реклама
Sucurity Police

реклама

День Незалежності святом може бути тоді, коли твоє майбутнє і майбутнє країни є спільним. За останніми соціологічними дослідженнями, 72% громадян не почуваються господарями своєї держави, 59% громадян країни не бачать сьогодні в ній своєї соціальної перспективи.


Тоді, 24 серпня 1991 року, здавалося, що головне пройдене, перешкоди подолані, і тепер заживемо своїй хаті в якій «своя правда й воля». А виявилося, що оцю «правду» - бачення шляхів розвитку країни - ще й треба самим для себе сформувати. А волю треба відстоювати повсякчас, і кожен день, а не тільки одного разу на референдумі 1 грудня. Що ми думаємо про Україну – це також і які товари ми купуємо, якою мовою ми говоримо, яку країну уявляємо найкращою для своїх дітей.

З того часу як Україна незалежна, минув 21 рік. І виклики перед Україною щороку стоять усе гостріші. Світ глобалізується, світова економіка стрімко змінюється. Склалися спільноти економічно сильних держав, які називають «золотим мільярдом». І Україна на жаль не належить до групи тих держав які найближчі роки навіть можуть претендувати на те щоб туди потрапити. Частина республік колишнього СРСР зокрема країни Балтії знайшли відповідь на питання свого розвитку в приєднанні до Євросоюзу. Але і там життя не просте. В Україні досі не знайдено відповідь на питання – яким шляхом має розвиватися країна. Короткий проміжок часу коли на нас звернули увагу – це 2005-2008 роки, коли після «помаранчевої революції» Україну вважали своєрідним європейським «островом свободи». Україною захоплювалися, їй надавали інвестиції. І на жаль оцей колосальний кредит довіри та ресусів не був використаний на те щоб Україна здійснила прорив у своєму розвитку. Як і в 1991 році, в 2005-му також переважала думка що Майдан уже все зробив, тож тепер Україна стала європейською державою. Зараз триває виборча кампанія. І варто розуміти, що і вибори не є отим чарівним рецептом, коли з понеділка можна прокинутися і зажити вже в іншій країні – без тягаря податків, без труднощів, без викликів. Свій вибір не просто треба робити, до нього треба підходити відповідально та з розумінням що неможливо здійснити все й відразу. В країні має бути план стратегічного розвитку. В чому ми є сильними? В чому наша головна унікальна перевага? Що ми можемо запропонувати країнам «золотого мільярду» крім працелюбних освічених людей, які туди емігрують і будують своє життя вже за межами Батьківщини? Що треба зробити щоб українці почувалися господарями в своїй країні, бачили в ній своє майбутнє, хотіли народжувати тут дітей і працювати на свою перспективу?

Глобальний світ не пробачає слабких. Економічні виклики, які стоять перед Україною, ставлять перед кожним питання в такому ключі: чи люблю я країну в якій живу, чи бачу я в ній своє майбутнє. Дуже важливі ці питання передусім для молоді, і щоб молодь мала на них ті відповіді, які дають впевненість у тому що вони бачать у українській незалежності себе та свої перспективи самореалізації. Якщо немає проекту майбутнього, то немає і самого майбутнього. Важливо щоб у своєму баченні майбутнього України ми звертали увагу не тільки на складне минуле та сповнене викликів і розчарувань сьогодення.

Називатися незалежною державою - це ще не все. Важливо щоб у цій незалежності кожен бачив себе. Нас багато приваблює в Європі. Європейські цінності – свобода, недоторканість приватної власності, повага до закону і толерантність одне до одного. Незалежність -  це також і відповідальність кожного за свій розвиток. Коли ти хочеш бути незалежним - це означає відповідальність за своє життя.

Україна повинна шукати сили в собі, а не чекати на іноземного інвестора який нібито має прийти і краще за нас вирішити які підприємства та галузі економіки мають у нас працювати та розвиватися. Потрібно повернутися до промислової, економічної політики, підтримки і розвитку вітчизняного виробника, створення нових робочих місць. Лише це дасть Україні реальну економічну незалежність і дозволить подолати нагальні проблеми, які характерні не тільки для Черкащини, а саме: безробіття, нелегальне працевлаштування, низький рівень заробітної плати та соціальну незахищеність.

