реклама

реклама

auut2 Громадські організації та підприємці Черкас звертаються по захист до Президента...

Понад місяць в Лукянівському СІЗО у Києві утримується під арештом власник черкаського ТОВ «Авторинок» Сергій Крохін. Він був затриманий 9 березня працівниками антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України у місті Києві за підозрою у вимаганні і отриманні хабара у розмірі 800 тис гривень.

Як встановила міліція, хабара чоловік вимагав та отримав від приватних підприємців за підписання договору суборенди земельної ділянки.

За даним фактом прокуратура Печерського району міста Києва порушила кримінальну справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання хабара у особливо великих розмірах).

Відносно підозрюваного суд обрав як міру запобіжного заходу тримання під вартою. Про це повідомляв відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області.

Черкаський ринок конкретно лихоманить...

Черкаський ринок конкретно лихоманить...

Дружина затриманого, громадські організації та підприємці Черкас переконані: власник автомобільного ринку просто здійснював комерційну операцію, а його «підставили». Тож підприємці підписали і направили звернення до Президента України, а також до Генеральної прокуратури та до міністра внутрішніх справ з проханням узяти розслідування даної справи під особистий контроль.

Крохін поїхав у Київ, де мав зустрітися з партнерами по бізнесу, натомість його у столиці зустріли УБОЗівці

Крохін поїхав у Київ, де мав зустрітися з партнерами по бізнесу, натомість його у столиці зустріли УБОЗівці

– На території ринку ми хотіли збудувати комплекс з трьох будівель, та нам не вистачало коштів, – розповідає дружина Сергія Крохіна, співвласник ТОВ «Авторинок» Людмила Крохіна. – А тут з’явилися київські бізнесмени. Вони хотіли будувати на нашій території своє підприємство. Тож вони запропонували Сергію Крохіну продати їм частину бізнесу: здати в суборенду на 49 років територію разом з приміщеннями. Крохін довго думав, але дійшов висновку, що їх бізнес допоможе і нашому комплексу краще розвиватися. А приїжджим бізнесменам було вигідно будуватися на нашій території, бо багато підготовчих робіт нами вже було зроблено, зокрема, усі комунікації до місця будівництва були підведені. Ми пропонували підприємцям помісячну оплату, та вони відмовилися. Об’єкт коштував 800 тисяч гривень. Підприємці хотіли передати усю суму…

За словами Людмили Крохіної, чоловік поїхав у Київ, де мав зустрітися з партнерами по бізнесу, натомість його у столиці зустріли УБОЗівці і представники прокуратури, які звинуватили його у хабарництві. Пані Людмила переконана: її чоловіка підставили.

– Ми будували бізнес фактично з нуля у 90-х роках. Нам ніхто не допомагав. А тепер, коли ти хочеш продати те, що збудував, то стаєш якимось злочинцем, – бідкається Людмила Крохіна.

"Це рейдерська атака на підприємця, якого ми добре знаємо!"

"Це рейдерська атака на підприємця, якого ми добре знаємо!"

За словами голови профспілки «Солідарність» Ольги Ракової, ситуація з Сергієм Крохіним була навмисно спровокована. Мовляв, він – не є державним чи муніципальним службовцем, а приватним підприємцем, тому дивним виглядає факт «отримання хабара».

– Він власник бізнесу! І тому ми вважаємо, що ситуація була спланована з боку зацікавлених осіб, яким дуже хочеться привласнити ринок. Це рейдерська атака на підприємця, якого ми добре знаємо. Це порядна людина, яка дотримувалася закону, – говорить Ольга Ракова. – До речі, це не вперше на людину тиснуть. Раніше хтось відкрутив йому колесо на автомобілі і Сергій Анатолійович мало не потрапив в аварію…

Твердо переконаний, що людина з досвідом, як у Сергія Крохіна, не могла влізти в подібну халепу, і голова Черкаського союзу промисловців та підприємців Петро Чернявський. «Отже, халепи, як такої, не було, а була підстава. Але ж між суб’єктами господарювання хабара не може бути в принципі. Це їхні взаємні стосунки! – зазначає він.

Нині підприємці готують акцію на захист підприємця Сергія Крохіна, яку планують провести з 9 до 10 ранку у середу, 20 квітня. Організатори акції запевняють, що рішуче налаштовані захищати колегу і… себе.

