реклама

реклама

У Каневі, що на Черкащині, 9 березня вручили Національні премії імені Тараса Шевченка лауреатам 2019 року.

У номінації «Публіцистика, журналістика» перемогу здобули Богдан Горинь та Оксана Забужко. Лауреатом у номінації «Музичне мистецтво» став композитор Володимир Шейко.

medium

 

Переможцем у номінації «Візуальне мистецтво» обрали художника-графіка і каліграфа Василя Чебаника, у номінації «Кіномистецтво» — режисера Романа Бондарчука, у номінації «Театральне мистецтво» — режисера Ростислава Держипільського.

Перед врученням премій з вітальним словом виступив президент України Петро Порошенко, зазначивши, що творами лауреатів «пишається українська культура».

Зазначимо, що лауретів премії обрав Шевченківський комітет ще 19 лютого, утім результати голосування комітету мав затвердити президент.

Шевченківська премія – найвища державна нагорода України у сфері культури та мистецтва. Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка у 2018 році становив 240 тисяч гривень.

Джерело: Громадське

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100