реклама

реклама

Політики, які за 20 років перебування при владі, мають побачити, що їм є гідна альтернатива, що у владі можуть перебувати нові люди, котрі готові працювати по-новому. Саме таку мету ставить народний депутат, лідер партії «Україна – Вперед» Наталія Королевська, формуючи Народний список претендентів на депутатські місця. 

Презентація Народного списку відбулася 13 липня у Черкасах. Уже 8 молодих та ініціативних черкащан висловили бажання спробувати свої сили в політиці. Тепер вони розраховують на підтримку земляків. Адже саме ті, за кого буде віддано найбільшу кількість голосів у анкетах, під час голосування в Інтернеті та за телефоном «гарячої лінії», і будуть балотуватися до Верховної Ради від партії Наталії Королевської. А ще особливість Народного списку полягає в тому, що люди можуть пропонувати свого кандидата. І, якщо він здобуде необхідну підтримку, має право також іти на вибори.

«Черкаси можуть жити по-іншому»

У п’ятницю Наталія Королевська представила перших кандидатів Народного списку на Черкащині. Це Сергій Блажевич, Олександр Монько, Пилип Палютін, Олена Хоменко, Олексій Драбовський, Олег Бевз, Олена Надточій та Леся Островська.

З Народного списку черкащани мають вибрати найбільш гідних

З Народного списку черкащани мають вибрати найбільш гідних


– Наше завдання – об’єднатися і побудувати таку країну, якою б ми всі пишалися. Тому ми просимо вашої підтримки, щоб показати всім політикам минулого, що є реальна альтернатива, що є можливість побороти корупцію в країні, створити справедливе правосуддя, – звернулася до черкащан Наталія Королевська. – Наша команда доведе, що Черкаси можуть жити по-іншому.

Про свої наміри розповіли і самі учасники Народного списку. Зокрема, як сказав Сергій Блажевич, участь у ньому – це єдина можливість для молодої людини спробувати пройти до Верховної Ради.

– Раніше закриті списки давали можливість заходити в Парламент олігархам, їхнім перукарям, водіям – людям, яких ми не знали. Сьогодні вперше списки до партії відкриті, і саме ви будете вибирати того, кого хочете бачити депутатом, – зауважив він.

Інший учасник Пилип Палютін зауважує: як і більшість черкащан, він отримував зарплату в конверті, мріяв про власне житло, яке придбати нереально, тому хоче, аби в країні щось змінилося.

– Я вивчав досвід інших країн, дуже багато читав і знаю, що є шанс на поліпшення, – каже Пилип.

У рамках презентації Народного списку для черкащан співав гурт «Друга ріка»

У рамках презентації Народного списку для черкащан співав гурт «Друга ріка»


На прес-конференції, яку Наталія Королевська провела того ж дня в Черкасах, нардеп зауважила, що ставить перед собою завдання змінити якість української політики.

– У нас партії змінюють одна одну при владі вже 20 років, але ні якість політики, ні якість життя людей не змінюється, а тільки погіршується. І я зробила висновок, що перевчити політиків минулого працювати по-новому – неможливо. Тому ми почали формувати відкрито, публічно, абсолютно доступно нашу команду, – каже пані Наталія.

За її словами, Черкащина – регіон, що має дуже великий потенціал, але нині живе чи не найгірше.

– Низький рівень зарплат, високий показник безробіття та міграції населення робить Черкащину депресивним регіоном. Є тенденція падіння промислового виробництва, колосальний тиск на малий і середній бізнес. Щоб змінити якість життя у регіоні, дати можливість організовувати нові робочі місця, треба, щоб були інвестиції та державна підтримка. Ми презентували свою програму «Нова економіка – нова країна», яка передбачає зміни в агропромисловому комплексі, підтримку виробництва, малого й середнього бізнесу. Це дає змогу збільшити зайнятість, отримати високотехнологічні і високооплачувані робочі місця. Потенціал регіону великий, тому при правильній економічній політиці вже за кілька років можна отримати значні результати, – розповіла Наталія Королевська.

Також, як прокоментувала політик, на жаль, нині в країні не робиться жодного кроку для того, аби протистояти кризі. Зокрема, не підтримується національний виробник.

«Політики думають про вибори, а не про кризу», – каже Наталія Королевська.

