприємств, 2,5 мільйони українців втратили роботу. Українець живе на 1,5 долара в день. Приблизно на таку ж суму виживають жителі найбідніших африканських країн. Треба займатися стимулюванням економіки. Натомість влада розглядає ринок землі як спосіб наповнення бюджету. Українців вже пограбували на початку 1990-х, коли вся промисловість опинилася у руках кількох сімей. Тепер те саме хочуть зробити із землею. Україну прагнуть перетворити у напівфеодальну сировинну латифундію, де більшість людей будуть кріпаками.

Аграрії наполягають на поверненні податкової системи, яка діяла до 1 січня 2015 року та прийнятті законопроекту 3851-1 для врегулювання оподаткування в поточному році та подовженні мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Свою позицію аграрії озвучать на Всеукраїнському попереджувальному страйку, який відбудеться у всіх регіонах України і під стінами парламенту 4 жовтня.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #11 Работник морга з ЕЭСА 14.10.2016 09:31
Сейчас местечковые жулики, воры и убийцы пытаются добиться
окончательной монополии умножать на ноль Ваши пенсии и зарплаты
и выкачивать последние ресурсы страны ради своего дикого
обогащения под флагом националистичес кой независимости,
которую они тут же продадут Западу, как только тот что то
согласиться заплатить, то они очень похожи на таких же героев
прошлого, сотнями тысяч продававших соплеменников татарам
ради "свободы", как Хмель, воровавших на стройках храмов и
укреплений, как Мазепа, подставлявших под
репрессии НКВД сотни тысяч селян, как бандеровцы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #10 Джо Байда 18.09.2016 19:39
О i цей пацанчик вдiвся у вишиванку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #9 Сармат 16.09.2016 11:25
Цитую RATM:
Можь лучше Порошенка продадим, а не землю ?

Та тут ще доплачувати прийдеться, щоб забрали)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Фермер 15.09.2016 09:40
Цитую Траст:
Головне - віднадити Полозова від корита!

А чого його віднаджувати? В нього своє корито є, й чималеньке. Він ним ще й з іншими ділиться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 Фермер 15.09.2016 00:00
Земля - це останній актив. Продамо її- підемо з торбами по світу. Навіть Яник не рішився продавати. А Пороху ж нада за щось нову фабрику в росії будувать, то й продає все
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #6 Пересічний громадянин 14.09.2016 20:34
Спочатку нехай влада зміцнить курс гривні до долара США, хоча б до 12. А то українці фактично стали жебраками і не можуть конкурувати із так званими "інвесторами".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #5 Траст 14.09.2016 18:52
Головне - віднадити Полозова від корита!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #4 Орест 14.09.2016 18:48
Пропоную пану Полозову записатись в фітнес-клуб :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Оса 14.09.2016 17:39
Як завжди у Полозова чітка виважена позиція. І чесна...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 RATM 14.09.2016 17:08
Можь лучше Порошенка продадим, а не землю ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100