реклама

реклама

У Черкасах відзначали свято тих, хто любить подорожувати. У програмі виставка-продаж  виробів народної творчості, прогулянки на теплоході «Каштан-2» та автоквест.

 Мандрівка по Дніпру

- На теплохід поїхали всією групою. Було надзвичайно багато людей різного віку: від школярів до бабусь і дідусів. Саме це мені найбільше і сподобалося. Класно було ще від того, що всі не просто дивилися на краєвиди Дніпра, а долучалися до конкурсів, – ділиться враженнями студентка Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Наталя Барабаш.

DSC_0370

Під час заїзду проводили конкурси на кращих знавців історії міста. Переможцям дарували диски з відео-презентацією про Черкаси. Крім того, розігрували дві подорожі між командами. Тепер одинадцятикласники школи №5 та третьокурсники ЧНУ (спеціальності: видавнича справа та редагування) зможуть більше дізнатися про історію Черкащини.

DSC_0437

Виставкова народна творчість

«Мистецький майданчик» на площі драматичного театру. 25 столиків майстрів народно-декоративної творчості. Люди зацікавлено розглядають продукцію.

DSC07383

Лору Шейх, дизайнеру одягу, аксесуарів, привели на виставку матеріальні мотиви.

- Зараз дуже важко розповсюджувати свою продукцію. Оскільки потрібно платити за місце. Сьогодні ж митці можуть безкоштовно торгувати. От вам спосіб і заробити, і показати себе, – каже пані Лора.

Наша продукція максимально наближена до туристичної тематики. Ми зробили 45 проектів, що висвітлюють панораму міста. Фото авторські та і ціна демократична: від 7 до 18 грн. Думаємо, що торгівля просуватиметься, – розповідає редактор видавництва «ІВС. Прес-дайджест» Віктор Слабкович.

КВЕСТували

Туристичний автоквест став фінішем Дня туризму, у якому взяли участь 8 команд.

DSC_0617

Отакі квести – це краще, ніж сісти і побухати. Витрачаєш ті ж гроші, і той же час. Але отримуєш значно більше задоволення. Тож долучилися до цього заходу охоче. Ми стартували з центру. Далі каталися містом і виконували ігрові пізнавальні завдання. Наприклад, була така умова: на певному маршруті нам траплялися прапори різних країн. З перших слів цих назв треба скласти слово. Ми не знали яке, але за логікою склали «Черкаси». Далі ми доїхали до стели, біля неї стояло серце. Знову зав ждання: написати із членів команди «Ми». У результаті отримали фразу: «Ми любимо Черкаси». А ще біля пам’ятника Шевченку ми почитували «Заповіт» і так далі, – розповідає завзятий квестівець, учасник команди переможців Іван Самарський. – Мені дуже сподобався антураж гри та агентів, які завдання роздавали. Уявіть, під’їжджаємо до «Дахнівської Січі», а там сидить десантник. Колоритний такий, парашут поряд розкритий… Ми навіть не зрозуміли, що це агент, – додає він.

DSC_0564

Святковий вечір закінчився у Дахнівській Січі із кашею та чаєм.


IMG_4459

- Туризм має бути організованим і розвиненим. З 1998 року ми відзначаємо свято туризму. Проте лише цього року вдалося вперше втілити у реальність справжнє масове дійство. Хочеться долучати якомога більше черкасців, дарувати їм легкість, радість, любов. Кожен має зрозуміти, що туризм – свято самих містян, – прокоментувала організаторка свята, директор КП «Туристично-інформаційного центру м. Черкаси» Світлана Неухацька.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 sergo 07.10.2011 19:14
Святковий вечір закінчився у Дахнівській Січі із кашею та чаєм.-а пиво с водкои под стол заныкали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Максим 30.09.2011 09:35
Смешно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100