реклама

реклама

Започаткований міським головою Віталієм Войцехівським захід став для містян ще однією гарною традицією. Тож щороку кількість бажаючих узяти в ньому участь збільшується. Цього року, втім як і торік,  велопробіг мав благодійний характер. Збирали кошти на встановлення пам`ятника воїнам, які загинули на сході України, захищаючи незалежність нашої держави. Тож цілком логічно, що ранком 16 квітня захід розпочався з хвилини мовчання на центральній і найбільшій площі міста – площі Героїв, реконструкція якої активно продовжується.


Цьогоріч до дорослих велосипедистів приєдналося ще більше дітей, серед яких було дуже багато дошкільнят. Із зрозумілих причин їхня траса стала коротшою – колеса своїх велосипедів дітлахи крутили навколо міського фонтану. Але патріотизму і гордості за своє місто серед юних спортсменів було не менше ніж серед дорослих, в числі яких опинилася не тільки молодь, а й люди зрілого віку та пенсіонери. Як і завжди очолив вело-марафон сам Віталій Войцехівський із командою міських чиновників. Захід став справжнім святом для золотонісців. Місто лунало патріотичними піснями, майоріло жовто-блакитною символікою, пахло смачною солдатською кашею і варениками. Скрізь і всюди відчувалася справжня згуртованість і єдність громади, якою так стала вирізнятися Золотоноша серед інших міст області за часів каденції  Войцехівського.

- Йому вдалося те, що не вдавалося жодному градоначальнику,- переконаний місцевий житель Микола Синьоок. – Віталій Олександрович зумів змінити свідомість людей – закохати їх у рідне місто. І не тільки власним прикладом. Адже Золотоноша завдяки йому змінилася до невпізнанності. А й зініційованими ним проектами. Такими як Всеукраїнський фестиваль чорнобривців, або Юнацький фестиваль патріотичної пісні, які по-справжньому об`єднують золотонісців. Дарують їм хвилини справжньої радості. Люди з нетерпінням чекають на ці події. Прикрашають свої домівки, вулиці. Готують собі  національний одяг. Оце все і є справжньою, національною єдністю. І наш міський голова дуже добре це розуміє. Недарма ж він нещодавно став одним із  переможців проекту «Людина року»…

Сам же Віталій Войцехівський зізнався, що залюбки бере участь у всіх цікавих проектах. Він  -  активний учасник і «Ліги сміху», й інтелектуальних ігор, і всіляких спортивних заходів. І все це не завадило міському голові Золотоноші кілька років тому успішно захистити  свою кандидатську з такої серйозної науки, як економіка.

- Я дуже добре розумію, що людина повинна жити не лише хлібом єдиним. Духовність – той фундамент, на якому тримається і держава, і окреме місто, і  кожна сім`я, - пояснив Войцехівський свою позицію. – А щодо велопробігу… Коли ти пліч-о-пліч рухаєшся вперед зі своїми однодумцями - з тими, хто вірить у тебе, то відчуваєш, що з цими людьми ти можеш звернути гори! Це - неповторні почуття… А тому я щиро вдячний всім, хто долучився  до цього проекту і взяв у ньому участь. Тим більше, що мета заходу виправдалася – на пам`ятник  загиблим героям золотонісці цього дня зібрали більше двадцяти тисяч гривень. Хоча головне тут, звісно, не в коштах, які містяни  пожертвували на благородну справу, а в їхній соціальній небайдужості. Я щиро пишаюся своїми земляками…

За велопробігом у Золотоноші спостерігала Ніна Жук.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 axabnrg 28.04.2016 11:18
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації : стан, можливості та ризики»:

http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Наталія 19.04.2016 12:41
Поважаю таких лідерів як золотоніський мер.Так тримати! Дай бог йому здоров’я проводить традиційні заходи та впроваджувать нові. А щодо піару: то пропагувать здоровий спосіб життя - це ж круто!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #4 міліціонар 19.04.2016 00:18
Цитую Тамада:
Знову пробіг і знову піаристий мер. Не пропускає жодної нагоди засвітитися.

Так він же й організатор йопть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Оса 18.04.2016 21:08
Собаки гавкають,а караван іде. Тамада, мабуть, перебрав на весіллі, тому й верзе нісенітниці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Вася Голобородько 18.04.2016 20:45
Я всего на свете член.
Почти что супермен.
Но редко лезу в драку.
Знает весь двор, мой приговор.
"Слуга народа"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Тамада 18.04.2016 16:48
Знову пробіг і знову піаристий мер. Не пропускає жодної нагоди засвітитися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100