реклама

реклама

Мережа «АТБ-маркет» зайняла лідируючі позиції в галузевих і загальноекономічних рейтингах як у країні, так і за її межами.

6579890

Осінь традиційно є періодом підведення попередніх підсумків роботи підприємств. Аналітики оцінюють успішність того чи іншого бізнесу у вигляді конкретних показників і рейтингів діяльності різних компаній. Поточний рік не став винятком. Однією з тенденцій, на якій акцентують увагу учасники експертного співтовариства, є зміцнення позицій вітчизняної роздрібної торгівлі. А якщо конкретніше, то зміцнення позицій найбільшої української мережі – «АТБ-маркет».

Саме вона стала єдиним представником галузі, що потрапив у ТОП-20 найбільших платників податків країни. За даними Державної фіскальної служби, у відповідному рейтингу «АТБ-маркет» зайняв 19-те місце. Інформація про сплату податків у Зведений бюджет України в першому півріччі 2016 року міститься в офіційному виданні ДФС «Вісник. Право знати все про податки і збори» (випуск № 2-3 від 09/2016). Свій показник порівняно з аналогічним періодом минулого року компанія змогла збільшити на 18%. У зв'язку з цим хотілося б звернути увагу на два моменти. По-перше, ніхто з представників роздрібної торгівлі, крім «АТБ-маркет», не зміг потрапити навіть у тридцятку кращих. Більше того, за результатами першого кварталу поточного року відрив цієї мережі від найближчого «переслідувача» з числа найбільших платників податків галузі роздрібної торгівлі становив 11 позицій. Але компанія змогла зробити відрив більшим, тепер він становить 13 пунктів, тобто став ще істотнішим. Це говорить про те, що саме «АТБ-маркет» об'єктивно є найбільшим платником податків у галузі.

IMG_9145

По-друге, у першій половині рейтингу ДФС мережа опинилася у досить «нестандартній компанії»: настільки ж успішними в справі сплати податків стали енергетики, банкіри, літакобудівники, транснаціональні виробники сигарет, а також транспортні монополісти (Укрзалізниця й Адміністрація морських портів України). «У 2015 році ми перерахували в бюджети різних рівнів і спеціальні фонди близько 3 млрд грн. Своєчасна та повна сплата всіх податків і зборів є пріоритетом нашої роботи й демонстрацією відповідального підходу до своєї діяльності. Адже ми чудово розуміємо, що без прозоро й ефективно працюючої економіки не буде й платоспроможного попиту. А це те, на чому ґрунтується робота всієї нашої галузі. Ми також розуміємо, що наші податки – це пенсії та зарплати, це забезпечені всім необхідним лікарні й опалювані дитячі садки. Ми не можемо не пам'ятати про соціальну відповідальність перед суспільством і перед державою. Варто зазначити, що ми не вперше стаємо найбільшим платником податків у сфері роздрібної торгівлі. Ми пишаємося тим, що є галузевим флагманом», – зазначає заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет» Наталія Шаповалова.

Показово, що компанія змогла заробити гарні гроші не тільки для держави (у вигляді податків), але й, як говориться, для себе. Про це свідчить журнал «Топ-100. Рейтинги крупнейших» (за версією Ekonomika Communication Hub), що вийшов друком кілька тижнів тому. Автори цього дослідження проаналізували фінансову звітність більш ніж 3,3 тисяч українських підприємств і дійшли висновку: мережа «АТБ-маркет» у 2015 році посіла друге місце за показниками чистого доходу (поступившись лише компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг») і третє місце за показниками чистого прибутку (пропустивши уперед лише таких промислових гігантів, як ПАТ «Південний ГЗК» і «Мотор Січ»).

Ефективність роботи компанії оцінювалася і на рівні загальноєвропейських стандартів. На початку цієї осені стали відомі результати досліджень Deloitte – одного з найавторитетніших міжнародних концернів у сфері консалтингу й аудиту. Його експерти склали й оприлюднили ТОП-500 кращих компаній Східної та Центральної Європи, у який увійшли всього лише 29 українських підприємств. «АТБ-маркет» потрапив у цей перелік, зайнявши 101-ше місце серед найбільших компаній Східної та Центральної Європи.

DSC_2710

Таким чином, цієї осені успішність діяльності «АТБ-маркет» була визнана та високо оцінена відразу на декількох рівнях – як усередині країни, так і за її межами. Для компанії, яка ще не отямилася після втрати контролю над 152 своїми магазинами, розташованими на неконтрольованій території на сході України («влада» невизнаних республік просто «націоналізувала» торговельні підприємства), це більш ніж успішний показник. Він свідчить про те, що мережа зростає і має ресурси для подальшого розвитку. «Ми не працюємо для того, щоб посісти високі місця в тих чи інших рейтингах, ми працюємо для наших покупців. Але той факт, що й експертне співтовариство не залишається байдужим до наших успіхів, дає нам упевненість у правильності обраного шляху. Ми продовжуватимемо розбудовуватися й надалі», – підкреслює Наталія Шаповалова.

Як повідомлялося раніше, компанія «АТБ-маркет» є найбільшою роздрібною мережею в країні та нараховує більше ніж 800 магазинів, які розташовано в 233 населених пунктах 17 областей України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100