реклама
Sucurity Police

реклама

Огляд останнього – Городищенського виборчого округу, – який ми залишили насамкінець, дався нелегко. (Огляди інших виборчих округів публікувалися в розділі «Старт-2012»). Невизначеність з межами округів, про яку говорить нині політична Черкащина, збиває з пантелику експертів і потенційних кандидатів у депутати. «Наче й вибори наближаються, а все тихо», – говорять колеги-журналісти з Городища.


Поки що офіційно нових меж одномандатних виборчих округів на Черкащині ніхто не затвердив. Як втім, і в усій Україні.


– Крутять нині округами, як циган сонцем, – говорить голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Володимир Гресь.

Тож ми продовжуємо відштовхуватися від тих меж округів, які були в нашій області в 2002 році, коли востаннє відбулися вибори за змішаною системою. Тим більше, незважаючи на чутки про зміну округів, деякі черкаські політики вже сумніваються у тому, що це відбудеться…

Пригадаймо, що десять років тому до округу №195 з центром в Городищі входили м. Ватутіне (з населеним пунктом міської ради); Городищенський, Звенигородський (з населеними пунктами Стецівської та Юрківської сільських рад), Корсунь-Шевченківський, Лисянський, Шполянський райони.

– З конфігурацією саме цього округу зараз найменше ясності, – говорить провідний-експерт дослідницько-аналітичного центру «Енігма» Юрій Сас. – Якщо Корсунь входитиме до цього округу, то звичайно участь у виборах тут братиме нинішній депутат облради від Партії регіонів, гендиректор ТОВ «Панда» Геннадій Бобов, у якого є і бізнес, і бажання йти в нардепи. Інших серйозних кандидатів я не бачу.

Експерт припускає, що місцеві політики бояться скласти конкуренцію Бобову, який очевидно заручиться на виборах підтримкою влади. Проте конкурентами можуть виступити столичні кандидати, які не побояться нічого і нікого.

– Нинішню кампанію можна порівняти з 2002 роком. Тоді участь у виборах на окрузі брали близько двох десятків кандидатів, багато з яких були «залітними птахами» зі столиці з грошима. І хоч тоді виграв Сергій Терещук, проте друге місце мала банкір з Києва Наталія Огородник. Її кампанією займався саме Геннадій Бобов, тож досвід він має, – каже Юрій Сас.

Бобов: «Нам не потрібні в Раді якісь посміховиська!»

Бобов: «Нам не потрібні в Раді якісь посміховиська!»

Незважаючи на те, що Геннадій Бобов зараз намагається позиціонувати себе як самовисуванець, проте йтиме він на вибори від Партії регіонів, переконаний Володимир Гресь.

Сам Геннадій Бобов через свою прес-службу так прокоментував «Прочерку» свою можливу участь у виборах:

– Я поки що не задумувався над питанням чи варто мені балотуватися на виборах до Верховної Ради і не отримував ніяких пропозицій від політичних сил. В той же час я не виключаю такої можливості, тому що для мене важливо, хто саме буде представляти Черкащину в парламенті. Нам не потрібні в Раді якісь посміховиська, що за своє життя не збудували собачої будки. Не потрібні і «варяги», які забудуть дорогу сюди на 5 років. Я зроблю все, щоб такі люди в Раду не пройшли. Якщо для цього буде потрібна моя участь, що ж, я можу прийняти таке рішення (див. повний коментар), – цитує Бобова його прес-служба.

Пригадаймо, що нещодавно екс-нардеп, головний соціаліст області Олексій Малиновський заявляв про намір балотуватися по округу, де буде найбільш одіозний кандидат. Таким, Олексій Петрович вважає, зокрема Бобова.

Соціалісти можуть висунути по округу потужного аграрія зі Шполянщини Юрія Ляшенка

Соціалісти можуть висунути по округу потужного аграрія зі Шполянщини Юрія Ляшенка

– Я не говоритиму про його бізнес, а говоритиму про напрямок його політичної діяльності відповідно до того, хто при владі. Геннадій Бобов справді для мене один з найодіозніших кандидатів, бо у 2010 році він був довіреною особою Віктора Ющенка. Нині – вхожий до близького оточення Сергія Тулуба. Тобто, куди повіє політичний вітер, туди він і приткнеться. Щодо моїх шансів, то якщо балотуватимусь, розумію, що навряд чи переможу, проте донесу правду людям, – говорить Олексій Малиновський, також припускаючи що відсутність серйозних кандидатів на окрузі свідчить про страх змагатися з Бобовим.

Між тим, за словами Малиновського, соціалісти можуть висунути по округу й іншого кандидата – директора сільськогосподарського приватно-орендного підприємства «Відродження» Юрія Ляшенка (батько голови Золотоніської РДА Оксани Криницької).


