реклама

реклама

Через своє дівоче прізвище черкащанка Наталя Голуб ніколи не комплексувала. Воно завдавало клопотів хіба що під час навчання, адже в шкільному журналі дівчина значилася одна з перших. Тому й запитували переважно її.

– Бути першою в школі трохи набридло, тому хотілося одружитися з хлопцем, прізвище якого починалося б на одну з останніх літер алфавіту, – розповідає Наталя й розгортає свого паспорта на першій сторінці. Показує прізвище.

– Це щоб моїм дітям не переживати в школі такого ж стресу.

Такий чоловік знайшовся. Руслан Сокіл, родом із Тинівки, що на Жашківщині, Наталю вподобав одразу. Дівчині майбутній чоловік теж припав до душі, тим більше що її предки Голуби теж із Тинівки.

– У нашому селі і Голубів, і Соколів вистачає, – сміється Руслан. – Справжнісінький що не на є пташиний двір.

До свого нового більш милозвучного прізвища Наталя звикла одразу. За 10 років спільного з Русланом життя в їхньому сімейному гніздечку з’явилися на світ троє маленьких соколят. Саме так називає своїх онуків мати Наталі Катерина Миколаївна. Як там мої соколята, запитує жінка, коли телефонує до доньки.

Маленькі соколята Андрійко, Назарчик та Богданко – справжні козаки. Найбільше їм до вподоби допомагати мамі ліпити вареники, а потім усім разом їх їсти

Маленькі соколята Андрійко, Назарчик та Богданко – справжні козаки. Найбільше їм до вподоби допомагати мамі ліпити вареники, а потім усім разом їх їсти


Сама ж Катерина Голуб має велике коріння. Так, у її діда з бабою було 18 дітей. Такий кагал малечі односельці прозивали горобцями. Прізвисько закріпилося надовго, так називали навіть нащадків дітей.

І коли Катерині Миколаївні пощастило одружитися з Іваном Голубом, то люди кепкували, мовляв, була горобцем, а стала Голубом.


І якщо в її внуків колись народяться дівчатка, то, цікаво, яка імовірність стати їм Чайкою, Лебідь чи Соловей?

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Оксана Мацюцька 27.12.2012 16:28
Сенс у позитиві, бо не можна не посміхнутись, коли дивишся на цих хлопчиків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 parsley 19.12.2012 18:07
а в чому сенс цієї замітки?
:-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100