«Політики думають про вибори, а не про кризу», – каже Наталія Королевська.


– Коли в нас кажуть про робочі місця, то говорять про фонди зайнятості. А насправді робочі місця – це малий і середній бізнес. Це створення таких умов, щоб підприємства могли розвиватися. В останній тиждень роботи Парламенту я запропонувала прийняти пакет законопроектів – про підтримку національного виробника, про стимулювання зайнятості в малому й середньому бізнесі, про зайнятість населення, про оподаткування офшорних компаній, а також про підвищення мінімального прожиткового мінімуму та зміну споживчого кошика. У комплексі ці 5 законопроектів дозволили б захистити від кризи, дати стимули, щоб у підприємств з’явився ресурс. Але жоден з них не був розглянутий. Бо всі живуть виборами і не думають про те, що вибори пройдуть, а люди залишаться жити в країні… – прокоментувала нардеп.

«Нам не соромно брати лопату»

Учасники Народного списку вирішили не чекати виборів, а зробити для черкащан добру справу вже зараз. Тому зібралися гуртом і за власний кошт заасфальтували заїзд у один з дворів міста.

– Ми знайшли місце, де дірки в асфальті на кожному кроці. Тому вирішили зробити невеличку добру справу. Проблем, звісно, дуже багато, але деякі можна вирішити, якщо не бути байдужими, – каже дизайнер одягу Олена Надточій.

Учасники Народного списку власноруч заасфальтували яму на дорозі

Учасники Народного списку власноруч заасфальтували яму на дорозі


Підприємець з Чигиринщини Леся Островська зауважує: хоче спробувати свої сили в Парламенті, бо має достатньо сил та енергії, які може спрямувати задля розвитку Черкащини.

– Цією акцією ми засвідчили, що не боїмося випарів асфальту, лопат і рукавиць. Ми можемо вже сьогодні робити щось для черкащан. Це може бути асфальтування дороги, благодійна допомога дитбудинку чи малозабезпеченим сім’ям. І це зовсім не соромно – брати в руки лопату. Соромно, що в нас дороги роками не ремонтуються! ­– каже пані Леся.

Утім, Наталія Королевська зауважує: проблеми не тільки з поганими дорогами. Уся система житлово-комунального господарства вже практично не працює.

Черкащани скаржились на низькі пенсії та невиправдано високі комунальні тарифи

Черкащани скаржились на низькі пенсії та невиправдано високі комунальні тарифи


– Люди розповідають, що дахи течуть, а тарифи вже наближаються до розміру пенсій. Звісно, що вони не в змозі за такі послуги платити шалені гроші. Тому наше завдання – комплексна модернізація і реформування системи житлово-комунального господарства, – каже нардеп. – Держава втрачає 17 мільярдів доларів у рік через те, що наше ЖКГ неефективне. Немає модернізації, і немає конкуренції, бо скрізь монополія. А люди страждають через неякісні послуги. Ми вважаємо, що треба застосовувати систему державно-приватного партнерства, демонополізувати цей ринок і реформувати галузь.

На переконання Наталії Королевської, допомога людям повинна надаватися не тільки перед виборами, а постійно. Бо перед виборами дуже багато обіцянок, які потім забуваються.

– Ми з року в рік чуємо, що немає грошей, тому ми зараз скоротимо, а наступного разу ви нас виберете, і все вийде. Я вважаю, що з тими, хто вже 20 років обіцяв і не зробив, треба прощатися. Повинно прийти молоде покоління, яке не боїться і лопату взяти. Бо для них не виконати свої зобов’язання – це поставити хрест на собі. Адже попереду – все життя, а це – тільки перші вибори, а не останні, – каже про свою команду Наталія Королевська.

«Була політичним романтиком»

Також лідер партії «Україна – Вперед» відвідала черкаське підприємство «Металінвест». За її словами, воно працює не завдяки підтримці держави, а всупереч державній політиці. Але змогло створити робочі місця та інвестувати у виробництво.

Підприємство «Металінвест» приклад того, як потрібно розвивати бізнес

Підприємство «Металінвест» приклад того, як потрібно розвивати бізнес


Ознайомившись із процесом цинкування металоконструкцій, що відбувається на підприємстві, депутат зустрілася з колективом та з нагоди Дня металурга вручила ряду робітників почесні грамоти.

