реклама
Sucurity Police

реклама

З командою Зеленського в Черкасах сконтактуватись непросто. У повідомленнях на «Фейсбуці» з затримкою в декілька годин відповідає Аня, а через знайомих вдається знайти номер Олександри. Обоє звести з керівником команди не можуть. Мовляв, команда маленька, а роботи багато: формуються дільничні виборчі комісії. «Подзвоніть з понеділка», – кажуть. Проте вдається від зовсім інших людей з політики отримати номер підприємця Володимира Зозулі, якого і представляли, як керівника команди кандидата в президенти Володимира Зеленського на Черкащині. Він також обіцяє зв’язатися з понеділка. Проте ще один представник команди Анатолій Хмільківський виражає готовність говорити просто по телефону, пояснюючи, що їде в райони і на зустріч також не має часу.

big-DSC_2805

Слід зазначити, що Анатолій Хмільківський колишній кандидат в депутати Черкаської міської і обласної рад, був керівником КП «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради» та очолював КП «Аеропорт «Черкаси».

– Анатолій Васильович, у якій іпостасі ми з вами спілкуємося?

– Скажу зі свого досвіду роботи в команді Зеленського наступне. Вся діяльність є, по-суті, волонтерською. Я б провів паралель з війною, коли волонтери і добровольці на початку зупинили війну і не дали їй піти вглиб країни. Сьогодні така модель в команді Зеленського, коли кожен з активних людей працює з нами. Сказати, що є технічні штаби в областях – я б так не сказав. Є офіційний представник, якого представив Володимир Олександрович як обличчя. Цей представник комунікує в забезпеченні комісій спостерігачами. І є волонтери, які на своїй ініціативі долучаються до команди. Вони йдуть паралельно зі штабами. Я як активний волонтер – представляю цю роботу в області. Я долучився до питань з активної роботи, коли ще не було представлено людей по областях. На той момент вже я друкував за свої кошти і наклейки на мобільні телефони, машини, розповсюджував це по області. Були моменти, коли я і в інші області матеріали надсилав. Тому можу асоціювати себе з волонтером, який активно працює. Я член команди Зеленського. Мені імпонує його бажання реформ, реальних, а не віртуальних реформ.

– …команди, яку очолює Зозуля?

– Слово «очолює» я б не говорив. Зеленський представив його як людину, яка офіційно є представником кандидата. Щодо очільників організації. Поки ми маємо кандидата в президенти і не говоримо про очільника партії абощо. Тобто іншими словами Володимир Зозуля є представником кандидата в області. Я ж є волонтером, а не керівник штабу абощо. Хоча так, я напряму спілкуюся з штабом в Києві. У нас є спільні завдання, є обмін інформацією. Ми маємо офіс на вулиці Небесної Сотні, 2. Я надсилаю туди, наприклад, людей, які хочуть бути спостерігачами.

– Ви мені більш відомі за інших, бо були кандидатом у мери Черкас, працювали в ОДА. Чим ви, до речі, зараз займаєтеся?

– Я приватний підприємець.

– Все-таки, чи є в районах осередки активних людей? Та чи покриєте ви ДВК своїми людьми?

– По ДВК ми працюємо активно. На жаль, є люди, що хочуть на цьому заробити кошти. Але в нас підхід такий: люди, які звертаються і хочуть заробити, то ми поясню, що ми не платимо. Їм платить держава визначену вартість. Тобто, є моменти. Якщо говорити по області, то є визначені люди в районах, що долучилися до команди. Це Камянський, Золотоніський, Городищенський. У багатьох районах питання закрито. Але якщо казати, що ці люди вже будуть завтра формувати свої команди на рівні районів – це говорити зарано.

– Доводилося чути, що колишній заступник колишнього прокурора області нібито зараз входить до вашої команди…

– Мені ця інформація невідома.

– У разі перемоги Володимира Зеленського чи знайдеться достатньо нових людей, щоб на місцях заповнити вакансії?

– Достатньо серйозний підхід в нашого керівника щодо формування нової команди виконавчих органів влади. Моя особиста позиція, що сьогодні мають бути абсолютно нові люди, нові обличчя, які не мають стосунку до влади. Я за динамічні зміни і реформи. До мене особисто зверталися колишні депутати різних рад. Я сказав, що прийматиме особисте рішення Володимир Олександрович і особисто спілкуватиметься з кандидатом на формування тієї чи іншої гілки влади. Якщо ви хочете сьогодні просто попасти в рейтингову партію, яка може утворитися, то це не до мене. Починайти працювати, засучивши рукава. І водночас до мене звертається багато людей, які ніколи не були в політиці і з духовної, і з спортивної, і з культурної, і з економічної сфер. Вони сьогодні виявляють зацікавленість. Я з усіма спілкуюся. І якщо мене чутимуть, то також рекомендуватиму Зеленському людей, які звертаються. Та остаточне рішення буде за Володимиром Олександровичем, щоб не було так, як раніше, коли на місцях формується свій олігархат, який вирішує тут свої питання.

– Інше питання, чи повністю нові люди будуть кращі у тому сенсі, що вони можуть не мати досвіду державного управління?

– Ми спілкувались з представником з Дніпропетровська. Він радник голови ОДА. Він наводив приклад, коли вони взяли повністю нових людей і ті за два місяці досягли результату більше, ніж попередники. Бо в людей було бажання вчитися, навчатися, вникати у те чи інше питання. Тому я б не ставив питання про старих кадрів як професіоналів. Хай нові не будуть такими професіоналами, але я б ставив пріоритет на тих нових людей, які мають бажання, у яких горять очі і вони дійсно хочуть внести свою частину зусиль в розвиток країни. От наприклад, щодо міськради. Вважаю, що повинно пройти повне перезавантаження влади. Без цього корупційні стовпи навіть на найнижчому рівні не дадуть можливості новій владі динамічно розвиватись. Так само і в державі в цілому. Зрозуміло, що і винагорода за працю, тобто, мотивація має бути, але відповідна. Це важливо. Щоб не було як в міськраді, коли вони собі мають по 50 тисяч зарплати, купу надбавок і ходять та вирішують особисті питання. Я проти такого підходу.

Назарій ВІВЧАРИК

реклама

Інші матеріали по темі:

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100