реклама

реклама

Учитель-проповідник буддійського братства «Білий лотос» розповів газеті «Вечірні Черкаси», кому посміхнеться удача в рік Чорного Дракона, який розпочався сьогодні о 9.40 за київським часом.

Князь, глава буддійського братства «Білий лотос» школи кунг-фу «Ша-Фут-Фань», учитель-проповідник, доктор філософії, повноважний представник Великого магістра Ордену святого Станіслава, пріор Мальтійського ордену, крайовий отаман Українського козацтва міжнародної миротворчої козачої гвардії. Ці звання належать одній людині – нашому земляку Володимирові Скубаєву.

У 1985 році він заснував у Черкасах на березі Дніпра буддійське віровчення вищих аристократів, якому 7 тисяч років, і збудував храм. Храм Воїнів Світла став улюбленим місцем паломництва тисяч екскурсантів. Сюди приїжджають за телефонним дзвінком VIP-персони із Києва і навіть делегації з ООН. А Володимир Скубаєв став вхожим до вищих кіл аристократії Європи. Легендарна Джуна побажала зробити своїм наступником саме черкащанина – князя, учителя-проповідника, будівничого буддійського храму.

 
– На стіні над Вашою головою до стелі звивається чорний дракон…

– У східній філософії це – символ вищого космічного знання, який випромінює Божественну енергію. Як бачите, на другій стіні зображено вогняного тигра і леопардів. Тигр існує як фундамент наших знань. Хто побудував духовний фундамент, тому допомагатиме енергія космічного дракона. Ми перебуваємо під його захистом. 2012 рік пройде під знаком Чорного Дракона. А леопард – ступінь учня, який прагне вищих знань.

– Що слід чекати нам, простим смертним, від Чорного Дракона та ще й у високосний рік?

– Дракона не варто боятися. На Сході це один із найшановніших символів. Його люди чекають, як на позитивний знак для себе. Спати не доведеться. Дракон спонукає до праці і рішучих дій.

У цей рік добре починати нові справи. Люди, які сміливо та рішуче впроваджують нове, неодмінно реалізовуватимуть свої задуми. Тож дерзайте, і вам воздасться. Це рік творчих людей, сприятливий для журналістів, учених, акторів, художників, музикантів. І негативний для політиків, тому що не любить фальші, шахрайства. Згубно впливатиме на долю людей із потягом до матеріального.

Дракон сприятиме бізнесменам, які відшукають дорогу до Бога, і принесе удачу, коли накопичуватимуть гроші не заради багатства, а для втілення великої мети. Він любить активних і сміливих людей.

– Тобто слід чекати в суспільстві активних рішучих дій?

– У світі Дракон спонукає до великих заворушень, які призведуть до перестановки політичних впливів країн, змінюватиметься влада, прийдуть нові керманичі. Найсильніші заворушення розпочнуться 21 травня. Сплеск активності суспільства припаде на червень і триватиме до жовтня.

Узагалі, Дракон не терпить хаосу, події матимуть космічну закономірність.

– Коли ви святкуєте Новий рік?

– 15 квітня збираються брати, й обливаємося холодною водою. Чим більше холодної води потрапить на тіло, тим більшу силу, енергії, здоров'я матимемо. Нам сприятиме удача. Вода забирає весь негатив, змиває зло. Я проводжу ритуал, читаю мантри. У храмі проводяться духовні практики, йогівські семінари.

– Храм на пагорбі Слави з кожним роком розширюється. Які дива зодчества з’явилися в останні роки?

– Раніше будували храм кілька поколінь. За одне життя важко завершити таку величну споруду. Ми ж будуємо храм два десятиліття. Для братів стало важливим відкриття ступи – найсвященнішої споруди в буддизмі. Побудована у вигляді білого трикутника. Це вертикальна модель Всесвіту. Її частини означають 5 елементів – землю, повітря, воду, вогонь, простір. Нагору ведуть східці – рівні медитації. Ступу поставили на честь 20-ої річниці заснування общини. З її відкриттям вітали лами Тибету.

Згідно з традиціями буддизму, такі ступи виконують охоронну функцію та служать знаком перетину космічних енергій у цьому місці. Такі ступи існують у Тибеті, Бурятії, Непалі, Катманду.

На Сході чоловіка вважають святим, якщо він побудував ступу. Він входить до Посвячених Вищого кола – малого кола, а до духовного звання додається титул «Пея Тага» – святий на землі. Його обирають у Раду Посвячених Вищого рівня. Так сказав мій учитель.

– Отже, до довгого списку титулів додався ще один – «Пея Тага». Разом із тим у дворі храму з’явилося багато цікавих споруд, приміром, статуї двох східних воїнів.

