реклама

реклама

Мармеладні віконниці та сніг із цукрової пудри. Такі пряничні будиночки пече подружжя на Черкащині. Хатки схожі на справжні будівлі не лише ззовні, всередині вони облаштовані меблями та навіть ялинкою. Солодкі хатинки ще й функціональні – всі дверцята та віконця відкриваються.

156694

Як готують солодку нерухомість – бачили кореспонденти «5 каналу».

Ірина Шевченко дістає з духовки гарячі імбирно-медові пряники. З них майстриня робить елементи для їстівних композицій – стіни, двері, лавки та ялинки. З натуральних продуктів – масло, яйця, борошно, спеції, мед обов'язково.

156692

Коли пряники охолонуть – починає розмальовувати. Підбирає яскраві кольори та новорічні малюнки – сніговики, ялинки і сніг. Майструвати будиночки Ірині допомагає чоловік. Найперший колись зробили для онучок, а побачивши дитячий захват – розпочали масове виробництво.

156690

«Він мебльований – є ліжко і столик, і комодик, і шафка, і ялинка. Але головний компонент, присутній у будиночку – це наша любов», – усміхається майстер Тарас Шевченко.

156693

Новорічні віночки, сніговики, бурульки на стріхах – усі деталі їстівні. Замість снігу – посипають солодку нерухомість цукровою пудрою, а вікна роблять із мармеладу. Для кожної хатки окремий сюжет.

За рік подружжя встигає зробити до 100 солодких хаток. За справу сідають з молитвою та гарним настроєм: «Це той самий казковий будиночок, в якому живе щастя і любов».

Завдяки натуральним інгредієнтам будиночки можуть зберігатися до двох років, запевняють майстри. Перед новорічними святами така нерухомість користується попитом. Такі пряничні будиночки отримають і діти із сиротинця.

156688

Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, «5 канал»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100