реклама

реклама

Голова Черкаського міського осередку партії та голова фракції «Батьківщина» в міськраді Роман Діскант каже, що виконавчий комітет партійного керівництва, який контактує з регіонами, не зовсім зрозумів формат виїзного засідання сесії Черкаської міськради, що мав місце 22 серпня.

IMG_2566

Нагадаємо, депутати Черкаської міськради ухвалили на 57-му пленарному засіданні сесії 22 серпня ряд рішень і відбулося засідання сесії саме в Каневі, а не в Черкасах. Не всі сприйняли такий формат депутатської роботи. Зокрема, черкащанка Алла Юрковська вимагає через суд скасувати «канівські» рішення.

Сам Роман Володимирович вважає, що хоч формат проведення сесії і був обраний не найкращий, та це була необхідність, зважаючи на кризу у владі. Про це він розповів в інтерв’ю «Прочерку».

dcf4c652f62e394c2ef9c2d2fc7f5c12 – Мені той формат виїзної сесії не сподобався. Але є питання, які потребують негайного вирішення. І те, що вона була легітимна, то це факт. Там була депутатська більшість. Депутати знали, за що голосують. Щодо форми проведення… Вона недосконала. Хотів би я проведення ще раз таке? Навряд чи але якби була потреба чи провів би? Так! І проходила сесія, до речі, не п'ятнадцять хвилин, як дехто писав, а в нормальній обстановці, у облаштованому залі за нормальних умов, – каже депутат.

Діскант також критикує деяких колег-депутатів за непослідовність.

– Люди кричали про необхідність підтримки учнів у школах, про підтримку комунальних закладів тощо. А тепер кажуть, що не варто було ту сесію проводити. Але ж ми не могли вийти на нормальну роботу. Треба було приймати рішення! І треба розуміти, що ми працюємо в період політичної кризи.

– От я не розумію, коли політичні сили відкликають своїх опонентів. Це ж мають робити виборці, а не депутати. Та ще й пригадаймо, як це відбувалося. Як мінімум некоректно збирати людей в офісі однієї з політсил, яким є завод «Темп». Я особисто туди приїздив і мене не пустили. Я хотів зайти подивитися, що це за збори. Поки приїхала поліція і поки були оформлені заяви, то автобуси вже стали роз’їжджатися. Повторюся, що це не той формат і не той захід, де мали б відкликатися депутати.

Відповідаючи на запитання, Роман Діскант каже, що йому невідомо, коли буде наступне засідання сесії.

– Але місто ж не може жити без цього. Сесії мають відбуватися. Конкретно зараз потреби немає, хіба хтось схоче пропіаритися. Але потреба така виникне. Поряд з тим, треба пам’ятати про два рішення суду. Одне рішення забороняє оголошувати п’ять нових депутатів, а інше рішення забороняє цим старим п’ятьом голосувати. А як заборонити голосувати? Поки немає нових, то старі мають представляти громаду. Тож це казус. Та й люди голосували за одних, які говорили одне, а тепер кажуть зовсім інше. Значить треба на перевибори...

– То ви за перевибори?

– Так. Я рік тому казав Анатолію Бондаренку йти на перевибори і підтверджувати легітимність. Тоді б почалася робота. А так маємо кризу у владі. Якщо йтимемо на перевибори, то самі. Не бачу сенсу зараз «Батьківщині з кимось об’єднуватися. Вже згодом шукатимемо партнерів серед тих, кого оберуть люди.

Читайте також: Мер Черкас ініціюватиме перевибори міської ради

Є два шляхи еволюційний і революційний. От зараз призупинять ці рішення з канівської сесії… Невже нам не треба завершити вулицю Ільїна? Кошти мають спрямувати на співфінаснування державної програми «Нова українська школа», ремонт вулиць Надпільна, Першотравнева, Гагаріна, бульвару Шевченка, реконструкцію вулиці Героїв Дніпра, придбання обладнання для швидкої медичної допомоги, на поточні ремонти шкіл та садочків (зокрема, й спортивного залу в школі №34), а також їхніх прилеглих територій, забезпечення наркотичними засобами тяжкохворих, підтримку комунальних підприємств (зокрема й допомога з отримання лізингу на придбання техніки й тролейбусів), на ремонт приміщення ЦНАПу, реконструкцію мереж зовнішнього освітлення, встановлення колеса огляду, будівництво мереж водопостачання та водовідведення пляжу «Пушкінський» тощо.

IMG_2209

– Передбачаються і перевибори мера. Ви б взяли участь в мерських перегонах?

– Ні! У мене є бізнес і мене влаштовує ця робота (Роман Діскант з родиною власник ресторанів й торгівельних центрів - ред). Насправді мене влаштовує те, що я можу впливати на розвиток міста через депутатську роботу. Й інколи я буваю досить переконливим. До мене прислуховуються. Я вважаю, що місто набирає темп, розвивається. Я бачу перспективи розвитку міста. От лише не дуже подобається те, що в основному приділяють увагу бюджетникам. Але ж бізнес наповнює бюджет, а в нас до таких людей ставлення як до «бариг». Це неправильно. Підприємців має бути більше, тоді зростатиме і наповнення бюджету. Якщо вони наповнюють бюджет, то мають і впливати на те, як він розподіляється.

– Кого б назвали впливовим по місту?

– Карася, Бондаренка, Ботнара, Нищика…

– Себе б виокремили?

– Все таки більше Анатолій Бондаренко впливає. А я в його команді.

