реклама

реклама

Легендарно жахлива «П'ятниця 13-е» деяких людей лякає настільки, що вони воліють весь день не виходити з дому, щоб не сталося чого. А якщо в цей день зранку сіль просипав, дзеркало розбив, чорної кішці на хвіст наступив – зовсім моторошно стає... Відомі люди – теж люди, серед них часто зустрічаються забобонні... У які прикмети вірять зіркові персони, ми попросили розповісти ведучого проекту «Зоряний шлях» (канал «Україна») Олександра Скічка, родом із Черкас, який попрацював один день журналістом «Комсомольської правди».

 

За спостереженнями Олександра, чим більше людина досягла, тим більше у неї остраху, що легко можна щось зіпсувати, втратити. Мабуть, більш забобонних професій, ніж артисти і футболісти, знайти неможливо.


– Одна моя знайома співачка (не буду уточнювати, щоб не образилася) абсолютно вірить у все: в нумерологію, в астрологію, у ведичні науки, навіть у Холодинаміка! І при цьому вона і в Бога теж вірить! Сьогодні вона не їсть. Завтра – не стриже. Післязавтра – не вмикає світло. Через тиждень – не їздить на машині і т.д. І навіть не замислюється про сенс цих забобонів. У нас в житті і так безліч обмежень, так навіщо ще більше їх придумувати собі?

Фото за лаштунками, цвяхи на сцені, вода в труні...

Забобонів існує сила-силенна. Причому в кожній сфері діяльності – свої. Деякі так «міцно» увійшли в життя акторів, але далеко не завжди зрозумілий сенс їхнього походження.

Ось, наприклад, вважається, що не можна їсти насіння на знімальному майданчику або під час зйомок. Інші акторські табу: забирати квіти додому, дивитися через плече, коли гримують. А якщо розсипати пудру в гримерці – починається паніка, тому що всі артисти впевнені, що тепер на концерті трапиться страшний конфуз.

А ще в жодному театрі ви не знайдете гримерки з номером 13...

 – Колись я був ведучим на одному заході, де виступали Потап і Настя. Так ось вони категорично проти фотографій перед концертом, оскільки вважають, що це забирає енергію. А ще вони ніколи не ставлять автографи на грошах. Ось тут логіка є: до грошей потрібно ставитися дбайливо, – розкриває секрети зірок шоу-бізнесу Олександр Скічко. – Ще кожен актор знає, що, якщо знайти на сцені цвях, хоч він буде іржавий, хоч кривий, це – до нової ролі. Може, це смішно, але я неодноразово бачив, як актори з непідробною радістю підбирають різні цвяхи і тягнуть їх додому. Але, мабуть, найбільш страшні прикмети пов'язані з ролями, які змушують актора грати померлого героя. Далеко не кожен готовий лягти в труну навіть заради солідного гонорару. Подейкують, що після такої зйомки актор дійсно незабаром може померти. І якщо вже актор ризикує, то в труні кладе під голову пляшку води. Після того, як зйомка завершиться, артист віддає пляшку друзям, а ті п'ють за його здоров'я. Самому ж актору пити з цієї пляшки категорично не можна.

Бережи сценарій як зіницю ока!

– Але більшість акторських прикмет пов'язано зі сценарієм. Його ні жодному разі не можна впустити, інакше проблем не оберешся: і працювати буде складно, і проект не буде успішним... Якщо все-таки сценарій впав, то артист повинен спочатку сісти на нього. При цьому абсолютно не важливо, куди впали папери: хоч в калюжу, хоч в багно – і тільки потім можна підняти. Цьому «ритуалу» слідують багато артистів. Часом дуже весело спостерігати, як солідні люди з переляком на обличчі сідають в калюжу в самому прямому сенсі... – говорить Олександр. – Одна народна артистка якось розповіла, що одного разу, впустивши сценарій, порахувала необов'язковим сідати на нього. Вона просто підняла папір із підлоги і приклала до «п'ятої» точці. Того дня зйомка затягнулася до трьох годин ранку! Хоча, як на мене, забобони починають збуватися саме в той момент, коли ви в них починаєте вірити. Вся справа – в самонавіюванні. У мене теж був випадок: на зйомках програми «Зоряний шлях» у мене впав сценарій. Спочатку я не надав цьому ніякого значення і просто підняв. Після цього на майданчику всі заговорили про те, що не можна було цього робити, мовляв, все, сьогодні зйомки не здасться. Я так переживав з цього приводу, що почав думати про погане. Однак після зйомки зрозумів, що ніякі прикмети і забобони не мають значення, коли ти віриш у себе.

Питання колегам: «А ви забобонні?»

Альона Вінницька, співачка і телеведуча:


– Я не можу назвати себе занадто забобонною. Але є деякі моменти, до яких я ставлюся все-таки уважно. Якщо щось забула і повернулася додому – сто відсотків потім щось трапиться: це вже перевірено. Ще: я не забираю квіти з концертів, не ставлю автографи на грошах... І насіння, хоч і люблю, але на зйомках і перед концертами ніколи не їм.

А ось з приводу чорної кішки я колись собі сказала: «Якщо вона перейде дорогу, зі мною неодмінно станеться щось хороше». І з тих пір для мене це хороша прикмета.

Павло Костіцин, телеведучий:


– Певна містика в нашому житті є, але все-таки до прикмет і забобонів ставлюся досить відсторонено – я віруюча людина. Так, іноді людині даються знаки, але він не завжди може їх правильно витлумачити. Ось на зйомках частенько було: падали речі, зникало світло, іскрилися дроти... Пояснити з раціональної точки зору подібне іноді важко – може, це і є містичні знаки. Що ж стосується прикмет, то єдина, якої я дотримуюся, – ніколи не повертаюся додому, якщо щось забув. А п'ятниця, 13-е, – такий самий день, як і інші. Головне – не накручувати і не програмувати себе на негатив.

Андрій Дебрін, актор, телеведучий:


– Кожен вірить в те, у що йому хочеться. Коли мені було 14 років, я помітив, що в будинку постійно хтось викидає каструлі з тумбочок. Причому тільки ті, які «погано лежать». І відбувалося це досить шумно завжди. Звичайно, можна знайти як розумне раціональне пояснення, так і придумати містичне. Мені, наприклад, було досить забавно думати, що це «барабашка» завівся.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100