реклама
Sucurity Police

реклама

Низка цікавих гутірок, художні майстер-класи та кулінарні шедеври. У Моринцях на Звенигородщині цими вихідними вп’яте відбувся Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest».

DSC0578

Нагадаємо, він організований «Всеукраїнською громадською організацією «Молодий Народний Рух» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації.

DSC0474

Цьогорічний лозунг фестивалю – «Талант бути вільним». Адже Тарас Григорович мав унікальний ген волі, властивий усім українцям. Він, як ніколи, втілений у творчості поета. Саме на творчості та особливих уподобаннях Тараса Григоровича закцентували увагу організатори цього року. Гості ж натомість долучились до низки цікавих гутірок та куштували одну з улюблених страв Тараса Григоровича – борщ з карасями.

DSC0437

Головний організатор Фесту, представник ВГО «Молодий Народний Рух» Дмитро Колоша розповів, що особливість цьогорічного фесту і в тому, що кожен бажаючий міг долучитися до створення найбільшої карти України словами Тараса Григоровича, написавши на полотні кілька цитат із поезій та творів поета.

DSC0423

– З кожним роком фестиваль набирає обертів, а кількість відвідувачів зростає, – сказав Дмитро Колоша. – Приємно, що більшає і дітей. Ми ж натомість організовуємо для них різноманітні майстер-класи, казкові фотозони. Тут і відомі письменники, і казкарі, і художники, і майстри, і мовознавці, й музиканти. Кожному прийдеться до душі своє. До речі, маємо ще й благодійницьку місію, а всі зібрані в межах проведення фестивалю кошти спрямуємо, як і раніше, на підтримку атовців та родин загиблих бійців на Сході.

DSC0431

– Ми цього року хотіли показати Тараса Григоровича не лише як людину, яка у свій час надихнула свою націю, а і як людину-митця, як творчу людину, щоб його було легше зрозуміти. Тому ми вигадали різні локації, які це все зможуть розкрити. У цьому році намагаємося його розкрити не лише як поета, а як і драматурга, – розповіла одна з організаторів Юлія Капшученко-Шумейко.

DSC0435

Завітали на «Ше.Fest» і перший заступник голови ОДА Віталій Коваль разом із начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максимом Зеленським. За словами першого заступника, Фестиваль реалізується на Черкащині в межах обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки та має ресурсну підтримку обласного бюджету.

DSC0490

– «Ше.Fest» – один із найбільш масштабних заходів, що проходять на Черкащині, – зазначає Віталій Коваль. – Як бачимо, поціновувачів творчості Тараса Шевченка не меншає з кожним роком, а волелюбність та любов до України, притаманна поетові, так само живе в крові нинішніх поколінь навіть крізь століття. Тож, приємно, що тут, на Фестивалі, який вже став традиційним та улюбленим для багатьох, де переплітається минуле й сучасне, ми знову і знову розкриваємо багатогранну й величну постать Пророка.

DSC0500

Зауважимо, протягом двох днів на Фестивалі проходили просвітницькі галявини за участі відомих лекторів. На них завітали, зокрема, популярні письменники Василь Шкляр і Сашко Лірник. Діяли й художні галявини, а саме: інсталяції, виставки, також майстер-класи з малюнку аквареллю, акрилом, плетіння слінгонамиста, соломоплетіння, ляльки-мотанки, ковальства, гончарства та ін. Відвідувачі Фестивалю долучились і до театральної сцени, де переглянули виставу «Назар Стодоля», театралізовану постанову зустрічі  «Поет і княжна» – про стосунки Тараса Шевченка і Варвари Рєпніної. А ще гостей розважали відомі музичні гурти, такі як: Тінь сонця, Mysterya, Go-A, Ангажемент на вівторок, Mni Shek, Колір Ночі, ВІЙ, Нумер 482.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100