реклама

реклама

Аграрна партія України розпочала кампанію на виборах до об’єднаних територіальних громад, які мають відбутися 29 жовтня в 201 ОТГ на всій території України. В усіх цих громадах, серед яких, між іншим, 25 – міських, АПУ позмагається за право потрапити в органи місцевого самоврядування. У партії розглядають вибори до ОТГ як підготовку до майбутніх парламентських та президентських виборчих перегонів.

Фото Євгена Любимова

Фото Євгена Любимова


На цьому наголосив під час відвідин Черкас лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

– Так активно наша політична сила бере участь у виборах уперше, – зазначив Віталій Євстафійович. – На попередніх виборах в ОТГ, які, нагадаю, відбулися цьогоріч у квітні й торік у грудні, а також на місцевих виборах 2015 року, ми нарощували свою структуру і динаміку висування кандидатів у ради та на посади голів громад. На сьогодні готовність партії – «номер один». Первинні осередки партії ростуть як гриби після дощу.

Зустріч лідера АПУ з селянами Ліплявого і сусідніх сіл Канівського району, які братимуть участь у виборах новоствореної об’єднаної територіальної громади, відбулася на порозі клубу, бо в приміщення партійців просто не пустили. Аграрники із сумом констатували, що під час виборів в ОТГ застосовуються ті самі нечесні «технології», які мали місце й під час попередніх парламентських виборів, зокрема, адміністративний ресурс і скупка голосів виборців. Фото Євгена Любимова

Зустріч лідера АПУ з селянами Ліплявого і сусідніх сіл Канівського району, які братимуть участь у виборах новоствореної об’єднаної територіальної громади, відбулася на порозі клубу, бо в приміщення партійців просто не пустили. Аграрники із сумом констатували, що під час виборів в ОТГ застосовуються ті самі нечесні «технології», які мали місце й під час попередніх парламентських виборів, зокрема, адміністративний ресурс і скупка голосів виборців. Фото Євгена Любимова

Як зазначив Віталій Скоцик, партії сьогодні доводиться боротися із адміністративним ресурсом. Зокрема, минулої п’ятниці самому Скоцику та його черкаським однопартійцям не дали зустрітися з місцевими жителями в клубі села Ліпляве Канівського району. На членів Аграрної партії та її кандидатів на виборні посади в органах місцевого самоврядування здійснюється тиск із використанням ресурсів податківців та прокуратури.

За словами пана Скоцика, центральна та місцеві влади дуже мало говорять про вибори до ОТГ.

– Мабуть, стратегія така: тихенько взяти владу в громадах, – зазначив лідер АПУ. – Тому боротьба у різних регіонах держави йде не на жарт. На жаль, використовуються всі ті «технології», які застосовувалися під час попередніх парламентських виборів. Сьогодні почалася масова скупка голосів. «Середній голос» коштує по Україні 500 гривень. Подекуди – дорожче. Під час нещодавньої нашої зустрічі на Одещині люди повідомили, що в них «ставка» – 600 гривень.

За інформацією Віталія Скоцика, підкуп виборців у різних регіонах України застосовуються не лише грішми, а й «подарунками».

– По території сільських і міських населених пунктів нашої держави розвозять «подарунки», – зазначив пан Скоцик, наголосивши при цьому, що такий підхід для АПУ є цілком неприйнятним.

За словами лідера АПУ, він, на відміну від багатьох інших політиків, нікого не агітує вступати до своєї політичної сили. На його переконання, Аграрна партія має стати не «інструментом політики» чи «інструментом виборів», а «інструментом самоорганізації суспільства».

Такий підхід знаходить у виборців підтримку.

– Я нагадаю, на місцевих виборах 2015 року ми мали п’ятий по Україні результат, – зазначив Віталій Скоцик. – Це були наші перші вибори після реорганізації Аграрної партії України. Тоді ми набрали 6,9% голосів виборців. На виборах у грудні 2016 року ми вийшли на третє місце серед усіх політичних сил із 11% голосів. Тоді Блок Петра Порошенка випередив нас усього на 4 депутатські мандати. У квітні поточного року ми закріпилися на третьому місці, наростивши рівень підтримки партії до 15%. На 29 жовтня поточного року, тобто на вибори до об’єднаних територіальних громад, Аграрна партія України ставить собі завдання набрати наростити підтримку  по всій території нашої держави.

Таким чином, як наголосив пан Скоцик, партія готується до наступних парламентських виборів, на яких планує взяти 160-165 мандатів.

Крім того, за словами лідера АПУ, наразі в цій політичній силі відбувається внутрішньопартійна дискусія щодо доцільності висунення від аграріїв кандидата на посаду Президента України. Остаточне рішення з цього питання має бути прийняте 7 грудня на з’їзді Аграрної партії України. Нагадаємо, президентські вибори відбудуться в березні 2019 року.

– Всі складові нашої роботи спрямовані на те, щоб привести до влади в Україні здорові, конструктивні сили, – наголосив Віталій Скоцик.

Як повідомив під час прес-конференції голова Черкаської обласної організації Аграрної партії України Віктор Полозов, на Черкащині активісти АПУ беруть участь на виборах у всіх 14 громадах, де 29 жовтня обиратимуть голів і депутатів місцевих рад. Загалом партія висунула 116 кандидатів у депутати та 2 кандидатів на голів ОТГ. Крім того, 29 членів АПУ беруть участь у виборах як самовисуванці.

За словами Віктора Олександровича, вибори 29 жовтня дають новоствореним громадам шанс обрати місцевих лідерів, які заслужили довіру людей.

– Саме такими є кандидати від Аграрної партії – це господарі, які працюють для своїх громад, – наголосив Віктор Полозов.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+12 #3 ГИ-ГИ 17.10.2017 21:11
КЛОУНИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Артилерист 17.10.2017 20:50
На спинах тих хто працює на землі, а потім їх і додавлять- не забуюуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Браво, Скоцик-Полозов! 17.10.2017 13:28
"Дякую, поржав"(с) :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100