реклама

реклама

Вже більше 4 років секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк займається йогою. За цей час вона відкрила для себе секрети здорового харчування, гарної фізичної форми та емоційного стану. Її майстерністю йоги захоплюються, а про здоровий спосіб життя у кулуарах міської ради ходять легенди...

11b8145be285a17777ee4d809bfd4d09_L

Про роль йоги у своєму житті Людмила Кирилюк розповіла у інтерв’ю виданню center-news.com.ua

- Як давно Ви почали вести здоровий спосіб життя та займатися йогою?

- Я була небайдужа до спорту ще зі школи. Проводила гуртки як старшокласниця для менших учнів по різним видам спорту. В університеті грала в баскетбол.

Йогою ж я почала займатися, коли в Умані відкрили «Йога-центр». Скажу чесно, відразу не зрозуміла, що це таке і мені було достатньо важко нею займатися. Адже йога спокійна,  під час занять потрібно більше працювати зі своїм внутрішнім станом. Тому перші три місяці я просто намагалася зрозуміти в чому її суть, і як вона впливає на людину. Адже коли ти займаєшся просто спортом, то вже наперед знаєш, що в залежності від навантаження твої фізичні дані покращаться, зникнуть певні недоліки фігури. А от сенс йоги я не відразу зрозуміла.

Багато хто вважає, що йога це релігійний напрямок, чи віра. Але це не так. Для мене йога це дуже широке поняття. Це і здорове харчування, і пізнання себе, власного тіла та світу, власних відчуттів, емоцій.

edyhggsZ_Fw

- Чи виникало у Вас колись бажання покинути заняття з йоги?

- Я дуже вперта людина. І якщо чітко відчуваю , що це не моє, то мене  не змусиш ні до чого. А якщо чогось не розумію, то безумовно мені хочеться пізнати, моє це чи ні.

Як я вже казала, суть йоги не відразу розуміла. Але все змінилося після відвідування семінарів із досвідченими тренерами йоги, які досягли високого рівня майстерності і глибоко володіють даним напрямком.  Коли вони  розповідали, як йога впливає на людину, на організм , тоді я зрозуміла для себе що над цим треба працювати, це цікаво. Я усвідомила, що під час виконання асан ти не просто копіюєш інструктора, повторюючи за ним вправи, а маєш концентрувати увагу на своєму диханні, над тим, як працюють  м’язи. І це мене зацікавило, особливо коли я бачила позитивні результати у власному фізичному, психологічному, і духовному стані.

11b8145be285a17777ee4d809bfd4d09_L

- Що особисто Вам дає йога в емоційному плані?

- Сфера моєї діяльності досить не спокійна. Взагалі, я вважаю що будь-яка робота з людьми важка. Інколи емоційне навантаження - важче ніж фізичне. І тому постійно потрібно якось відновлюватися і володіти собою. У  даному випадку завдяки йозі, я навчилася розслаблятися,  і за 1,5 години заняття  відновитись від усього з чим стикаюсь у своєму буденному житті. Люди, які займаються йогою по іншому дивляться на проблеми. Більше вміють контролювати власні емоції. Йога для мене це робота над собою, як зовнішньо так і внутрішньо, а не лише фізичні вправи. Це рутинна робота над власним духовним та емоційним станом.

Взагалі, коли я дивлюся на майстрів йоги, вони викликають у мене почуття захоплення. Вони завжди в гарному настрої, позитивно налаштовані. Мені здається, що якби я не працювала державним службовцем, то стала б тренером із йоги. (посміхається)

edyhggsZ_Fw

- Для багатьох уманчанок Ви є еталаном краси. Часто цікавляться як Вам вдається завжди бути у гарній фізичній формі. Ви крім йоги займаєтеся спортом?

- Ні. Кожного ранку я роблю зарядку 15-20 хвилин. Присідання, віджимання, прес, планка. Плюс йога і мені цього вистачає.

Це тільки на перший вигляд здається, що займатися йогою легко. Насправді тут розвиваються м’язи, витривалість, вирівнюється осанка. Якщо постояти у деяких асанах 2-5 хв, то відчуватимеш, як оживають твої м’язи. Можу сказати, що не всі, хто займається фітнесом, і на перший погляд мають гарну фізичну форму, можуть виконати ту чи іншу асану, а інколи, і постояти у планці 1-1,5 хв.

Головне займаючись йогою не «силувати» себе. Все має бути в задоволення.

Крім того, багато асан носять у собі оздоровчий характер. Це і очищення організму, і допомога у лікуванні спини, відновлення після отримання спортивних травм. Взагалі, я вважаю, що кожен має сам підібрати для себе той вид спорту, який буде слугувати оздоровленню. Це все дуже індивідуально.

edyhggsZ_Fw

- Ви вже розповідали, що через знайомство із йогою почали цікавитися здоровим харчуванням. В кулуарах міської ради лунають різноманітні історії про Ваші одноденні голодування, способи харчування…

- Хочу відразу зауважити, що я не голодую, а даю відпочити власному організму. Один раз в тиждень, по вівторках, я п’ю лише воду. Стараюся 2-3 літри.

У кожної людини може бути свій вид «відпочинку» для організму. Одні їдять лише гречку, інші п’ють соки. Це дуже індивідуально. Головне вибрати той варіант, який підходить саме вашому організму.

Щодо способу мого харчування, то не бачу у ньому нічого оригінального чи дивного. Просто намагаюся харчуватися здорово, вживати менше гострого, смаженого. Переважно їм печене, варене, салати. Кожний ранок починаю з склянки води. Зовсім не вживаю майонезу. Навіть, якщо вдома люблять і роблять олів’є, то мені відсипають окремо і перемащують його сметаною. Я вважаю, що це корисніше.

Також, я не їм після 6-7 години вечора. Можу лише попити води, або максимум з’їсти яблуко чи апельсин. Потрібно відчувати свій організм. Тож можу на останок сказати лише одне. Харчуйтеся та живіть здорово!

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 ужас 15.08.2016 13:16
а чому ви подумали, що це цікава тема? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Антон 05.08.2016 20:50
Цитую Йог:
:-) Секретареві Черкаської міськради є чому і в кого повчитись.

Це точно!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Тема йони 27.07.2016 00:15
- абсолютно не раскрыта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Йог 26.07.2016 23:36
:-) Секретареві Черкаської міськради є чому і в кого повчитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100