реклама

реклама

"Будь-яка держава повинна проводити і реалізувати державну політику в інформаційній сфері…"

"Будь-яка держава повинна проводити і реалізувати державну політику в інформаційній сфері…"

goup На Черкащині буде створено нове управління – управління інформаційної політики. Про це на обласній партійній конференції Черкаської обласної організації Партії регіонів повідомив губернатор Сергій Тулуб.

Пізніше губернатор пояснив журналістам, що це буде за управління. Цікаво, що у рамках таких новацій припинить своє існування Головне управління внутрішньої політики, і багато кадрів буде звільнено.

На думку Сергія Тулуба, створення управління інформаційної політики нині вкрай необхідне, «це питання, яке назріло».

– В області є 64 підприємства, які працюють і друкують різноманітну продукцію. Скажіть, а хто знає, яка у них фінансова ситуація? Яка у них заробітна плата? А що вони друкують?! А де є державна політика? Серед цих підприємств тільки 9 комунальних. Все інше різної форми власності. У нас в області зареєстрований 431 засіб масової інформації різноманітних форм власності. Будь-яка держава повинна проводити і реалізувати державну політику в цій сфері діяльності… Тому вважаю, що це управління вкрай необхідне, – зазначив Сергій Борисович.

Він зазначив, що в дане управління буде переданий центр соціологічних опитувань, що був створений обласною радою в минулому році. Мовляв, складовою роботи управління буде визначення того, як люди оцінюють дії влади, різних керівників. Не забув губернатор і про журналістів.

– Також там буде зосереджена робота журналістів з владою різних рівнів, там повинна бути інформація про те, що робиться у районах і містах. Там буде впроваджуватися системна робота з усіма вашими колегами – журналістами. І буде професійний зв’язок між регіональними ЗМІ і центральними. Детальніше ми вам презентуємо управління, коли будуть призначені керівники, буде відпрацьована структура, і буде запроваджено розпорядженням голови облдержадміністрації, –повідомив Сергій Тулуб.

На запитання журналістів про те, чи не дублюватиме майбутнє нове управління функції іншого – управління внутрішньої політики, губернатор відповів:

– Саме з того, що ми побачили, чим займається управління внутрішньої політики і зробили порівняння. Ви читали Закон «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики в Україні» який був прийнятий в минулому році? Так-от, там чітко сказано, чим же повинна займатися влада у питанні внутрішньої політики. Коли ми порівняли діючу структуру Головного управління внутрішньої політики в облдержадміністрації з їхніми фактичними функціями, то ми побачили, що структура не відповідає вимогам часу. Наприклад, ми передаємо той сектор, що займався релігійними організаціями в управління культури. Адже це наша культура, спадщина. До чого тут внутрішня політика? Чому підводити це під ранг політики. Не можна це робити. А то ми вже з священників робимо політиків. Друге питання – це управління інформації, про яке я казав, яке займалося книговиданням. Ну причому тут внутрішня політика і книговидання? Не може цим займатися управління внутрішньої політики. Це, знову ж, питання культури. У той же час в управлінні культури цілий відділ займався туризмом. Але ж туризм – це галузь економіки. Тож це питання і перейде в управління економіки. Таким чином, ми бачимо, що в Головному управлінні внутрішньої політики залишається тільки одне управління – політичного маркетингу. Але коли подивишся на це управління, то там же половини немає (очевидно, кадрів – Ред.), а та половина, що залишається – це ж зовсім не фахівці. Хто там хоч один досвідчений політолог і так далі? Я вам хочу сказати, що мої зустрічі з цими людьми у тому році, в цьому… Я не думав, що в нас політичним маркетингом займаються люди, що і близької освіти до цього не мають, фахівці інших галузей. А це дуже тонкий напрямок, який потребує саме фахового підходу, досвіду. На сьогоднішній день в цьому управлінні ми бачимо вакансії що керівника управління, що керівника відділу і так далі. Скажіть мені, будь ласка, заради чого тримати? Були там у мене в управлінні і деякі кадрові помилки. Я їх визнаю. Але я їх буду виправляти… Звичайно, кадри змінюватимемо. Та вони вже самі готові до цього.

