реклама

реклама

У рамках Всеукраїнської екологічної акції «Не рубай ялинку» на базі науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету з ініціативи професора Світлани Совгіри та доцента Ганни Гончаренко провели традиційну виставку альтернативних ялинок. Акція організовується вже четвертий рік поспіль.

Її мета – популяризація дбайливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи, пізнавальної діяльності та альтернативного мистецтва в університеті, рекламувати використання альтернативних новорічних композицій, щоб зберегти живі хвойні дерева, переконати громадян України відмовитись від передноворічного вирубування хвойних дерев.

Дуже приємно, що багато студентів виявили бажання долучитися до новорічних експериментів створення альтернативи запашному деревцю. Серед авторів представлених на виставці робіт студенти природничо-географічного, економічного та технолого-педагогічного факультетів, котрі оригінально підійшли до справи. Їх декоративні роботи вразили різноманітністю технік та креативністю ідей у створені новорічних красунь.

Представлені на виставці альтернативні ялинки згруповані у три категорії. Перша – економічно-рентабельні дизайнерські ялинки, друга – ялинки з використанням харчових продуктів (цукерки, макарони, цукор, зерна кави), третя – витвори з вторинних матеріалів (відходи паперу, клею, тканини, ниток, скла, пластику тощо). Кожна неповторна! Цікавість викликала робота «Ялинка Майдану-2014».

Четверта виставка довела, що з кожним роком фантазія студентів розвивається все більше, і можна тільки уявити, які ялинки нас чекають наступного року. До того ж, ялинка створена своїми руками - це гарний подарунок до Нового року. Приємно, що ідею створення альтернативних новорічних ялинок підтримують у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, установах та організаціях, громадських закладах.

Загалом значна кількість відвідувачів виставки свідчить про цікавість до зміни звичних образів та атрибутів новорічного свята, до альтернативного мистецтва в Україні.

Виставка альтернативних ялинок зацікавила керівництво вишу, викладачів та студентів, про що свідчить значна кількість відвідувачів та записи у книзі відгуків.

Голова профкому університету Олександр Осадчий відзначив організаторів виставки моральним заохоченням.

Тож запрошуємо відвідати виставку, яка працюватиме ще й у першу декаду січня, і, сподіваємося, надихне на виготовлення власної святкової композиції.

Про це інформує прес-служба Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1   05.01.2016 21:40
......................
Не рубай ялину коло хати,
Бо вона заплаче, наче мати -
і впадуть на трави на шовкові
Серця сльози колискові.
Не рубай ялину, не рубай ялину,
Бо вона в житті єдина.
Не рубай ялину, не рубай ялину -
Краще їй онуків принеси....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100