реклама

реклама

Напередодні свят пацієнти Третьої міської лікарні Черкас отримали подарунки з Німеччини. Так, у хірургічному відділенні з’явився універсальний УЗД апарат. Вручити техніку колегам прибув лікар приватного кабінету Петер Лідзба із німецького міста Пенцберг. Його помічницею працює черкащанка Інна Флоріанчик, саме вона і спонукала його подарувати УЗД-апарат черкаській лікарні після того, як їхня клініка придбала новий портативний пристрій для діагностики.

IMG-e025454034241dfddf04aec955f287f7-V

– Це наше особисте бажання допомогти, ніякого зиску з цього не маємо. Ми з колективом у передріздвяний час думали про якусь реальну практичну допомогу людям, що її потребують. І тут ключову роль зіграла моя асистентка Інна, – каже німець. – Я працюю з нею уже 4 роки і багато чув про українську медицину, про ваші потреби. Знаю, що вона завжди, як нишпорка, шукає найменші можливості допомогти своїй батьківщині, організовує для цього людей, витрачає багато часу і енергії.

На запитання чи довго лікар вагався із подарунком, адже пристрій можна було продати, він лиш багатозначно глянув на Інну Флоріанчик…

– Насправді, займатися організацією благодійності неважко, мені це подобається, – каже дівчина. – Тим більше, мені трапляються люди, які охоче відгукуються. Українська діаспора часто допомагає землякам, і кожен думає про своє місто. Я, звісно, думаю про Черкаси і уже не вперше організовую гуманітарну допомогу для міста. Наприклад, організувала передачу ліжок у паліативне відділення, минулого року фармацевтична фірма допомогла передати калоприймачі для стомованих людей (люди із штучним отвором для випорожнень), цього ж року закупила калоприймачі і засоби по догляду для стомованих дітей за власні кошти, це близько 1000 євро. Моє основне завдання – зібрати потрібні речі в Німеччині, а уже куди саме направити їх у Черкасах мене орієнтують місцеві активісти.

48373004_327603187836533_1145699834926202880_n

Сьогоднішня ж акція відбулася за підтримки Лесі Валяєвої, засновниці ГО «Життя без бар’єрів» та Ротарі клубу Черкаси, членом якого вона теж є. Пані Леся має інвалідність і сама є пацієнткою лікарні, тому знає її потреби.

– Ми довго зважували, розглядали різні варіанти куди направити цей апарат, щоб він був задіяний на усю потужність, і було вирішено, що лікарня швидкої допомоги найбільше потребує такої техніки, – каже черкащанка Леся Валяєва.

До Ротарі клубу входить і лікар-хірург Третьої міської лікарні Ігор Гайда, він і скерував подарунок у своє відділення:

– Коли швидка допомога привозить пацієнта до лікарні, важливо відразу правильно зорієнтуватися у його стані. УЗД обладнання дуже полегшує це завдання, а у нас воно лише у приймальному відділенні і зробити обстеження у нічний час неможливо, оскільки немає і лікаря-спеціаліста. У відділенні хірургії частина лікарів пройшла сучасне міжнародне навчання на курсах UTLS, що включали і методику проведення швидкої діагностики за допомогою УЗД, – каже лікар.

Майстер-клас із використання приладу для українських колег провів і Петер Лідзба.

48269413_2206142446083079_8831171892720173056_n

IMG-adaeb4cd03d761c2654b8d94e2bac4b9-V

Важливо, що подарований УЗД-пристрій уже має запрограмований на дослідження різних ділянок тіла, а кожна із цих програм теж вартує коштів, ціна ж самого вживаного апарату – у межах 10 тис. євро.

Головний лікар КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Олександр Федорук подякував за допомогу і наголосив на тому, що така техніка дуже потрібна закладові, адже хірургічне відділення обслуговує усіх пацієнтів міста із гострими патологіями, травмами, 80% хворих надходять саме через швидку допомогу і оперативна діагностика просто необхідна. Він також запевнив, що подарована техніка використовуватиметься відразу ж і абсолютно безкоштовно.