Очевидно, слова губернатора "Були там у мене в управлінні і деякі кадрові помилки" стосуються нинішнього начальника ГУ з питань внутрішньої політики Валентини Гуляницької

Очевидно, слова губернатора "Були там у мене в управлінні і деякі кадрові помилки" стосуються нинішнього начальника ГУ з питань внутрішньої політики Валентини Гуляницької

Як пояснив Сергій Тулуб, Головне управління внутрішньої політики припинить існування, залишиться лише управління внутрішньої політики, але воно буде зовсім в іншій структурі і відповідатиме Закону України. Управління займатиметься громадськими, політичними організаціями, радами всіх рівнів, тобто дійсно питаннями внутрішньої політики.

На запитання однієї журналістки «Чи правда, що після скорочення чиновників стає більше? Наскільки великим це буде управління?» Сергій Тулуб відповів так:

– Якась доля правди є у ваших словах. Бо так вже влаштовані ні, мабуть, органи влади і чиновники, що їх скорочують, а вони малюють нові структури, нові підрозділи і обґрунтовують це. І правда! Дивишся, що це треба робити. Тож і в цьому рішенні щось є!

За інформацією джерел «Прочерку», із займаної посади буде звільнено начальника Головного управління з питань внутрішньої політики Валентину Гуляницьку. Її начебто працевлаштують у обласній раді.

А на керівну посаду в одному з двох управлінь – інформаційної політики чи внутрішньої політики – призначається…завгосп губернатора Вадим Гураль. Після організації так званої «губернаторської ялинки», начальник управління господарсько-фінансового забезпечення апарату ОДА та воїн-афганець Вадим Гураль став одним із фаворитів Сергія Тулуба…

реклама

Коментарі  

 
+1 #40 Фігаро тут 04.04.2011 22:44
Кажуть, посаду цю запропонував сам Тулуб Тетяні Н......ги-ги...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #39 Наталія 31.03.2011 06:40
За рік жодна влада не набула такої неприязні до себе.
Не йдуть сьогодні здравомислячі в команду на "Нових" працювати. Атмосфера в ОДА важка і нестерпна.
Всі в очікуванні коли ж ця трясогузка закінчеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #38 Муму 12.03.2011 19:42
Все таки Тулуб утопил Гуляницку, что та написала сегодня заявление на увольнение. ****
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #37 Герасим 11.03.2011 11:03
Может быть взять так как я Муму и ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #36 Антип 10.03.2011 08:34
А веселуха за государственніе бабки и дальше продолжпеться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #35 Левко 06.03.2011 08:30
Може РІД за ці виходні напється так що потім буде нарешті працювати на держслужбі.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+48 #34 Людмила 28.02.2011 15:12
Як би у Гуляницької рельце було не в пушку, то вона давним давно звільнила б цей РІД, а так працює по принципу "пяниці нам не друзі, але й не вороги". Що поробиш. регіоналам такі кадри до вподоби
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+41 #33 Ходзіцький 28.02.2011 11:55
А Віктора часом прізвище не Товстопят?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+44 #32 Людмила 28.02.2011 09:49
Та не в імях річ. Просто людей які пристастились до алкоголю потрібно лікувати, а не ставати на захист. Чому ми із своєї кишені должні платити їм зарплату, таким як РІД. Нехай ПР із своїх внесків плотить зарплату цим ***, якщо ці особи в них "Золотий запас" кадрів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-36 #31 Юлія Володимирівна 28.02.2011 09:33
Цитую Людмила:
Вітюша я й не знала, що ти жіночого роду і таке імя тільки в тебе одного в цілому світі. Вибач, але з***г треба лікувати, а не тільки захищати. Хто кому лікар, якщо у регіоналів такі "спеціалісти"...

Як легко Лмила стала Людмилою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100