Я впевнена, що будь-який шлях до великих досягнень починається із малих справ. Сьогодні на День Незалежності у нас великий захід – закриття дитячого табору «Велика гра». Понад 1500 дітей черкащан відпочили та набралися вражень і корисних навичок впродовж літа. І в їхніх серцях назавжди залишиться відчуття що виховання за українськими традиціями – це справді цікаво та захоплююче. День Незалежності – це наше свято, і ми хочемо щоб це свято ассоціювалося у дітей із вільною красивою краіною де цікаво жити та розвиватися. На День Незалежності черкащани побачили який вигляд має реконструйований Палац культури «Дружба народів». Скоро черкащани побачать проекти нового панно на фасаді Палацу.

Можна, звісно, влаштовувати видовищні акції. Але я переконана, що краще зробити щось, що дійсно потрібне людям. Зокрема, бути соціально відповідальним підприємством, вкладати кошти в розвиток міста де ми живемо. Я хочу щоб Черкаси отримали місце в першій пятірці рейтингу кращих міст Украіни. Реконструкція площі, дороги, розвиток міста – все це залишиться черкащанам надовго.

Сьогодні дуже важливо мати мету, ціль і бачити шлях до неї. Я хочу щоб День незалежності був не просто святковим днем, а тим днем, який би щороку давав нам почуття гордості за свою країну і впевненість у тому що вона розвивається, що наше життя змінюється на краще, що перед українцями відкриваються нові перспективи де можна реалізовувати себе та бачити майбутнє своїх дітей. Цей шлях треба починати зі справ. І я впевнена що разом ми можемо цього досягти!

реклама

Коментарі  

 
+3 #58 Учитель хореографии... 03.09.2012 13:21
Ой была я на встречи этой ..........., веде она говорит одно и тоже. Всем все и вся обещает и больше ничего...Одним словом холохотрон...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #57 Ужасть 31.08.2012 13:56
[quote name="иван"]пускай эта кандидатка не копейки нам подкидывает в виде подачек с миллионов которые украдены у нас граждан украины фирташем и компанией
Неужели Черкащане опять поведутся на деньги а потом снова будут на кухнях материться от безнадёги /quote]

Браток, начни с себя. Сбегай к Ющенко и верните 200 миллионов гривень собранных с нищего народа Украины на Больницу будующего и банально украденные. Верните Березовскому 50 миллионов долларов, которые он выделил чтобы кормили пирожками на майдане таких как ты и которые были разворованы полевыми командирами майдана :P
Да тебя просто жаба ест. Фирташ пришел в Черкассы меньше года назад, но уже что-то сделал для города и горожан их детей. А такие как ты 20 лет ходят мимо украденой у громады городской бани и спокойно сопят в 2 дырки. Баня случаем не твоя? Кстати уже выставлена на продажу...и видимо частным лицом, через агенство нерухомости а не аукцион горисполкома :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #56 Учитель хореографии... 31.08.2012 12:35
Лучше б ...... Валя занималась воспитанием детей, а не лезла в депутати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #55 Полішинель 31.08.2012 09:37
О Чуприні

Ще не депутат, а такий пихатий. Якраз Ваша функція (майбутьня) відповідати на гос трі, неприємні питання. Ви ж навіть на питання про судову реформу чи про євроінтеграцію відповісти не можете. Тому що Вашу партію і Вашого лідера це не хвилює. На нас ви дивитеся так само як і регіони, як на бидломасу, яка купиться на образ боксера-переможця. Але ми, навіть зі своїми фрагментарними знаннями (до яких Вам дуже далеко) зможемо розібратися. І останнє: висловіть Вашу чітку позицію по газовій справі Тимошенко, якщо така у Вас є позиція. Про святість Кличка ми вже чули, він святіше папи Римського.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #54 Ню-ню 31.08.2012 09:12
Цитую Городской:
Ну вы и гоните! Может еще обвините "Азот" в том что замок Хмельницкого в 1667 году в Черкассах сгорел? :lol:

Ти, "Городской", мабуть точно такий самий "черкащанин", як і Жуковська? :lol: Інакше знав би, що черкаський замок ніколи не був "замком Хмельницького". І знав би, що цей замок "сгорєл" аж ніяк не в 1667, а в 1768 році.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #53 О.ЧУПРИНА 31.08.2012 07:32
Цитую Василь:
Цитую О.ЧУПРИНА:
Цитую Полішинель:
/... Але не уникайте гострих питань і люди Вам повірять.

