реклама
Sucurity Police

реклама

Скульптура – завжди була, є і буде яскравим і дуже чуттєвим мистецтвом. У сучасному світі художники мають можливість розвивати свої таланти і створювати неймовірні витвори. Сьогодні скульптура – це не лише виріб з бронзи, каменю чи заліза, сьогодні скульптура – це ілюзія, це фокус і навіть магія. «24 канал» дібрав ТОП-10 найвражаючих скульптур-ілюзій.

1526797468-329

Лоренцо Куінн "Сила Природи" Великобританія, США, Монако і Сінгапур

979514_2252175

Натхнення для створення цієї скульптури зійшло на італійського скульптора після урагану в Тайланді. Спостерігаючи за наслідками стихії він вирішив створити ряд скульптур що уособлюватимуть матір-природу, яка обертає Землю навколо себе. Сьогодні творіння Лоренцо Куінна розташовані в різних країнах світу.

Олександр Лідаговський "Висока нота", Черкаси, Україна

fc17c6e1567b47d27b4a0837872b703f

Скульптура, яка зовсім нещодавно з’явилася у центрі Черкас, тепер вражає місцевих і туристів своєю грацією. Ініційована та спонсорована місцевими виробниками ТМ Saturn (виробник побутової техніки) і ГК «UKRAVIT» (виробник засобів для захисту рослин) скульптура авторства київського митця Олександра Лідаговського присвячена музиці. Бронзова балансуюча фігура маленької скрипальки висить у повітрі з допомогою лише одного тросу. На думку автора, скульптура – це муза, яка бере яскраву ноту у міському просторі. За словами Лідаговського, "Висока нота" допомагає відірвати очі від асфальту і поглянути вгору. Скрипалька вмостилась на струні над тротуаром біля Черкаської обласної філармонії.

Ніколя Лаваренн "Балансуюча людина", Франція

979514_2252177

Відомий на увесь світ скульптор-самоучка вже декілька років поспіль вражає суспільство своїми граційними та унікальними фігурами. Інженерні знання та талант допомагають художнику робити скульптури, які на перший погляд суперечать законам фізики і кидають виклик гравітації.

Елізабет Штинстра "Апельндорські діви", Нідерланди

979514_2252193

Ця прекрасна інсталяція знаходиться в парку міста Апельдорн. Композиція складається з трьох бронзових скульптур дівчат, що висять у повітрі паралельно до землі. Кожна фігура в інсталяції знаходиться в різній позі: одна – опущена животом в низ, інша – боком, третя – спиною. Всі вони наче сплять – левітуючи.

Алекс Чіннек "Візьми мою блискавку, але не чіпай мій грім", Великобританія

979514_2252194

Вражаюча скульптура з незвичайною назвою представляє собою будинок розділений на дві частини, одна з яких практично висить у повітрі. Ця інсталяція є не лише витвором мистецтва, а й грандіозним фокусом. Адже ілюзію, яку створив художник Алекс Чіннек, вдалося розгадати не багатьом.

Олександр Лідаговський "Рівновага", Київ, Україна

979514_2252195

Ще одна тендітна скульптура, яка вражає своєю грацією та легкістю. Монумент юній акробатці у Києві представляє собою бронзову фігуру молодої дівчини, яка йде по канату. За задумом автора, дівчина, яка утримує рівновагу, символізує баланс і гармонію людини з навколишнім середовищем в цьому динамічному і дуже нестійкому світі.

Марк Квінн "Скульптура гігантського немовляти", Сінгапур

979514_2252196

Немовля неймовірних розмірів розташоване в одному з парків Сінгапура бентежить і вражає кожного, кому пощастить його побачити. Художник Марк Квінн створив інсталяцію на радощах батьківства. Адже прототипом цього бронзового 10-метрового малюка вагою 7 тонн став маленький син скульптора. Окрім великого розміру, скульптура вражає й тим, що вона практично повністю висить у повітрі.

Ніл Доусон "Літаючі діаманти", Австралія

979514_2252197

Інсталяція Ніла Доусона виглядає дуже ілюзорною, повітряною і легкою, хоча насправді всі елементи виконані із сталі та сітчастого каркасу. Даний витвір мистецтва, завдяки практично невидимим тросам, ніби висить у повітрі. Також складається враження, ніби ці блискучі металеві кулі й справді кудись летять.

Джерзі Кедзіора "Балансуюча скульптура", Флорида, США

979514_2252198

Скульптура, яка вражає своєю неможливістю. Художник Джерзі Кедзіора відомий на увесь світ своїми скульптурами, які висять у повітрі буквально на одному тросі. Як скульптору вдається зробити так, щоб важкі фігури парили і не переверталися під дією вітру і власної сили тяжіння, залишається таємницею творця.

Девід МакКракен "Сходи в небо", Австралія

979514_2252199

Дивовижна скульптура, яка вражає місцевих жителів і туристів в Сіднеї. Працюючи над інсталяцією, художник Девід МакКракен використав прийом оптичної ілюзії, завдяки якому створюється ефект нескінченності. А завдяки тому, що сходи розташовані на побережжі моря і направлені в бік моря, складається враження, ніби вони справді ведуть до Небес.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 : 18.06.2018 15:44
"Ініційована та спонсорована місцевими виробниками ТМ Saturn (виробник побутової техніки) і ГК «UKRAVIT» (виробник засобів для захисту рослин)" (С)
Типова замовна комерційна реклама - навіть не прихована, а пряма.
Тільки "24 канал" розмістив її за гроші, а в Черкасах усі передрукують "надурняк" :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 постмодерніст 18.06.2018 14:10
йо-майо таке світове визнання,а в Черкасах щось ніхто не радії
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100