реклама

реклама

Купівельні звички сучасних господарок істотно відрізняються від уподобань наших мам, бабусь і прабабусь. Хоча б тому, що ми маємо найширший вибір: не тільки «що купувати», але й «де купувати». Культура споживання перескочила на новий рівень. Ми можемо робити розумні й корисні покупки й при цьому заощаджувати.

IMG_9145

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі п'ять простих порад, які допоможуть зробити покупки корисними, а гаманці – не надто схудлими. Допомагає нам розібратися у тонкощах здійснення покупок експерт мережі «АТБ» Ганна Лічман.

Порада № 1. Виберіть правильний формат

Йдучи за покупками, ми з самого початку повинні зробити вибір – куди ж саме піти. Експерти з розумних покупок радять вибирати торговельний майданчик залежно від цілей, які ви перед собою ставите. На базарі краще купувати сезонні фрукти та городину. Супермаркет вибирають, коли необхідний різноманітний асортимент і продукція кулінарії. Тижневі закупівлі всього – від продуктів до побутової хімії – краще робити в гіпермаркеті. Якщо необхідно встигнути швидко і при цьому суттєво заощадити, то краще піти у найближчий дискаунтер, наприклад «АТБ».

Порада № 2. Пам’ятайте про норми харчування

Безумовно, йдучи до магазину, найкраще скласти перелік необхідних покупок. І дієтологи, і медики давно наполягають на тому, що раціон середньостатистичного жителя України приблизно на третину повинен складатися з овочів і фруктів. Ще третину слід сформувати із хліба, круп, макаронних виробів, картоплі або рису. Частину, що залишилася, необхідно рівномірно розподілити між такими групами, як «м'ясо, риба, яйця, бобові» і «молоко та молочні продукти».

Порада № 3. Строк придатності

«Найголовнішим критерієм вибору продукту повинна бути його безпека», – підкреслює Ганна Лічман, експерт мережі «АТБ». За її словами, великі торговельні мережі уважно стежать за якістю товарів. Існують спеціальні відділи, що займаються контролем. До того ж магазини звертаються до незалежних лабораторій. «Щомісяця ми відправляємо більше ніж 1000 зразків різної продукції на лабораторні дослідження. Будь-які відхилення можуть стати причиною зняття товару з реалізації», – підкреслює експерт мережі «АТБ».

Але покупець все одно повинен залишатися пильним. Необхідно перевіряти строки придатності та реалізації товару, а також контролювати цілісність упаковки.

Порада № 4. Акції та бонуси

Великі торговельні мережі постійно проводять усілякі акції для залучення нових і втримання існуючих клієнтів. Люди, які користуються бонусами і стежать за знижками, можуть суттєво заощаджувати кошти сімейного бюджету. Головне, уміти розбиратися у всьому різноманітті пропозицій.

«Якщо продукція акційна, це не означає, що вона неякісна. Ціну на неї знижено тимчасово.  Наприклад, у  нашій торговельній мережі діють щотижневі акції вже протягом декількох років. Такі акції на продовольчі товари й товари для оселі, родини та відпочинку, як «7 днів», «Економія» і «Риба тижня», дозволяють покупцям заощаджувати від 20% до 40%. Розпізнати акційні товари на полицях просто – їх виділено кольоровими цінниками. Так, червоний цінник мають товари, що продаються за «СУПЕРЦІНОЮ». Безстрокова акція «Гарантія свіжості» проводиться торговельною мережею «АТБ» з метою контролю за якістю продукції. Акція «Знайдеш дешевше – повернемо гроші» теж добре знайома нашим покупцям і гарантує грошову винагороду».

Порада № 5. Власні торгові марки

Йдеться про товари, які можна знайти тільки в конкретній мережі й ніде більше.

«Наша мережа має три власні торгові марки, у  більш високому ціновому сегменті – це «De Luxe Foods&Goods Selected», у середньому – «Своя лінія», в економному – «Розумний вибір». За якість продукції кожного з них ми готові поручитися», – зазначає Ганна Лічман, експерт мережі «АТБ».

Продукція ВТМ і товари власного імпорту формують ексклюзивний асортимент торговельної мережі. Покупці отримують якісну продукцію ВТМ за цінами до 30% дешевшими за аналогічну брендовану продукцію.

DSC_2710

***

Купуйте товари розумно! Будьте здоровими! І приємних вам покупок.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Тверезий 29.09.2016 11:34
Реклама АТБ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ах 26.09.2016 10:20
правила покупок... Чому Товари вироблені на Черкащині коштують дорожче, особливо в мережі "ДЕЛВІ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100