Якщо ж при формуванні округу до нього ввійде Лисянський район, то у виборчій боротьбі можна буде побачити й очільника обласної організації «Батьківщина» Анатолія Бондаренка. Сам він також не відкидає такої можливості, разом з тим, зазначаючи, що при потребі може поступитися округом іншому кандидату з об’єднаної опозиції.

– Якщо Лисянка ввійде в округ, то 90%, що Бондаренко тут балотуватиметься, – каже Володимир Гресь. – Якщо до округу ввійде Корсунь, то на вибори може йти і депутат облради від Партії регіонів Петро Євич. Може балотуватися й бютівець, екс-голова Городищенської райради Олександр Лупашко.


Разом з тим сам Олександр Лупашко у коментарі «Прочерку» зазначив, що хоч йому і пропонували балотуватися, проте він відмовився.

Хто крутіший на окрузі: Некандидат Ляшенко критично оцінює шанси ймовірного кандидата по окрузі Бобова. Збоку зі словесної перепалки сміється очільник обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко

Хто крутіший на окрузі: Некандидат Ляшенко критично оцінює шанси ймовірного кандидата по окрузі Бобова. Збоку зі словесної перепалки сміється очільник обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко

– Даю 100%, що більше мене ніхто б по Городищу не набрав. Підтверджується це й результатами місцевих виборів, коли я виграв вибори до обласної ради, залишивши позаду десятьох кандидатів. Проте з ким зараз стояти в одній шерензі на парламентських виборах? З Геннадієм Бобовим, що розікрав колгоспи? Він єдиний в нашому районі, хто не здав регіональне замовлення по зерну. Якщо такі люди йтимуть у Верховну Раду, то уявляю, що нас чекатиме, – емоційно говорить Олександр Лупашко.

Чоловік Людмили Супрун Микола уродженець села Порадівка, що на Лисянщині. Як стверджують місцеві, «родина Супрунів намагається бути присутньою в районі, допомагаючи землякам»

Чоловік Людмили Супрун Микола уродженець села Порадівка, що на Лисянщині. Як стверджують місцеві, «родина Супрунів намагається бути присутньою в районі, допомагаючи землякам»

Разом з тим він не проти бачити серед кандидатів по округу голову Народно-демократичної партії Людмилу Супрун. Каже, що хоч з одного боку її не люблять в Городищенському районі, бо пов’язують з занепадом цукрового заводу, а з іншого боку «хто до неї не звертається, всім допомагає». Не відкидають можливості балотування по округу Людмили Супрун і інші опитані. Адже її родина давно приділяє увагу Лисянщині. Зокрема, займається меценатством.

«У неї є і фінансові, і політичні можливості для балотування», – говорить координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.


Рудик: У нашій партії все просто. Скажуть йти по округу – піду!

Рудик: У нашій партії все просто. Скажуть йти по округу – піду!

Дехто з експертів називає й інших можливих кандидатів по округу: керівника обласного виборчого штабу «Свободи» Сергія Рудика та навіть письменника Василя Шкляра.


– У нашій партії все набагато простіше: якщо центр скаже, то піду. І це було б логічно. Адже я як керівник виборчого штабу повинен показувати приклад однопартійцям. Крім того Бондаренко сам казав, що готовий поступитися округом. І якщо балотуватимусь, то не випадково по цьому кругу. Я в Корсуні провів дитинство у бабусі. В мене спадщина тут 6 соток і 52 квадратних метри – сміється Сергій Рудик. – Але не кількістю соток вимірюється моє ставлення до регіону!

Щодо Василя Шкляра, то в коментарі «Прочерку» він зазначив, що ні з ким з політичних партій не вів розмову щодо балотування по мажоритарному округу від Черкащини. «Говорив про можливе входження в список від деяких патріотичних сил. Але рішення я не прийняв», – каже Василь Шкляр.

Разом з тим, Леонід Даценко пригадує участь Василя Шкляра 22 січня у День Соборності України в мітингу Об’єднаної опозиції в Києві.

Шкляр про мажоритарку ні з ким не говорив, проте цікавився в журналіста видання, хто на Черкащині може балотуватися

Шкляр про мажоритарку ні з ким не говорив, проте цікавився в журналіста видання, хто на Черкащині може балотуватися

– Він бере участь в політичних тусовках, відстежує політичну ситуацію на Черкащині. А враховуючи фурор навколо його роману «Чорний ворон» і те, що він народився на Лисянщині, то цілком можливо, що Шкляр захоче спробувати свої сили на виборах, – каже Леонід Даценко.

Дехто з експертів стверджує, що конкуренцію Бобову в Городищенському окрузі може скласти і перший заступник голови облради Анатолій Рибак (родом з Лисянщини), і нардеп багатьох скликань Олександр Ткаченко.

– Ткаченко вже обирався від округу на Черкащині до Верховної Ради. Крім того, комуністам же треба буде когось висувати, – зазначає Леонід Даценко.

