реклама

реклама

7,3 мільйони гривень, які надає державному бюджету України Європейський Союз, виграла Кам’янська об’єднана територіальна громада в конкурсі проектів регіонального розвитку для розвитку туризму.

DSC_0639

Місто Кам’янка широко відоме своїм державним історико-культурним заповідником, що пов’язаний із іменами декабристів, Олександра Пушкіна і Петра Чайковського. Проте, для туристів можуть бути цікавими не лише ці історичні об’єкти, а й надзвичайно красива природа Кам’янщини, особливо мальовничий, але не дуже «розкручений» каньйон на річці Тясмин.

DSC_0556

DSC_0586

– Чимало вже зроблено за власні кошти громади, – розповів журналістам міський голова Кам’янки Володимир Тірон. – Торік ми облаштували центр міста, і тепер сюди не соромно запрошувати туристів із будь-яких країн світу. Розпочали будівництво під’їзної дороги до Тясминського каньйону.

DSC_0630

А на «європейські» кошти вже цьогоріч буде впорядковано територію біля каньйону – автомобільні під’їзди, пішохідні доріжки вздовж берега, оглядові майданчики, освітлення, човнова станція, сходи, місця для купання... Також буде облаштовано три джерела, кожне з яких має свою історію і свої легенди.

DSC_0533

Тясминським каньйоном планується організувати спеціальні туристичні маршрути. Наразі йдуть перемовини із власниками міського готелю щодо заселення туди майбутніх туристів, розглядається також варіант створення комунального готелю в приміщенні колишнього дитячого садочка.

DSC_0619

Як зазначив директор Кам’янського літературно-меморіального музею О.С. Пушкіна і П.І. Чайковського Олександр Мушта, планується також модернізація цього музею та Кам’янського державного історико-культурного заповідника.

DSC_0718

– Кам’янська громада, до якої ввійшли місто Кам’янка та села Тимошівка і Юрчиха, унікальна тим, що, не чекаючи виборів, уже почала роботу над проектом з розвитку туристичної галузі – і ми їм у цьому також допомагали, – наголосив директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону) Сергій Слинько. – А сьогодні громада, також із нашими експертами, розпочала роботу над створенням власної стратегії розвитку, що допоможе виявити її потенціал і відкрити для неї нові можливості. Нас це дуже тішить, адже громаді при створенні довелося пережити цілу низку судових процесів, ініційованих супротивниками об’єднання.

У Кам’янці не лише покладаються на допомогу з-зовні, а й активно шукають інвесторів. Сьогодні громада заявляє про те, що їй уже вдалося залучити норвезьку компанію Scatec Solar, яка має плани побудувати у Кам’янці сонячну електростанцію потужністю 25 МВт.

DSC_0529

– Бюджет громади наразі становить 81 мільйон гривень, Це – немало. Проте, разом із коштами наша новостворена громада отримала й більше десятка об’єктів, які має утримувати – школи, дитсадки, будинки культури тощо. Серед них – унікальна музична школа, яка завдяки імені Петра Ілліча Чайковського відома любителям музики з усього світу. Сьогодні ми ремонтуємо велику концентру залу цього закладу, – наголосив Володимир Тірон.

Крім ремонтів доріг, упорядкування до 9 Травня пам’ятних місць, ремонту Юрківського дитсадка і Тимошівської школи, в ОТГ працюють над проектами нових ремонтів. Це утеплення та заміна системи опалення у одній з шкіл, заміна покрівлі на іншій, заміна покрівлі на дитсадку.

DSC_0670

– Нас об’єднує магічне слово «громада», – зауважив міський голова. – Ми з 2015 року вивчали досвід перших об’єднаних територіальних громад, цікавилися їх розвитком, першими успіхами. Тепер по такий досвід стали приїжджати й до нас. Сподіваюся, з кожним роком ми зможемо розповідати гостям про нові й нові наші об’єкти і досягнення.

DSC_0625

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Микола 29.05.2018 17:22
так дали, чи це кредит? шановні, чим віддавати плануєте? демократи мабуть земелькой візьмуть бо нічого іншого вже не залишилось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Морфей 27.04.2018 23:28
Да, це вам не Тальнівська ОТГ, у нас взагалі ніякого дороговказу немає - у нас хаос...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Ван Гог 27.04.2018 14:15
В Камянці вже давно соціалізм (в правельному розумінні), все направлено на соціальний розвиток,соціал ьне забезпечення, і соціальну рівність. Зміни видно конкретні. А ми в Черкасах досі в гібридну демократію граємось, тому так і живемо.Там "дороговказ" ясний, а в нас мутний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Да. Ленин изменился. 26.04.2018 15:45
Без кепки в руке и если бы не стоял в классической позе "дороговказа", то можно с вечноживым Чучхе спутать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Пошливы 24.04.2018 22:54
Да, это не Черкассы...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100