Інна Флоріанчик дуже хоче, аби цей гуманний вчинок і далі приносив плоди, тому разом із Лесею Валаєвою вони запропонували підписання певного меморандуму між лікарнею та організаторами акції, який би передбачав безкоштовне обстеження цим апаратом хоча б 10 людей з інвалідністю, яких скеровуватиме ГО «Життя без бар’єрів».

Окремо Леся Валяєва подякувала благодійникам за передані калоприймачі, оскільки її громадська організація активно підтримує стомованих людей.

– Проблема людей із стомами (штучними отворами для випорожнень) дуже делікатна, і про це часто соромляться говорити. Я одна в Україні, хто говорить про це відкрито! Хоча у місті таких хворих близько 100, а в області – 550. Наша громадська організація переймається тим, аби з бюджету виділися кошти для потреб цих людей, зокрема і для закупівлі калоприймачів - це мішечків, які кріпляться до отвору і збирають випорожнення, змінювати його потрібно раз на 1-2 доби і коштує він приблизно 60 грн, тоді людина може нормально жити і реалізовуватися! Але на жаль, не всі люди отримують їх від держави  і не всі можуть дозволити такі щоденні витрати. Тому ми дуже вдячні Інні за допомогу, засоби обов’язково будуть передані тим, хто їх потребує.

48277534_269899100364191_9162780313280053248_n

Рік тому Інна Флоріанчик організувала також допомогу українським військовим, для них було придбано навігацію для танків. Того разу Петер Лідзба також відвідував Україну, разом із своєю помічницею-українкою вони побували у лікарні ім. І. Мечнікова у Дніпрі та місті Бахмут.

– Я був вражений, дізнавшись про події на Сході України і вирішив поїхати у ці місця. Адже мій життєвий пріоритет – це мирне співіснування націй. І якщо я можу чимось допомогти, то повинен це зробити, особливо як медик. Тому сподіваюся, передача цього УЗД-апарата – це лише перший крок у нашій співпраці, у Німеччині я маю деяких спонсорів і зараз ми роздумуємо яку саме допомогу ми можемо надати. Тим більше, маємо такого активного організатора як Інна, це приклад молодого європейського працівника, який здатний об’єднати Європу у союз, що базується на гуманних ідеях.

Сама ж Інна Флоріанчик налаштована і надалі разом із діаспорою активно допомагати батьківщині:

– Особливо важливо підтримати Україну саме в цей час змін, коли вона розвивається, відбуваються реформи і вважаю, що спільна праця і партнерство – це сила!

Леся Валяєва та Інна Флоріанчик (справа)

Леся Валяєва та Інна Флоріанчик (справа)

Діана Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #8 Abuelo ОХ 28.12.2018 14:05
Это покруче чем подержанная УЗИ:
C 11 января на Украине вступят в действие новые правки к Уголовному кодексу, касающиеся изнасилования и сексуального насилия Теперь, если кто-то из супругов не дал согласия на исполнение своего интимного долга, он может отправить "обидчика" за решетку на 5-7 лет. Мужчине придется каждый раз спрашивать у жены разрешение или оформить расписку на длительный срок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Черкащанин 22.12.2018 14:58
Свалки ГДР дали мацкві пукіна, а Черкасам - дєдушку Оха.
Опасні свалки, однако - як мінімум, смердючі :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 СОЛДАТ 22.12.2018 12:05
Цитую дедушка Ох:
монитор откуда?наверно со свалки.Возле Берлина еше при ГДР была огромная свалка.
Это точно там взяли.Ужас ЭЛТ.

Возле Дрездена свалки не было? Там где "резидент - ху&ло" завклубом служил? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 дедушка Ох 22.12.2018 08:23
монитор откуда?наверно со свалки.Возле Берлина еше при ГДР была огромная свалка.
Это точно там взяли.Ужас ЭЛТ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Skepitik 17.12.2018 18:31
Цитую Думка:
Добра справа, на користь людям! Але гірко і сумно, що ми такі бідні.

Да... Апарат видно, що старенький.Хоча б на трохи моторесурсу вистачило.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Олександр 17.12.2018 13:29
Дякуємо всім хто допоміг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 правда 17.12.2018 13:10
Заждіть ще, аби після від"їзду благодійників вони той апарат не закрили десь в сховку до кращих часів :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Думка 17.12.2018 10:30
Добра справа, на користь людям! Але гірко і сумно, що ми такі бідні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100