реклама

реклама

Її талант до фотографії визнали в Німеччині, але вона повернулась на батьківщину, щоб презентувати свої роботи українським поціновувачам мистецтва. Напівмістична виставка  Катерини Кіпер «Естетика Хаосу»,  яку презентують лиш в найбільших містах України  потрапила в Умань. Про це повідомила «Вечірня Умань».

Протягом  Червня місяця, роботи фотохудожниці виставлятимуться в міській картинній галереї, і кожен бажаючий, зможе безкоштовно на годину потрапити в напівзруйнований німецький санаторій Беліц-Хайльштеттен, де в молоді роки лікувався сам Гітлер.

Катерина Кіпер займається фотографією більше 10-ти років, її роботи виставляються в Німеччині, Італії, але як зазначає художниця: «Найприємніше презентувати виставки в Україні». Саме в Умань, її запросила місцева художниця Дар’я Дьомна-Пісна, з якою Катерина познайомилась на виставці в Мілані.

«Хоч Умань, з самого початку, не входла в перелік тих міст, де мала презентуватись виставка, але я просто не могла не скористатись пропозицією побувати в цьому місті, адже востаннє приїздила в Умань ще в дитинстві. Мене приємно вразило озеленення міста, та надзвичайно чисте повітря в «Софіївці».  Впевнена, що привезу з Умані не тільки позитивні емоції, а й яскраву підбірку фотографій, які спокійно зможуть стати частиною моїх майбутніх виставок,» - розповіла Катерина.

У далекому 1898 році старовинний німецький санаторій Беліц-Хайльштеттен почав приймати перших пацієнтів. Це тихе місце, розташоване в лісі в околицях Берліна, ідеально підходило для поправки здоров'я добропорядних бюргерів. За часів Першої Світової війни в ньому обладнали військовий госпіталь, де, серед інших, проходив курс лікування майбутній лідер третього Рейху.

Після закінчення Другої Світової війни санаторій, в корпусах якого лікувалися солдати вермахту, перетворився в найбільший військовий госпіталь Радянської армії, розташований поза територією СРСР. Після розвалу Радянського Союзу санаторій занепав.

Зараз він являє собою комплекс, що складається з понад шістидесяти напівзруйнованих будівель, в приміщеннях яких витає незримий дух минулих часів. Численні туристи не раз чули тут таємничі голоси і спостерігали за поведінкою містичних персонажів, що мешкають серед цих здиблених підлог і обшарпаних стін.

Похмура аура покинутого санаторію постійно привертає творчих людей в ці руїни. Так, режисер Роман Поланскі знімав тут епізоди свого фільму «Піаніст», а знаменитий актор Том Круз зіграв німецького офіцера в кінострічці «Валькірія». Німецька група «Рамштайн» не раз знімала тут свої кліпи.

Ось і зараз фотохудожниця  вирішила використовувати цей вражаючий антураж у своєму черговому проекті:«Справа в тому, що час невблаганний, і за минулі роки в санаторії поступово настала справжня розруха.»

Досвідчений погляд Катерини у руйнівному процесі одразу побачив якусь гармонійну складову, і перетворив закинутий людьми санаторій в «Естетику хаосу».

Кліп гурту «Rammstein» який знімався на тереторії санаторію:

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 хаха 19.06.2016 21:40
Цитую .:
Цитую Орк:
"НАШ" человек, КІПЕР :lol: :-*

Дуже розповсюджене в англомовних країнах прізвище, у перекладі - "сторож".

ага....знаємо,які сторожи :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 . 16.06.2016 21:24
Цитую Орк:
"НАШ" человек, КІПЕР :lol: :-*

Дуже розповсюджене в англомовних країнах прізвище, у перекладі - "сторож".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Орк 16.06.2016 15:45
"НАШ" человек, КІПЕР :lol: :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Стесняюсь спросить 15.06.2016 21:53
Фотохудожныця - черкаська?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ну і? 15.06.2016 17:45
"Досвідчений погляд Катерини у руйнівному процесі одразу побачив якусь гармонійну складову" (с)
Самі ж пишете, що в тому санаторії вже тільки лінивий зйомки не робив! У чому ж тоді "родзинка" фото пані Кіпер? У тому тільки, що вона свої фотографії в Умань завезла? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100