реклама
Sucurity Police

реклама

В село Полствин, що на Канівщині, 15 червня поспішали глядачі з усієї України побачити оригінальне шоу. Вже сьомий рік поспіль ТОВ «НВФ «Урожай»  організовує «ТракторФест», де у вправності змагаються трактористи. Серед кількох тисяч глядачів було чимало представників усіх філій ТОВ «НВФ «Урожай» та інших підприємств, які входять до Групи МХП. Організатори дійства вирішили не лише визначити найспритнішого тракториста, а ще й презентувати ряд сюрпризів — перегони на велосипедах, забіги з тачками та інші.

DSC02923

Пасовище після літнього дощу, де навколо арени розставлені тюки з соломою (це й огорожа, і м’які сидіння для глядачів), пашіє теплом. На видноколі — довгі столи, біля них у казанах вариться-кипить щось смачне — кожна з філій сільськогосподарського підприємства намагається показати, що тут вміють не лише гарно працювати, а й на кулінарних тонкощах знаються. На повороті з села чекає старту колона тракторів. А поки прибулі на свято оглядають ярмарок майстрів. Тут і кераміка, і рукотворна краса з бісеру та дерева.

— Цей товар дивитися треба й руками, — закликає майстриня дівчат торкнутися виробленого нею намиста.

Та ось на сцені розпочалося дійство — ведучі дають старт фінальним заїздам «ТракторФесту» (відбіркові заїзди проходили в попередній день). І до імпровізованої арени під оплески глядачів наближаються два трактори «FENDT»  та два МТЗ «Білоруси». Учасників перегонів та гостей свята привітали виконавчий директор ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Мельник та директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік, який, зокрема, сказав:

— Насамперед це свято людей, які працюють в «Урожаї». Це єдиний день, коли співробітники, що працюють у різних куточках Черкащини та Київщини, можуть зібратися разом і відпочити в колі колег і сім’ї. Всіх їх об’єднує нелегка праця хлібороба. І неважливо, чи працюють вони в полі, чи біля техніки, чи за комп’ютером… Кожен із більш ніж 1600 працівників вкладає часточку своєї праці, свого серця й навіть своєї любові в те, щоб наше підприємство залишалося не лише одним із найбільших у регіоні, а стабільно розвивалося. Але хочеться також задати спортивного тону кращим механізаторам підприємства, зібравши в одному місці учасників перегонів, а це по 6 представників від кожної з 15 філій. Сьогодні хлопці змагаються за цінні призи, хоча майстерність, яку вони показують у полі, не зрівняється ні з якими перегонами. Але й завдання на «ТракторФесті» щороку стають складнішими. Цьогоріч, наприклад, змінили місце проведення, ускладнили трасу. Зараз пора відпусток — після посівної кампанії й перед жнивами. Тож наше свято — нагода відпочити й поспілкуватися. А далі відповідальна частина року — жнива.

— Які призи отримають переможці конкурсів?

— Це і 15 тисяч гривень, і путівки на закордонний курорт, і ще безліч заохочувальних, але значущих призів — повірте, без подарунка сьогодні не залишиться ніхто.

DSC04577

А тим часом святкового настрою власною піснею трактористам та вболівальникам додав Олександр Клименко, відомий на всю Україну священик, який перемагав у проекті «Голос країни».

Потім були перегони — земля летіла з-під коліс потужної техніки, водії тракторів показували все, на що здатні, а вболівальники шалено підтримували кожен вдалий рух польових велетнів. Особливість цьогорічного «ТракторФесту» полягала в тому, що перегони були не по прямій, а по кільцевій трасі. Учасники півфінальних та фінальних заїздів мали подолати яму, гірку, «місточок» з колод, заїхати заднім ходом у «гараж» та виконати «змійку», не збивши сигнальних фішок. Мабуть, найбільш яскравим стало свято для переможців та їхніх груп підтримки — колег із філій та родин. У змаганнях на тракторах марки «FENDT» перемогу святкував Віталій Крамар із села Рижанівка (Звенигородська філія), а в змаганнях на «МТЗ» заслужено переміг Володимир Сидоренко з філії ім. О.Г.Бузницького, що на Київщині.

На трасі, де щойно гриміли фінали тракторних гонок, охочі змагалися в перегонах на велосипедах. Шоу продовжилося жартівливим забігом з тачками, завантаженими соломою, під промовистою назвою «Crazy farmer». А потім було ще й творче змагання різних філій фірми в конкурсі «Лелека» — потрібно було найбільш оригінально оформити дитячий візочок. В цьому конкурсі з яскравим візочком-комбайном перемогли представники Звенигородської філії «Урожаю».

DSC04325

У затінку під деревом зібрався гурт механізаторів, серед яких і переможці тракторних перегонів. Щиро обговорювали вдалі дії, можливості техніки. Видно було, наскільки ці люди захоплені своєю професією, як переживають за кожного колегу. На запитання, чи на справжньому полі працювати важче? Гуртом відповіли, що звичайно легше, на те, мовляв, і змагання-перегони. Хоча кожен, мабуть, знає, наскільки нелегка хліборобська праця навіть на такій висококласній техніці, як в «Урожаї».

Та головним цього дня для більшості присутніх були все ж не стільки тонкощі водіння тракторної техніки, як щирі емоції і радісний настрій. А надвечір гостей «ТракторФесту» очікував ще один сюрприз — приїзд зіркового гостя — співака Дзідзьо.

DSC05965

реклама

Коментарі  

 
-6 #2 Нєх шастать! 19.06.2018 14:40
Цитую Жёлтые штаны:
Когда у общества нет цветовой дифференциации штанов, то нет цели! А когда нет цели — нет будущего!

Як для того, хто *ере де попало - ти дуже вдалий нік собі вибрав, за*ранець :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Жёлтые штаны 19.06.2018 12:21
Когда у общества нет цветовой дифференциации штанов, то нет цели! А когда нет цели — нет будущего!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100