реклама

реклама

Раніше відомий письменник і військовий журналіст, а зараз батько двох дітей в декреті, який «сидить на шиї у своєї дружини». Так, жартома у Черкасах представили письменника Артема Чапая, який презентував свою нову книгу «Тато в декреті».


 

Зі своєю дружиною Артем Чапай має двох синів. Старший ходить до садочку, а з народженням молодшого подружжя вдалось до своєрідних хитрощів – ходити в декрет по черзі. Свій декретний досвід Артема вилився у книгу.

До цього він у якості журналіста часто їздив у зону АТО. Говорить, до кардинальних змін у житті довелось звикати.

- Багато їздив на війну і коли почав сидіти з дітьми, почав сумувати за небезпекою, за роботою, - зізнається Артем.

Письменник визнає, не кожен чоловік має можливість і бажання іти в декрет замість своєї дружини. Він розповідає, що попри зайнятість із маленькою дитиною, працює на півставки редактором новин у Києві, де родина знімає квартиру. Дружина ж у цей час може повноцінно працювати.

Кілька десятків людей, які прийшли на вчорашню зустріч із письменником у своїй більшості підтримали Артема і його прагнення піти в декрет. Між присутніми розгорілась дискусія, хто – чоловік чи жінка може краще впоратись із дитиною. Артем Чапай на це відповідає по-філософськи:

Так, дійсно, чоловік не завжди знає, чого плаче дитина. Від цього виникає страх. Але чи завжди це знає жінка? Просто, коли в мене щось не виходить з дитиною, я можу віддати її дружині і сказати: «я не можу впоратись». Дружина ж цього не може зробити, бо їй нема кого просити.

Також Артем додав, що у декреті почував себе краще від жінки:

- Жінки у більшості випадків не мають вибору, іти в декрет чи ні. Коли я виходжу на майданчик із візочком, мене починають різко хвалити, який я молодець. Жінку, яка няньчить дітей, ніхто не похвалить.

Письменник зізнається: не всі поділяють його думки і бажання йти в декрет, але він на це не зважає.

Ідея написати книгу про батька в декреті у Артема виникла доволі випадково:

- Коли я вирішив піти в декрет, написав у Фейсбуці для своїх друзів і колег щось типу: прошу не турбувати, йду в декрет. Це було майже жартома. Потім колеги запропонували мені написати у ЗМІ, як це бути батьком в декреті. І я подумав, чому б не написати про це книгу.

Презентовану книгу Артем Чапай вважає найуспішнішою. За його словами, багато хто дізнався про Чапая-письменника саме завдяки цій книзі.

Разом з тим він визнає: щоб бути гарним батьком, не обов’язково йти в декрет. А також пригадав радянські способи виховання, коли до дітей застосовували силу і ставили на гречку. Сам же Артем вважає такі методи непрпустимими.

Організатор зустрічі письменника у Черкасах, засновник МГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть зазначила, що реакція черкащан на книгу письменника неоднозначна.

- Багато жінок, з якими я спілкувалась, просто не дочитали до кінця цю книгу. Деякі прочитавши її, плакали. А деякі чоловіки відмовлялись читати взагалі.

Наприкінці пані Людмила додала, що наступного разу до Черкас запросять дружину Артема Чапая, яка розповість, «як виховати чоловіка, який замість своєї коханої піде у декрет».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Збирач макалатури 08.01.2017 20:46
Все це чимось нагадує бузину в городі, а в Києві дядька. Одне лише дивує: при чому тут література?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100