реклама

реклама

Виборча кампанія на місцевих виборах в Україні набирає обертів. До дня голосування залишився всього тиждень. Тому все частіше лунають агресивні гасла політиків на кшталт «Вичистимо владу від сміття!» Переважна більшість золотонісців на амбітних крикунів не зважає, а спокійно чекає виборів, аби ще раз віддати свої голоси чинному міському голові, оскільки більш як 80% місцевого населення його роботою на посаді очільника міста цілком задоволена. Як же сам Віталій Войцехівський ставиться до подібних гучних заяв учасників виборчих перегонів, зокрема, своїх опонентів, і як оцінює власні шанси знову стати градоначальником Золотоноші?

– Віталію Олександровичу, то як Ви реагуєте на радикальні гасла?

– Ніяк. Я їх пропускаю повз вуха. А політиків будь-якого масштабу ділю на дві категорії: гаслократів, за чиїми гучними заявами нічого не стоїть, і практиків, котрі розумом і працею досягли певних результатів у своїй професійній діяльності й приносять користь суспільству. Перших, на жаль, сьогодні більше…

– А як оцінюєте шанси своїх опонентів? Адже чим ближче до виборів, тим до ганебніших методів, націлених особисто проти Вас, вони вдаються…

– Про свої шанси нехай мої опоненти задумуються самі. А щодо бруду, яким вони намагаються мене заплямувати, скажу так: той, кому часто намагаються переходити дорогу, як правило, йде вірним шляхом. Якщо їм більше немає чим зайнятися, хай бавляться безглуздям, в мене ж щодня стільки рутинної роботи, що витрачати час на аналіз відвертих наклепів і брехні я не збираюся.

– Тоді давайте поговоримо про Вашу роботу. Раніше «Прочерку» Ви сказали, що однією з причин Вашого рішення балотуватися на посаду міського голови є та, що не всі задуми щодо благоустрою міста Вам удалося реалізувати. Розкажіть про це детальніше.

– Якщо детально розказувати про всі мої плани, то в жодній газеті не вистачить шпальт. Але це не означає, що моя команда зробила дуже мало роботи за попередні п’ять років. Багато чого вдалося реалізувати. І доволі часто доводилося виконувати те, що не входило до моєї програми. Основні ж пункти виконано. Але ж натхнення втілювати в життя мрії з’являється саме тоді, коли тобі вдається реалізувати задумане. Тепер мені хочеться, щоб містом Золотоношею захоплювалися не лише його жителі, а і вся Україна. Щоб ним вражалися й дивувалися…


– Звучить фантастично! Але ж для цього необхідні не лише великі зусилля, а немалі кошти…

– Фантастика з часом завжди стає реальністю. Пам’ятаєте «Аеліту» Олексія Толстого, в якій марсіяни спілкувалися між собою на відстані за допомогою великих моніторів? А сьогодні люди розмовляють по скайпу. Ще у вісімдесяті роки такого не можна було б уявити.

– Заінтригували. Тепер діліться секретами…

– Ніяких секретів у мене немає. Просто Золотоноша ще не відповідає на всі 100% тому європейському стандарту, про який я мрію. Хочеться, щоб усі вулиці міста були доглянутими, і щоб щороку на них з’являлися якісь цікаві композиції. Я вже не говорю про вдосконалення комунального господарства, яке потребує й заміни труб водогону, і продовження встановлення каналізаційних люків тощо. Хочеться встигнути за наступні роки зробити ще один великий парк навколо насосної станції. Дякуючи Господу, нам удалося врешті-решт відновити належним чином роботу очисних споруд. І вулицю Шевченка зробити цілком європейською. І спорткомплекс із басейном побудувати. А кошти… Якби я сподівався лише на бюджет, то не було б у Золотоноші ні фонтану, ні нових тротуарів, ні Площі Героїв Майдану. В цьому плані дуже багато залежить від інвестиційної політики. Тож і надалі на території міста будуть відкриватися промислові підприємства. Без них ніяк не обійтися в розбудові Золотоноші.


– Віталію Олександровичу, до виборів залишається зовсім мало часу, а Ви більше уваги приділяєте не агітації, а благоустрою. Приміром, будуєте фонтани на згаданій Площі Героїв Майдану. А раптом не переможете?

– Ну то й що? Після виборів життя не закінчується. А фонтани будуть радувати золотонісців ще багато років. Це – головне!


– Ви – кандидат економічних наук. Допомагає це Вам у реальному житті?

– Економіка – точна наука. І в деякій мірі вона дисциплінує людину. Без зайвої скромності скажу, що розуміюся на цифрах. А тому обдурити мене важко. (Сміється).