– Їх у Черкаси привезли з Лаосу. Воїнам по сім тисяч років. Змінюється сам двір, з’явилися водоспади. Спорудили келію для медитації. А по середині двору розмічене коло з 8 променями, які символізують вчення Будди. Стоїть вівтар.

– Коли завершиться будівництво лицарської зали? Їй відведена важлива роль. Тут проходитимуть урочисті церемонії посвячення в Ордени, пріорами яких ви є.

– Триває оздоблення лицарської зали. Уже замовлені портрети всіх гетьманів України. Тут відзначатимемо і козацькі свята. Зала призначена для дворянських церемоній.

– Хто цікавиться храмом? Які екскурсанти відвідують буддистів?

– Хто б не приїхав у Черкаси, намагається відвідати наш храм. Телефонують із Києва від високопоставлених чиновників, просять прийняти їхніх дітей, друзів, урядові делегації.

Улітку приїздив нащадок японського імператора Масаюкі Кукан Хісатака. Він має 9 дан із карате. Минулого року у нас у гостях побував і сихан Коннета Фунакоші. Він також приїздив із Японії, має 10 дан із карате. Його дядько Гічін Фунакоші – визнаний у світі батько сучасного карате.

На екскурсії побували делегації з Китаю разом із консулом Японії, Франції, Німеччини. Щонеділі відчиняємо двері храму для екскурсантів-черкащан. Якось телефонує мама і говорить, що хоче подарувати екскурсію по храму сину на день народження.


– Розкажіть про знайомство і стосунки з Джуною.

– Я приїхав у Москву у справах братства, – розповідає в інтерв’ю «Вечірці» Володимир Скубаєв. – Ми з другом гуляли по Арбату. Це надзвичайно красива вулиця зі старовинними особняками. Один із таких особняків подарували Джуні. Він протяжністю на два квартали. Москвичі знають, де мешкає Джуна. Ми зупинилися біля під'їзду. Двері відчинилися, на порозі стояла сама Джуна. Вона сказала: «Під час медитації мені було видіння – йди, прийшли твої браття. Вас послав Бог». Вона заявила, що хоче передати мені свій метод цілительства. Ці слова, як і багато зустрічей із Джуною, записані на відеоплівки, які зберігаються у храмі. З Єльциним їх пов'язувала тісна дружба. Джуна брала участь у його виборчих кампаніях, благословляла Єльцина на виборах.

Вона лікувала Леоніда Брежнєва, багатьох кремлівських босів. До неї їздять лікуватися депутати Верховної Ради України. Це надзвичайна жінка, асирійка. Арабські шейхи давали їй літак із золотом, аби погодилася переїхати в Арабські Емірати і лікувати їх. 22 липня, на день народження, подарував їй книгу «Дар Джуни».

– Отже, розкрита ще одна таємниця князя Скубаєва – заняття цілительством.

– Яка це таємниця, коли приїжджаю у Москву, а там біля кабінету черга стоїть, чекають, щоб полікував. Таємниці Східної медицини передав учитель Сі Со Занг Ланг Со. Але лікувати людей я мав після 40 років. Сюди входять і 36 методів лікувальних дихальних вправ, і лікування голками, 12 видів древнього масажу, Сонячна йога, формула здоров'я. Володію секретами омолоджування. Лікуванню піддається все – і цукровий діабет, і захворювання хребта. Не рекомендують лікувати кармічні хвороби. Як сказав, маю спеціалізований кабінет для лікування у Москві. Постійно працюємо разом із Джуною, освоюю її методи лікування.

– Що побажаєте черкащанам?

– Оптимізму й удачі в досягненні великих цілей, а також терпіння і благополуччя.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Alex 17.02.2012 19:38
:lol: :lol: :lol:
Ну КАК? Каким образом здравомыслящий человек может верить в этот бред воспаленного воображения?
:cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Вадім 11.02.2012 04:01
Я смотрю, "абреков" жаба давит! А, по-моему, Храм Света, это мечта любой культуры, основаной не на власти пьяного хама.
Будет у меня возможность - погощу там.
Я желаю им удачи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Сергій з Кривалівки 02.02.2012 13:30
Буддістський центр вивчення бойових мистецтв "Білий Лотос" - організація відома у всьму СНД, завдячуючи В.І.Скубаєву! Куди ми водимо в Черкасах друзів і родичів, що приїздять у гості до нас? Стильні, красиві споруди, східна екзотика...Не треба бруду на Володимира Івановича!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Абрек 02.02.2012 11:57
М-да... диагноз... И при чем здесь Холм Славы ??? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 sergo 01.02.2012 21:55
нашли кого слушать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Олександр 26.01.2012 12:15
Пиха аж зашкалює...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Оксана Колісник 24.01.2012 11:06
"...події матимуть космічну закономірність" - Події завжди мають космічну закономірність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100