реклама

реклама

У Черкасах відбувся довгоочікуваний концерт гурту «Океан Ельзи» на підтримку восьмого альбому «Земля». Враження від виступу Святослава Вакарчука залишилися, звісно ж, позитивні, проте і не без ложки дьогтю…

 

Затримка концерту майже на годину (він мав розпочатися о 20-й, але розпочався майже о 21 годині вечора) давала час для всіляких роздумів про совість і повагу до слухача. Хоча дехто поставився до цього з гумором. Враховуючи, що концерт проходив на міському стадіоні, молоді хлопці з натовпу дерли горло, просячи «Славка кинути м’яч», щоб вони могли пограти до концерту.

Черга на концерт

Черга на концерт

 

«У мене задерев’яніли ноги, а концерт ще не почався!» - писала навпроти мене в «Твіттері» дівчина.

Хтось з присутніх знайомився. Виявилося, що на концерт прийшли не лише черкащани, а й мешканці інших міст. Зокрема, в натовпі були і кияни, яким дешевше приїхати до Черкас на концерт, ніж купувати квитки у столиці.

 

Дивина! Як тільки на сцені з’явився Святослав Вакарчук, образи через затримку концерту і втома в ногах зникла. Черкаська публіка співала разом з Вакарчуком буквально усі його пісні (а їх він заспівав більше двадцяти).

І хоч була відчутна якась втома в голосі співака від постійних концертів (Черкаси стали передостаннім українським містом, де побував гурт «Океан Ельзи», виступаючи на підтримку свого альбому), проте сам Святослав Вакарчук зазначив, що з кожним концертом він лише набирає обертів. І ніякий дощ (як це було напередодні в Кіровограді), і ніяка комашня (яка хмарою вилася навколо черкаської сцени і, за висловлюванням самого ж співака, лізла йому в очі і рота) не могли зірвати концерту. Не вплинули на святковий настрій і деякі п’яні особи, яких невідомо як міліція пропустила на концерт...

Черкаська публіка двічі піднесла сюрприз Вакарчуку, влаштувавши такі собі флеш-моби.


Фанати гурту на пісню «Джульєтта» піднесли Святославу Вакарчуку червоні троянди, а на пісню «Друг» підняли вгору руки з японським ієрогліфом «дружба» на аркушах паперу.


Святослав Вакарчук сам це оцінив, а також жестом звернув увагу музикантів, зааплодувавши черкащанам. Пізніше він віддячив місцевим шанувальникам його творчості: в Черкасах вперше за весь тур прозвучала пісня «Караван». Святослав Вакарчук зізнався, що заспівати цю пісню «океанівці» хотіли давно, та все якось не складалося. Проте в Черкасах таки склалося!


На біс «океанівці» виходили аж чотири рази. Ще б пак! Футбольні трибуни так гуділи від гупання по кріслах, немов це місцевий футбольний клуб «Дніпро» забив гол самому «Шахтарю»!

Фото з Фейсбуку Julia Knyupa

Фото з Фейсбуку Julia Knyupa

 


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100