– Ми не знаємо, що буде завтра. Міліція, суди, прокуратура не захищають нас. У той же час протягом років незалежності не чиновники і бюджетники розбудовували державу, а середній клас. Але влада, яка була у 90-х роках, залишилася та ж сама, – говорить голова Уманської ліги підприємців Лідія Кравчук.

– Ситуація, яка сталася з Сергієм Крохіним, може завтра статися з кожним з нас. Те, куди ми котимося, – не назвеш правовою державою. Президент хоче залучати в Україну інвестиції. Але хто ж сюди прийде?! Я спілкуюся з дрібними підприємцями і скажу, що багато з них хочуть закрити бізнес і переїхати в іншу країну, – додає голова Черкаської обласної організації «Ресурсний центр АНГО» Анатолій Рекун.

У свою чергу підприємці, що працюють на ринку «Автомобільний», кажуть, що не хочуть іншого власника. Мовляв, Сергій Крохін їх влаштовує, бо створив хороші умови роботи на ринку.

Черкаські підприємці та громадські активісти: "Ми не знаємо, що буде завтра. Міліція, суди, прокуратура не захищають нас"

Черкаські підприємці та громадські активісти: "Ми не знаємо, що буде завтра. Міліція, суди, прокуратура не захищають нас"

– Колись на місці ринку було чисте поле, де бігали миші. З міського звалища почалося будівництво ринку. Зараз тут є сучасні магазини і павільйони, працює їдальня і безоплатний туалет. Ринок надійно охороняється. На ринку низька орендна плата ­ 18 грн за квадратний метр у місяць. На інших ринках міста орендна плата становить від 56 до 400 грн., – говорить голова профспілки ТОВ «Авторинок» Ірина Васильєва. – Коли усе це трапилося з Сергієм Крохіним, ми не знаємо, як складеться наше життя і наша робота з новим власником. Та нам непотрібен новий власник.

«Прочерк» звернувся за коментарем з приводу ситуації навколо власника авторинку до начальника відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталії Таран, однак вона повідомила, що справу розслідує київська міліція.

реклама

Коментарі  

 
+1 #19 Звичайний 20.11.2019 16:03
У Карному кодексі не існує "хабар приватної особи іншій приватній".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 партия П 07.10.2011 16:51
.....да НАС**** нам на то , что вы и как об этом думаете..... мы пришли Ж*** и ВОР*** .... не нравится ....****** с этой У****ны........ вот такое селяви....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #17 sergo 05.10.2011 20:45
Цитую владимир:
Почему в киеве на авторынке бензонасос на десятку 580 грн а в черкассах от 710!!!??? И так все остальное. Помоему кто-то зажрался?

я брал вчера за 280 может ты сказал что у тебя bmw10?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 владимир 28.07.2011 19:20
Почему в киеве на авторынке бензонасос на десятку 580 грн а в черкассах от 710!!!??? И так все остальное. Помоему кто-то зажрался?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #15 Козак 16.06.2011 21:24
Отак нас по одному й передавлять. Скільки ще терпітимемо? Чого чекаємо? Чому 24-го не вийшли на мітинг протесту??? Все надієтесь на авось? Може пронесе? Не пронесе! Тільки разом ми можемо протистояти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #14 Бородач 16.06.2011 09:40
Может! Нужно чтить Уголовный кодекс. Не надо оваций! Графа Монте-Кристо из Крохина не вышло. Придется переквалифициро ваться в управдомы :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #13 Сергей 13.06.2011 17:10
Крохин нормальній мужик, я думаю, что действительно хотят забрать его бизнес.
Какая может быть взятка если он не должностное лицо ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #12 Черкаси 02.05.2011 20:14
Ракова тільки хуже зробе а людей за ними немае один піар.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #11 Shef 28.04.2011 22:54
А ці люди з фото не зможуть зібрати і 20 людей на захист підприємця,тому ,що вони не мають навіть 5% авторитету своїми вчинками і діями...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #10 Shef 28.04.2011 22:50
800 тис .грн через касу-побійтесь бога.Розвели,як пацана.Жадібність-наша слабкість.А людину жаль...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100