реклама

реклама

Шостий Всеукраїнський фестиваль чорнобривців пройшов у Золотоноші. На ньому вчетверте відлунав Фестиваль патріотичної пісні, у якому взяли участь 48 талановитих дітей, підлітків та молоді з різних куточків України.

DSC_1292

Про це повідомляє «Златокрай».

Із самісінького ранку у Меморіальному парку розвівалися жовто-блакитні полотнища. Це розгорнули виставку бойових прапорів із різних куточків нашої держави учасники антитерористичної операції. Їх загальна протяжність стягів – 7 кілометрів. Полотнища мають різне походження: одні передані цивільними, інші майоріли раніше на військових позиціях. Чимало прапорів підписані українськими патріотами з окупованих нині Криму, Луганська, Донецька. Акція започаткована волонтером Катериною Валевською, яка пішла від нас назавжди, встигнувши виконати свою місію на цій землі. Але її добре починання продовжують однодумці. Організатори виставки – Добровольчий український корпус «Правий сектор» і Золотоніська міська рада.

DSC_0545-768x516

У парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка з 9-ої ранку яскравіли творіння рук невтомних креативних освітян, роботи майстрів народно-прикладного мистецтва та виставка гончарної майстерні центру соцдопомоги.

DSC_1173-768x516

Ще на вході виднілися 16 портретів та короткі біографічні довідки про видатних золотонісців – Олексія Савицького (Юхим Ґедзь), Володимира Нечипоренка, Михайла Максимовича, Любов Уланову, Іллю Шульгу, Костянтина Думитрашка та інших.

DSC_1268-768x516

І треба віддати належне ініціаторам цієї виставки – вона викликала інтерес у містян. Вони товпилися біля стендів з інтересом пізнаючи незвідане. Навкруг центральної клумби традиційно розмістилися квіткові панно та ікебани. Їх створили колективи навчальних закладів міста. Тут манили погляд панно 5-ої школи «Мир українській землі», над створенням якого тиждень трудилася Надія Овчаренко разом з колегами, втілюючи власну ідею; квітковий годинник з фото сучасної і старої Золотоноші ЗОШ №6, «дітище» Надії Максименко, що матеріалізувала кафедра початківців закладу; педколектив спеціальної школи-інтернату презентував «Торбу здоров’я», яка лікувала від думок недобрих та захищала від злого ока, а також кошик «Вересневі барви рідного міста»; голосно рекламувала свою виставкову експозицію «НУШ у Златокрай прийшла – радість дітям принесла» заступник директора зош №3 Наталія Онуфрійчук – ідею Віри Беркут, а роботу всієї початкової ланки.

DSC_1195-768x516

Прикро, що саме в розпал виставки корективи почала вносити невблаганна погода. Почав накрапати дрібний дощик і армії майстрів ужиткового мистецтва, викладачів Будинку дитячої та юнацької творчості, вихователям дошкільних закладів довелося швидко збирати роботи, аби їх не пошкодила непогода.

Спеціалісти відділу економіки спішили вберегти духмяну випічку, яку приготували пекарі – ресторану «Оазис», «Черепаха», ПАТ «Продтовари», дошкілля, табору «Максимум», ФОП Володимир Мірошник та Михайло Загребельний, ДП «Златодар», школярка Стелла Димарець та Валерія Капля. Не завадив дощ лише виробникам із «Златогору», «Масcofe», РайсСТ, ПП «Душка» та медоробам, які передбачливо розташувалися у наметах. Без настрою тулилися під крислатими кронами вихователі «Веселки», ховаючи від дощу свою Матильду – величезну ляльку, яка за півгодини стала популярною фотозоною для містян. Передбачливі шахісти, які звикли не тільки шахматні, а й погодні ходи прораховувати на кілька кроків уперед, розташувалися у Будинку дитячої та юнацької творчості. Організатор баталій Микола Синьоок привітно зустрічав гостей-колег з Драбова та Чорнобаю.