Анатолій Рибак у коментарі «Прочерку» рішуче заперечив свою можливу участь у виборах. Зазначив лише, що вже не в тому віці, «щоб займатися дрібницями».

Експерт Юрій Сас прогнозує, що після визначеності з межами округів, в аналізованому окрузі буде багато «парашутистів», тобто залітних політиків з Києва. Їх не турбуватимуть ані рейтинги місцевих кандидатів, ані «дах» провладних кандидатів.

«Парашутисти нам тільки на користь. Від нормальних людей вони не відберуть голоси», – переконаний Олександр Лупашко.

А от Леонід Даценко вважає, що в окрузі, як і в інших округах потрібно буде очікувати декількох кандидатів від влади.

«Ярмо «провладного кандидата» влада може навісити наприклад на Петра Євича, відкрито ведучи його на виборах, щоб він увібрав у себе весь негатив. А Геннадія Бобова влада може вести приховано», – вважає Леонід Даценко.

реклама

Коментарі  

 
0 #18 RichardLed 27.02.2021 09:08
Круто + за пост
_______________ __
Бк леон мобильное зеркало рабочее
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Анатолий 28.09.2012 15:03
А вот если не оберут депутатом Генадия Бобова в 196 округе, то Шполянский раён... внимание - расформируют..... Вот так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 Іван 16.09.2012 18:26
Бобов, і ще сотні таких "Бобових",у свій час вдало "кинули" і державу і народ на гроші!!!Потім знецінили державне майно і вдало його "приватизували"! За це їм нічого не було,тільки зробилися вони героями України,бо не попалися,коли грабували!І зараз лізуть до "корита",тільки до другого,до ВЛАДНОГО! Бо отримавши ще й там свою користь,бубуть ще й недоторканими депутатами! А простий народ вони називають БИДЛО,БОМЖІ,і ще багато неприємних виразів я сам особисто чув від таких "бобових",коли вони спілкуються між собою! ЛЮДИ!!! Не вірте нікому!Що робить далі,не знаю!Може пора брати за горло таких "бобових",та повертати своє майно,роботу,де ржаву?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #15 Pravda.ua 11.05.2012 21:58
Чи потрібні Україні такі герої?

Геннадій Бобов – герой України? земельний рейдер? масон чи жертва аферистів?
http://www.vasilkov.info/forum/index.php?showtopic=8039
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 Pravda.ua 26.03.2012 10:26
Цитую Городище:
Дивні дебати.Бобов-Бондаренко!Нажа ль болото(Украінсь кий виборець)прогне ться перед тим хто кине кістку-а ВЕЛИКИЙ ГЕРОЙ УКРАІНИ з Украінським мелодійним прізвищем Бобов (укр.Горохів).вже підкормлює Городищан та Корсунчан пакунками з гречкою....Його й виберуть.Того ж бо ці виборці і заслуговують такоі влади.Жріть гречку у вас же і вкрадену.Бо ви тупа деградована нація.Маємо-що маємо.

Гречку і ковбасу, яку навіть собаки не хочуть їсти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 Городище 11.03.2012 21:48
Дивні дебати.Бобов-Бондаренко!Нажа ль болото(Украінсь кий виборець)прогне ться перед тим хто кине кістку-а ВЕЛИКИЙ ГЕРОЙ УКРАІНИ з Украінським мелодійним прізвищем Бобов (укр.Горохів).вже підкормлює Городищан та Корсунчан пакунками з гречкою....Його й виберуть.Того ж бо ці виборці і заслуговують такоі влади.Жріть гречку у вас же і вкрадену.Бо ви тупа деградована нація.Маємо-що маємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #12 Бетельгейзе 08.03.2012 20:14
Цитую Pravda.ua:
Бобов багато побудував за ......... гроші. Мабуть краще йому стати варягом і піти звідки прийшов та й віддати державі гроші. Це допоможе не одній тисячі знедолених пенсіонерів.

Що за маячня? Віддати державі, а держава - пенсіонерам. Це Бобов захопив 3 заводи і порізав їх на металобрухт? А люди залишились без роботи? Я як раз знаю за що на Черкащинні не люблять Геннадія Борисовича, що у нього дисципліна, треба сумлінно працювати і красти не можна. А ті, хто звикли за радянських часів працювати аби як летять з роботи, а потім розказують, що їх нізащо вигнали і по винні Бобова вони зпиваються і занепускають життє всієї своєї сім'ї.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Коропчик 26.02.2012 15:01
Бесарабу: можна й зайця навчити курити,а Бондаренко просто провінційний політик!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 Володимир Бесараб 25.02.2012 01:37
хто б там що не говорив, а Бондаренко воїн. Не лицар звичайно, але виграти може.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 лисянка 24.02.2012 13:36
Крутять нині округами, як циган сонцем, – говорить голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Володимир Гресь.
А Йому це сонце засліплює очі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100