Так поступав завжди і буду так робити далі.Через декілька днів розпочну роботу дискусійного майдану.Слідкуйте за оголошеннями,ра дий буду живому спілкуванню.


цікаво, як Ви прокоментуєте це відео http://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8

Це була впевнена перемога Віталія Кличка.Слідуюча буде ще більш блискучою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #52 О.ЧУПРИНА 30.08.2012 21:55
Цитую Полішинель:
Цитую О.ЧУПРИНА:
Так поступав завжди і буду так робити далі.Через декілька днів розпочну роботу дискусійного майдану.Слідкуйте за оголошеннями,ра дий буду живому спілкуванню.


Сказав і хутко зник. Скажу чесно, до спілкування з цим кандидатом від УДАРу в мене були сумніви, щодо цієї політсили, тепер тверде переконання: в жодному випадку за них голосувати не можна, бо це ніяка не третя сила. Немає різниці між гертрутою Тулубом, регіоналом Кузьмінським чи Ударівцев Чуприною. Це люди з минулого, словами великого Леніна, люди з того світу. Особливо вразив пасаж Чуприни, про те що поважає Кузьмінського як проффесіонала, ...

З тими хто боїться безпосередньго спілкування та займаються виключно перекручуванням фактів, переписуватися у коментарях немає ніякого сенсу та бажання. Якщо ці особи створюють видимість хоча і фрагментарного, але знання історії та математики,вест и полеміку вважаю нижче своєї гідності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #51 Полішинель 30.08.2012 09:27
Цитую О.ЧУПРИНА:
Так поступав завжди і буду так робити далі.Через декілька днів розпочну роботу дискусійного майдану.Слідкуйте за оголошеннями,ра дий буду живому спілкуванню.


Сказав і хутко зник. Скажу чесно, до спілкування з цим кандидатом від УДАРу в мене були сумніви, щодо цієї політсили, тепер тверде переконання: в жодному випадку за них голосувати не можна, бо це ніяка не третя сила. Немає різниці між гертрутою Тулубом, регіоналом Кузьмінським чи Ударівцев Чуприною. Це люди з минулого, словами великого Леніна, люди з того світу. Особливо вразив пасаж Чуприни, про те що поважає Кузьмінського як проффесіонала, а мораль то інше, другорядне. Так Адольфа Гітлера можна теж поважати як професіонала, підняв країну. А мільони трупів, тож мораль, то не головне. В моральному плані мало різниці між тим, щоб згвалт...ти пів Європи чи половину вузу, погрожуючи студентам відрахування за неголосування за регіони
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #50 Василь 29.08.2012 11:44
Цитую О.ЧУПРИНА:
Цитую Полішинель:
/... Але не уникайте гострих питань і люди Вам повірять.

Так поступав завжди і буду так робити далі.Через декілька днів розпочну роботу дискусійного майдану.Слідкуйте за оголошеннями,ра дий буду живому спілкуванню.


цікаво, як Ви прокоментуєте це відео http://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #49 Полішинель 29.08.2012 08:58
Цитую О.ЧУПРИНА:
Цитую Полішинель:
/... Але не уникайте гострих питань і люди Вам повірять.

Так поступав завжди і буду так робити далі.Через декілька днів розпочну роботу дискусійного майдану.Слідкуйте за оголошеннями,ра дий буду живому спілкуванню.


І все ж таки Ви уникаєте прямих відповідей на гострі питання. Можливо цих відповідей немає. І ще дуже важливо, як Ви ставитесь до процесу Тимошенко і які дієві заходи Ваша партія буде вживати для впровадження рішень ЄСПЛ на території України?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100