Цьогоріч парад вишиванок, вперше за 6-ліття свого існування, мав цікаву родзинку: учасники ходи крокували під парасолями. Саме цей нюанс кольоровості привніс неординарність заходу і переконав, що дощ золотонісцям – не завада, адже скільки витрачено часу і сил на його організацію. Скільки гостей корегували свої плани, розклади для того, щоби відвідати Золотоношу, взяти участь у параді і фестивалях.

DSC_0759-768x519

Другий рік поспіль в голові колони – юні матусі з малятами у візочках. Потім – гості, керівництво міської ради, депутати, містяни з дітьми повними родинами. Обабіч центральної алеї троянд – пасивні учасники параду: хто сам не брав безпосередньої участі, але й не міг залишитися осторонь загальноміського дійства.

О 12-ій годині у Будинку культури зібралися містяни. Тут відбулося відзначення учасників та переможців чисельних конкурсів фестивалю. Драматург та письменник Богдан Гнатюк вручив нагороди переможцям конкурсу поезії – Марії Собченко (гімназія), Владиславу Ніцаку (ЗОШ №5) та Анні Донченко (ЗОШ №6). За краще оповідання про Золотоношу свої відзнаки отримали Тетяна Островська (третя школа), Любава Форостян (СШІТ) і Олександра Середа (санаторна школа-інтернат). Кращих майстринь ікебан, букетів та композицій привітав Народний артист України Анатолій Гнатюк. Цього разу нагороди отримали золоті руки Віри Беркут, учителів методичного об’єднання початкових класів ЗОШ №6 та Надія Овчаренко із п’ятої школи. Кращі ж тематичні малюнки виконали Олена Войціховська (ЗОШ №5), Ірина Ярошенко (школа №6) та Микола Ковальчук (спеціалізована школа №2). В свою чергу Заслужена артистка України Астрая передала нагороди авторам кращих вишитих сорочок – Вікторії Жиденко, Лідії Кілівник та Аллі Чекан. Також в рамках фестивалю свої нагороди отримали тріумфатори конкурсів на кращий малюнок на асфальті, кращого дитячого візочка, кращої випічки.

Друга частина основної програми – гала-концерт та нагородження переможців 4-го Всеукраїнського юнацького фестивалю патріотичної пісні. Розпочали фінальну програму із важливого моменту – нагородження медалями воїнів, що брали і беруть участь у неоголошеній війні з Росією. Міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський вручив медалі “Захиснику Вітчизни” капітану Олександру Підручному, сержанту Вячеславу Швецову, Сергію Кровошеї, Олександру Воробйову, Тимофію Зубенчуку, Сергію Матюшенку, Олександру Пацьорі, бійцеві із позивним “Немирний“. Посмертно медаль “Лицарський хрест добровольця” передали сину волонтерки Катерини Василенко Артемові. Її честь зал вшанував хвилиною мовчання.

IMG_4179

Подарунки отримав кожен учасник Фестивалю, незалежно від досягнень. Дипломами лауреатів, м’якими ведмедиками та солодощами від мецената Людмили Русаліної нагородили 42-х учасників конкурсу. Окремо їх відзначили гості заходу. Депутат обласної ради Владислав Кулініч передав подарунок для золотоніської дівчинки Аліни Фурси-Білецької. Його колега Віктор Полозов відзначив Марію Самовол з Гельмязова, яку вже добре знають і чекають містяни. Міський голова Віталій Войцехівський нагородив юну співачку із Золотоноші Любов Поліс.

Далі – переможці. Призи глядацьких симпатій та сертифікати на 500 гривень отримали ансамбль “Рідні наспіви” із Білгород-Дністровського та Михайло Гриць із села Татарів, що на Івано-Франківщині. Бронзу отримала талановита золотоніська співачка Анна Фоменко. Разом з нагородою – одна тисяча гривень. Другим місцем та сертифікатом на 3 тисячі гривень відзначилась киянка Вікторія Бобаль. Першість – у Поліни Тєрєхової із Києва. Їй дістався приз – 5 тисяч гривень.

Гран-прі Фестивалю здобула дівчина із Хмельницького Поліанна Рижак. Її винагорода – 10 тисяч гривень.

Фото з Youtube

Завершив концертну програму виступ дівочого молодіжного гурту «Тайм».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100