Працівники підприємства цікавилися її баченням політичної ситуації в країні та мети, з якою вона хоче йти у Верховну Раду.

– П’ять років тому, коли я прийшла в політику, то мала ілюзію, що можна щось розламати, пояснити, довести. Я керувала підприємством, і дуже переймалася, що в країні є можливість щось створювати, але це робиться чомусь не завдяки підтримці, а наперекір умовам. Я була політичним романтиком і думала, що треба просто пояснити, розповісти… Але за ці 5 років я 15 разів пропонувала з трибуни закон про державне приватне партнерство. Зі мною всі погоджувалися, але ніхто не голосував. Бо мій закон не враховував їхні інтереси. Тому ми прийняли рішення іти в Парламент політичною силою. Бо сам ти там нічого не зробиш. А мета у нас одна – змінити якість життя. У країні є потенціал, вона може жити гідно і абсолютно по-новому, – звернулася до людей Наталія Королевська.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #24 Ванючка 29.07.2012 22:55
Така сама!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #23 Україна 29.07.2012 22:51
Зрадники, одні зрадники, печально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Віталій 20.07.2012 20:11
Джинса жива!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #21 Гаргантюа і Пантагрюель 20.07.2012 16:10
Знаючі люди кажуть, що гроші до пані Королевської і її сотовариша Єфремова йдуть, у тому числі, від нелегальних луганських копанок, де гинуть люди і використовуєтьс я праця дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Оксана Колісник 19.07.2012 12:05
Цитую Оксана Мацюцька:
Чомусь все це дійство дуже нагадує збори з продажу БАДів методом мережевого маркетингу: гарні молоді люди, в промовах - суцільний позитив, море ентузіазму і зашкальний оптимізм. А в сухому залишку - заасфальтована яма в одному дворі. Очевидно, більше нічого ця партія гарних жінок (наші черкащанки, які своїми слабкими жіночими руками розрівнювали той асфальт, - таки гарні!)зробити не здатна.
Так технології впливу одні й ті ж самі. "Впарювання" зубних щіток та таких ось персон робиться однаковими методами. Маркетинг таки! Звісно, асфальтування в жіночому виконанні - це щось! Колись антисимволом радянського устрою була жінка з лопатою асфальту чи зі шпалою. З цим заходом маркетологи Королевської таки промазали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #19 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 19.07.2012 08:22
Откуда деньги для такого мощного пиара по всей стране,может честно заработанные? Бывших депутатов избирать нельзя,в этом с ней можно согласиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #18 Оксана Мацюцька 18.07.2012 15:34
Чомусь все це дійство дуже нагадує збори з продажу БАДів методом мережевого маркетингу: гарні молоді люди, в промовах - суцільний позитив, море ентузіазму і зашкальний оптимізм. А в сухому залишку - заасфальтована яма в одному дворі. Очевидно, більше нічого ця партія гарних жінок (наші черкащанки, які своїми слабкими жіночими руками розрівнювали той асфальт, - таки гарні!)зробити не здатна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #17 Юрій 18.07.2012 07:51
Цитую Оксана Колісник:
Цитую Nazar Obidzinski:
Ну, в цьому контексті якраз - старі.
Я - за люстрацію за ознакою терміну перебування на обраних посадах. Політик має право тільки на 1 (один!) термін у ВР. За цією ознакою Королевська - також в "прольоті".

Королевська вже була депутатом 2 скликань ВР і стала депутатом 6 років назад, а не 5.Так що вона сама політик явно не новий. Обережніше їй треба зі словами- час проходить непомітно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #16 мда 17.07.2012 20:45
А чого? звучить: "королевська опозиція Януковича".

Який король, така й удавана опозиція. наївна...

Мабуть, на своїх тусовках так і ржуть над народом, посьорбуючи шапмунське із самої Франції.
Ахметов: - Королевська опозиція Януковича. Звучить? :)
Єфремов: - Аха-ха-ха-ха.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 мда 17.07.2012 16:48
Наталочко, а ви всім керівникам обласних штабів платите 20 тис. у місяць?

до якого з працівнків СБУ треба звертатися?

А то тут http://www.pravda.com.ua/news/2012/07/17/6968979/ ТАКЕ ПИШУТЬ.

Невже дискредитація вашої високо моральної політичної, з дозволу сказати, сили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100