реклама

реклама

Свої перші шоу Яна Годня зробила на показах у межах Ukrainian Fashion Week, а вже за кілька років вона підкорила Мілан, Париж та Лондон. Ставши відкриттям модного сезону, вона сяяла на подіумі у вбранні від Dolce&Gabbana, Valentino та Louis Vuitton. Сьогодні всесвітньо відома модель із Черкащини живе у Нью-Йорку та є фавориткою легендарного кутюр'є Стелли Маккартні, пише ВІККА

321689

Народилася майбутня модель в Умані. На Черкащині Яна виховувалася у родині тітки. Після закінчення місцевої школи мама забрала доньку до себе в Ужгород. Там Яна поставила собі за мету стати моделлю та пішла до агенції.

 

295807

"Я просувалася по кар’єрних сходинках поступово. Звичайно, ночі недосипала, бігала, як навіжена, з одного місця в інше, з подіуму на кастинг, з однієї фотосесії на іншу. Виборола перемогу на конкурсі "Міс Ужгород" і мене, як старанну та наполегливу особистість, рекомендували до київського модельного агенства. І там та ж сама історія, тільки відстані більші і нерви вимотують майстерніше", – пригадує Яна.

Вильоти до сусідніх країн спочатку були поодинокими, але згодом дівчину почали кликати і в країни далекого зарубіжжя: Мілан, Бейрут, Париж, Нью-Йорк.

Уперше до Нью-Йорка дівчина потрапила у 2010 році у свої 18. Перша ж фотосесія для журналу відомої американської мережі магазинів видалася вдалою і на дівчину посипалися пропозиції. Роботи було багато, Яна була дуже затребуваною, але ті всі замовлення були не такими, як їй хотілося, тож за три роки вона змінила агентство.

799280

"Я одразу повідомила: хочу серйозну роботу, хочу працювати на тижнях моди, покажіть мене впливовим кастинг-директорам. Перший же кастинг-директор запропонував ексклюзив у Cеline, а другий – у Calvin Klein", – зазначає Яна.

Той момент модель вважає поворотним у своїй кар’єрі.

"В одну мить всі ніби прокинулися. У мене було по 20 кастингів щодня. У той сезон я зробила все, про що мріяла", – зізнається модель.

Після ексклюзиву у Calvin Klein Яна брала участь у показах Burberry на Лондонському тижні моди, потім були Dolce&Gabbana, Valentino, Bottega Veneta і Jil Sander у Мілані. І нарешті на Паризькому тижні моди модель працювала у Miu Miu, Hermеs та Louis Vuitton. 2014-ий став для Яни роком тріумфу – без неї не обходився показ жодного відомого бренду.

793287

У Нью-Йорку Яна познайомилася і зі своїм майбутнім чоловіком.

"Знайомство відбулося за дивних обставин. Я прийшла на побачення до його друга, але його це не зупинило. Тієї ж ночі він повіз мене в Пуерто-Ріко. Там ми провели три неймовірні дні: гуляли, спілкувалися. За кілька місяців після цього ми одружилися", – розповідає дівчина.

У березні 2016 року модель стала героїнею обкладинки українського Vogue. До цього вона не була в Україні два роки і прилетіла до Києва всього на день. Пропозицію знятися для ювілейного номеру Яна прийняла з радістю, адже це була можливість побувати на батьківщині.

873546

Сьогодні модель із Черкащини сміливо можна назвати фаворитом англійського дизайнера і активістки по боротьбі за чистоту довкілля Стелли Маккартні (Stella McCartney). Вона не тільки запрошує Яну брати участь практично у всіх своїх показах, але й долучає в якості амбасадора бренду в рекламних кампаніях.

Так, нещодавно дівчина знялася в осінній кампанії дизайнерки. У якості тла для зйомок було обрано імітацію гори сміття, зведеної з такої нагоди сучасним швейцарським художником Урсом Фішером (Urs Fischer). Через призму нової колекції і співпрацю з компанією з переробки океанічного пластику в екологічні матеріали Стелла Маккартні хотіла ще раз привернути увагу до проблеми екології, що вже перебуває у критичному стані.

Зйомки проходили на одному з полів Шотландії. Частиною кампанії стало двохвилинне відео, в якому моделі гуляють мальовничими місцями, а потім потрапляють в центр екологічної катастрофи.

За матеріалами Vogue Ukraine, Pre-party

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100