– Враховуючи ваші фінансові спроможності, яку функцію ви в партії зараз граєте? Фінансуєте роботу штабу?

– Я не фінансую його роботу. Коли був Майдан, тоді я фінансував роботу партії, бо були труднощі. Зараз досить спроможних людей. Тоді ж був кризовий час, я робив це. Зараз вношу організаційний вклад, бо я голова фракції і міського осередку партії.

– Штаб вже діє?

– Так. У нас є чітке розуміння, що робити. І є розуміння, що робити на другий день після президентських виборів. Налаштування серйозне по роботі.

– Ви не дуже публічний при таких посадах…

– Головне скільки ми подали проектів, що фракція робить і як. У нас є певні зобов’язання. Ми у виконавчу владу делегуємо людей, за це треба нести відповідальність. А сидіти в інтернеті, на кожен допис відповідати… Не бачу сенсу. Політичне життя коротке і дехто вже переходить на хамство. Як після політичного життя жити і спілкуватись? Інколи руки сверблять відповісти на неправду, але не хочеться входити в дискусію. Хоч і роботою партії сповна не задоволений, тож розумію критику. Так, завжди можна зробити краще, але все одразу не зробиш. Взагалі, варто дивитися не лише окремі моменти, а в комплексі. Ми аналізували з 2015 року. Скільки було постелено тротуарної плитки, скільки було заасфальтовано, скільки вікон поставлено, скільки зупинок поставлено, пішохідних переходів облаштовано, освітлення зроблено… І доводилося бороти саботаж підрядників, що було закладено в систему ще попередніми людьми.

– Востаннє ви публічно виступали, коли заявляли про тиск на однопартійців, зокрема, на бізнес Юрія Тренкіна. Зараз публічно озвучувалося щодо проблем у іншого вашого однопартійця – Ігоря Волошина. Його навіть відсторонили від роботи в міськраді через судову тяганину. Яка зараз ситуація?

IMG_2384

– Вважаю, що поліція не працює. Он якось критикували мене, що на тротуарну плитку наїхав біля дороги. Але зараз дивлюся на газонах просто перед відділком поліції ставлять машини і нічого. Це показник. Поліція перестає реагувати на будь-що. Скільки було гучних справ щодо нібито вкрадених грошей, незаконних заправок, тротуарної плитки. Хто мав претензії, повинен був сказати слово. Де суди? Волошина відсторонюють від роботи, хоча обладнання закуплене, є в наявності і воно в роботі. То може має місце просто чийсь тиск? Я не можу цього говорити. Кожен має вирішувати для себе. Просто коли є публічні претензії, справи мають вирішуватись в судах. І треба ставити крапку, а нічого не вирішено. Це теж елемент кризи. Кризи в правоохоронній системі.

– Ті, хто вважається в політиці протилежною стороною, такі ж місцеві, як і ви. Всі одне одного знають. Невже не можна домовитися?

– Не можна. Важко це. Он в родині важко домовитися, то що тут казати за політичних опонентів. Хоч я проти цієї боротьби у владі. Від цієї «війни» лише шкоди більше і електоральні втрати з обох сторін. А виграє третя сторона.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #16 Ф 14.09.2018 08:46
1. Решения, принятые на незаконном сборище - незаконны, и будут отменены судом. Потому что в этом сборрище участвовали и голосовали отозванные депутаты, и были грубо нарушены требования законов Украины о местном самоуправлении. И организаторы сборища - это прекрасно ЗНАЛИ. Потому все сказки про заботу об интересах черкащан - пи... наглая ЛОЖЬ. Не о детях и горожанах они думали - а о землеотводе и дерибане.
2. Дисканта, несомненно, устраивает, что он имеет все возможности влиять на решения городских властей в интересах своего бизнеса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #15 ХМ 12.09.2018 09:56
Дискант в Черкассах - как Порошенко в Украине... Бизнесмен использующий власть в своих интересах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #14 Урюк 12.09.2018 09:33
Цитую Черкащане на форуме есть?:
Из какого района поцанчег? Чьих был в буремни 90-е?

Цитую Черкащане на форуме есть?:
Из какого района поцанчег? Чьих был в буремни 90-е?

Цитую Черкащане на форуме есть?:
Из какого района поцанчег? Чьих был в буремни 90-е?

В буремні 90-ті був "нікєм".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 пахан 11.09.2018 11:58
Цитую Черкащане на форуме есть?:
Из какого района поцанчег? Чьих был в буремни 90-е?

толін чи радіковий? кастєти і біти єсть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #12 Роман брателло 11.09.2018 08:36
був моторний. Як хлоп, - такий собі кізак.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #11 Черкащане на форуме есть? 10.09.2018 20:17
Из какого района поцанчег? Чьих был в буремни 90-е?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #10 Ван Гог 10.09.2018 16:26
Гарний на вроду дядько, але "барига"...яких треба гнати від влади, так само як і нинішніх чиновників. Підприємці мають чесно наповнювати бюджет і ні в якому разі не розподіляти його...толку не буде...бо будуть "робити бізнес", і це факт, їх мізки вже по іншому працювати не зможуть і не будуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #9 містянин 10.09.2018 14:36
Дивна ситуація: пиячать та по саунах - разом, а на сесію не можуть зібратись?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #8 петя 10.09.2018 13:30
барыга он и есть барыга ларьков по городук 30 штук торгует паленой водкой и сигаретами возле школ и святоша юлин
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #7 Закон 10.09.2018 13:05
А не хочеш наступну сесію міськради на Хуторах чи в Бабанах провести? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100