– А були намагання це зробити?

– На початку каденції були. Але ті люди, які намагалися це зробити, вже не працюють на своїх посадах.

– Ви дуже багато для золотонісців проводите культурних заходів. Приміром, запрошуєте в місто відомих артистів. Деяких навіть по кілька разів. Це теж закладено у Вашу програму?

– Ні. Це якраз ті додаткові справи, про які я говорив. Жителі нашого міста заслуговують повноцінного якісного відпочинку. Ні мудрістю, ні досвідом, ні працелюбством, ні порядністю вони не поступаються ні киянам, ні львів’янам чи одеситам. Але змоги поїхати на концерт якогось знаменитого артиста в них немає. Тому я намагаюся хоча б періодично їх радувати. А щодо того, що деякі артисти часто приїжджають у Золотоношу, то від справжнього таланту втомитися неможливо. А мій друг Анатолій Гнатюк – неперевершений актор, гуморист і співак. Золотонісці його люблять і самі мене просять запрошувати його на свята. Як і заслужену артистку України Ніну Мирводу.


– Як Вам удалося заманити в Золотоношу столичних дітей на фестиваль патріотичної пісні? Зазвичай молодь із провінції їде підкорювати мегаполіси.

– Дасть Бог, нам ще не таке вдасться зробити! А юнацький фестиваль ми тепер проводитимемо щорічно. Як і традиційний фестиваль чорнобривців. Ці проекти популяризують наше місто й відмовлятися від них – гріх.


– А інші проекти? Такі, як «Золотоноша історична», чи «Перетворимо край на березовий гай», започатковані Вами, продовжуватимуться?

– Звичайно. Між іншим, у межах першого проекту ми плануємо відтворити міст над Золотоношкою на так званому Хрещатику. По обидва боки поставимо міцний декоративний паркан. А дерева, бузок, троянди, форзицію щовесни й кожної осені ми висаджуємо постійно. І щоразу все більше і більше.

– А Золотоношка все-таки «оживе» наступного року?

– Обов’язково! Це моє першочергове завдання. До речі, посприяти очищенню річки пообіцяв і Віктор Полозов – генеральний директор ВАТ «Алвіго». А він завжди виконує свої обіцянки. Тож спільними зусиллями ми реанімуємо головну артерію Золотоноші.

– Тоді залишається лише побажати Вам перемоги й утілення в життя всіх Ваших задумів.

– Будемо перемагати!

* передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
+9 #9 Виталий 24.10.2015 17:22
Грамотный человек, сталкивался с ним на обьектах, когда работал в Облдержадминист рации. Лично мне он по дуще, образований, грамотный, наверное может что-то сделать полезного. Посмотрим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Однодумці 21.10.2015 21:53
Краще вчіться толерантності у Войцехівського, переймайте досвід!!!
МОЛОДЕЦЬ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 АБЗАЦ 21.10.2015 12:12
Цитую Еколог:
А річка Золотоношка як смерділа, так і смердить. А мєр катаються на лісапеті.

... всегда грязь найдет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #6 Еколог 20.10.2015 09:24
А річка Золотоношка як смерділа, так і смердить. А мєр катаються на лісапеті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 REAL 18.10.2015 23:27
Команда Войцехівського змінила до невпізнанності місто. Ті, кого відірвали від корита, надіються на реванш. Але людей вже не надуриш порожньою балаканиною, коли вони бачать реальний результат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 ЗОЛО 18.10.2015 15:58
Цитую Нестор Іванович:
Цитую незнайка:
желаю УСПЕХА


Ви мабуть так сами і Янику успіхів бажали. Хтось із великих казав: жодна людина, нізаякі гроші і ніколи не зможе викупити свого минулого. В минулому у Войцехівського самовіддане служіння ПеРдунам. А це означає, що і його руки по лікоть у крові жетв Небесної сотні і полеглих у війні.

І як же можна прожити без коментарів Нестора... Все він про всіх знає і всім може дати оцінку...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #3 Нестор Іванович 18.10.2015 11:59
Цитую незнайка:
желаю УСПЕХА


Ви мабуть так сами і Янику успіхів бажали. Хтось із великих казав: жодна людина, нізаякі гроші і ніколи не зможе викупити свого минулого. В минулому у Войцехівського самовіддане служіння ПеРдунам. А це означає, що і його руки по лікоть у крові жетв Небесної сотні і полеглих у війні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 незнайка 17.10.2015 11:39
желаю УСПЕХА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #1 Дядько 16.10.2015 17:15
Цитатами так і сипле. Ну прямо тобі золотоніський Мао цзедун.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100