реклама

реклама

Марина Кулик родом з Чорнобаївського району за останні роки двічі змінювала своє життя. Вперше – коли вирішила стати моделлю та взяла псевдонім Куликова. Вдруге – коли зрозуміла, що і її зовнішність, і агенція, з якою співпрацювала не приведуть її до омріяних досягнень. Про свої пригоди та жертви, на які доводиться йти заради кар’єри, черкаська модель розповіла сайту vikka.ua.

vk.com/Марина Куликова

vk.com/Марина Куликова


"Я з дитинства була найхудішою та найвищою в класі. Тож мені ще тоді пророчили, що буду моделлю. У дитинстві я придумувала собі всілякі образи, нагромаджувала меблі, щоб створити потрібну обстановку. Тож вибір професії моделі не став несподіванкою. Але життя змінилося. За освітою – я журналіст і прийшла у модельний бізнес лише в 19 років. Як для моделі – це вже пізно. Зазвичай дівчата починають з 15-16 років", – розповідає черкащанка.

136798

Вона починала з місцевої модельної агенції і вже через деякий час отримала контракт у Китаї.

"Я дуже рада, що це була Азія. Тому що у Європі до моделей більш високі вимоги. Одразу потрібен гідний рівень знання англійської. Потім побувала в Індонезії та Нідерландах. Знімалася для журналів Mary Clear, Harper's bazaar, Esquire, Vogue, InStyle. В Індонезії зі мною робили зйомки для рекламних компаній Samsung та Makarizo", – розповідає про початок кар’єри дівчина.

565438

За її словами, поза кадром кожного проекту завжди працюють великі команди. Якщо для журнальних зйомок це група приблизно з 10 осіб, то під час подіумного показу одягу за лаштунками твориться справжня вакханалія.

"Найбільше запам’ятався показ у Китаї. Спочатку ми виходили у весільних сукнях, а друга частина – показ купальників. Була захоплююча атмосфера. Басейн накрили склом і ми дефілювали прямо по ньому. Був ефект, наче ступаємо просто по воді. На сцені було так яскраво, а за лаштунками – справжній хаос. Всі нервують. Особливо дизайнер. Уявляєте, він півроку готувався до події і хоче, щоб усе було ідеально", – пригадує черкащанка

854686

Була пригода у роботі, яку вона ніколи не забуде. "Ми їхали по Китаю кількома автобусами на показ. Дорога тривала близько 10 годин. І тут один з автобусів ламається. Ми вже думали, що не встигнемо і це провал. 99% чоловіків-візажистів та стилістів нетрадиційної орієнтації. Вони дуже емоційно реагували. Тож нам, моделям довелося їх заспокоювати. Ми встигли. О третій ночі почалася репетиція, а зранку – показ. Поспати тоді вдалося близько години", – розповідає Марина Кулик.

Та це ще не найважчі випробування для моделей, яким інколи доводиться витримувати 12-годинні зйомки.

"Особливо виснажливо працювати над каталогами. Це коли треба відзняти 300 луків (образів, – ред.)  і зйомка триває з ранку і до 10-ї години вечора. Під час однієї такої роботи у мене набрякли та посиніли ноги, ледве на них трималася. Між постановкою світла мені підставляли стілець. Як тільки все було готове, його швиденько прибирали і я знову позувала, стрибала", – ділиться професійними історіями модель.

720235

Дівчатам, які хочуть зробити кар’єру в модельному бізнесі доводиться не тільки витримувати виснажливі проекти, а й сумлінно слідкувати за фігурою. У пошуках кращих дієт моделі часто шкодять і кар’єрі, і здоров’ю. Адже хворий вигляд анорексичної моделі не сприяє новим контрактам. Те ж саме і з зайвою вагою та сантиметрами. Останній пункт Марині Кулик довелося виправляти не один місяць.

"Я приблизно рік була у творчій відпустці, змінила місцеву агенцію на міжнародну, приводила себе до стандартів. Спочатку твоє тіло не змінюється і ти їси стільки, скільки тобі хочеться. Але згодом це починає відображатися на фігурі. Стегна округлилися до 95 сантиметрів. Мені довелося скидати 15 кг ваги. Сумлінно працювала у тренажерному залі. Випробувала багато дієт", – розповідає черкащанка.

З тих пір у ефективність дієт модель не вірить. "Вони дають результати, але потім ти зриваєшся. Найбільша дурниця – шоколадна дієта. Це коли ти з’їдаєш одну плитку шоколаду на день. Ти дійсно худнеш, але після дієти швидко набираєш вагу. Найкраще, як на мене, винайти свою особисту систему здорового харчування. Після того, як схудла, я перейшла на веганство. При зрості 178 см у мене параметри 85-58-88 см та вага 50 кг", – ділиться досвідом схуднення Марина Кулик.

Усі фото надані героїнею публікації

Після нового року модель планує на три місяці поїхати до Китаю. А влітку сподівається на участь у показі колекцій від кутюр у Європі.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Резидент 21.09.2017 09:09
Цитую Прочерк:
Як черкаська модель потрапила на обкладинки світових глянців...Знімалася для журналів Harper's bazaar, Esquire, Vogue

И где ж эти "обкладинки світових глянців" ? Сомневаюсь я, что о модели, которая снималась для "Vogue" и "Esquire" Гугл будет всего три ссылки выдавать, да и то на наши местные сайты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Каждый кулик 08.12.2016 12:22
свой чорнобаївський район хвалить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Коректор 05.12.2016 12:03
...на участь у показі колекцій від кутюр у Європі. Не від кутюр, а от кутюр (Haute Couture), що в перекладі з французької - "висока мода".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100