реклама

реклама

Знані у Черкасах спортивні експерти розповіли, як позбутися зайвих "святкових" кілограмів без шкоди для здоров’я, пише "Черкаський спорт". "Святкові" кілограми та як з ними боротися. Не встигли спустошити холодильник після Нового року, як вже Різдво на носі. А за ним Старий Новий рік. Щоб після гастрономічного роздолля не довелося купувати одяг на два розміри більше, свої поради у розпал зимових свят дають знані в Черкасах експерти. Серед перших – фітнесистки Анна Круковська. Її рецепт очищення організму від новорічних застіль – фізичні навантаження та здорова їжа. Перше у спортивному меню – фрукти.


«Фрукти дуже корисні для нашого організму але бажано їсти їх у перші половині дня. На ніч краще їсти білкову їжу. Фрукти, що містять у своєму складі велику кількість нерозчинних харчових волокон, здатні тамувати почуття голоду», – говорить Анна Круковська, фітнесистки.

Жодних калорій – лише вітаміни. Це сніданок фітнесистки Анни Круковської. Після фруктових частувань дівчина поступово переходить до зарядки. Її дворазова чемпіонка світу робить щоранку. Каже: здорове харчування та чіткий режим фізичних навантажень – і зайвої ваги як не було.


«Припинити вживати готові продукти, які продаються в магазинах: ковбаси, копченості, різні напівфабрикати. Знизьте кількість жирів і вуглеводів, їжте продукти багаті клітковиною. Починайте день з вівсяної каші, свіжих фруктів, відмовтеся від жирної свинини на користь курки, відмовтеся від шоколаду і переходите на мед і фрукти. Намагайтеся побільше ходити пішки, робити вдома зарядку та пийте побільше води», – додає Анна Круковська, чемпіонка світу з фітнесу у категорії "бікіні".


Натомість черкаські фітнес-тренери в один голос наголошують: аби дієта була ефективною її варто доповнити спортом. Бо поступові фізичні навантаження дозволяють організму швидше оговтатися після новорічних застіль, каже тренер Максим Долженко. Натомість будь-які харчові обмеження мають бути короткотривалими.

«Краще харчуватися правильно, прибрати жирні продукти, алкоголь після свят і почати активно займатися спортом. Заняття оздоровчим фітнесом ефективні для здоров’я та зниження ваги. Дієта в цьому дуже допомагає, але її варто сприймати не як відмову від якихось продуктів, а як збалансоване харчування, щоби ви могли отримати все, що потрібне вашому організму. Будь-який режим гарно впливає на організм, бо він повільний. Бо організм перелаштовується довго, треба змінити систему, звички. Тому варто розраховувати на довгий період, якщо у вас велика ціль. Якщо це 1-2 кілограми, то це може статися і за місяць», – говорить Максим Долженко, тренер.

Поєднувати зміни у раціоні з фізичними навантаженнями радить й фітнес-інструктор Тетяна Яременко. Наприклад, зі степ-аеробікою. Такі кардіотренування допомагають якнайшвидше спалити зайву вагу. Під час занять виконується комплекс вправ на степ-платформах під ритмічну музику. Інтенсивність кожного виду вправ досить динамічна. Тому під час тренування людина витрачає багато енергії.

«Ці тренування, які мають такий напрямок, вони працюють над зайвою вагою і можна скинути зайві кілограми дуже швидко. Навантаження йде на м'язи ніг та тулуба. Утім, все потрібно робити поступово. Якщо ви з перших занять дасте організму сильне навантаження – то нанесете йому сильну шкоду. Навантаження потрібно давати поступово, протягом 2-3 місяців, додаючи кількість підходів та збільшуючи інтенсивність вправ», – розповідає Тетяна Яременко, тренер.

Про неефективність і небезпеку швидких дієт попереджають і дієтологи. Під час схуднення в умовах форс-мажору організм автоматично уповільнює обмін речовин, тому зайві кілограми нікуди не йдуть, зате шлунок псується.Аби позбутися зайвої ваги без шкоди для організму потрібно виключити з раціону сіль, жирні страви, консерванти та спеції. Дієтологи радять не обмежувати, а змінити раціон.

«В їжі варто обмежити обсяг порцій. Можна їсти з невеликих тарілочок або ж маленькими ложечками. Гарно пережовувати їжу, не спішити. Тоді ми будемо менше з’їдати за прийом їжі. Багато хто відмовляється від м’яса, але це не правильно, тому що білкова їжа пришвидшує обмін речовин і допоможе нам справитися із зайвими кілограмами», – каже Олеся Копильчук, дієтолог.

Вставати з-за столу з легким відчуттям голоду радять дієтологи. Не зайвими будуть і розвантажувальні дні. Проте людям із здоровою травною системою. Під час такого очищення, говорять експерти, варто вживати багато води, кисломолочні продукти, яблука або ж гарбуз.

«Бажано пити побільше рідини, це може бути і два, і два з половиною літри. Можна віддати перевагу страві не жирній, а з білка, овочів, фруктів. Це можуть бути овочеві або фруктові салати. Корисно бульйони. Це може бути курячий або рибний бульйон», – додає дієтолог.


Корисними і кращими розвантажувальними днями вважаються фруктові та овочеві. Вони насичують організм необхідними і корисними компонентами, це додає бадьорість, енергію, силу. Також очищає організм від шлаків і застарілих відкладень, що сприяє втраті кілограмів і оздоровленню. Також медики, як і тренери, радять черкасцям не пропускати сніданок. Адже саме ранковий прийом їжі прискорює обмін речовин і допомагає організму впоратись із зайвими кілограмами.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100