реклама
Sucurity Police

реклама

Збірка поезій «Павутина слів», яка щойно побачила світ, стала четвертою в творчому доробку черкаського журналіста і літератора Федора Пилипенка.

Пилипенко1

– Для мене слово «павутина» поєднало багато змістів, – сказав автор книжки під час її презентації, яка відбулася 19 листопада в Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва. – Це і мереживо слів, якими послуговуються люди, і всесвітня мережа Інтернет, і навіть тенета, в які хижак ловить свою жертву... Втім, читач має право давати й власні інтерпретації назви збірки.

Із виходом нової книжки поета привітала керівниця літературного об’єднання імені Василя Симоненка при обласній організації Національної спілки письменників України Катерина Вербівська. На презентації виступили колеги Федора Пилипенка по поетичному і журналістському цеху, його друзі і знайомі.

– У 2014 році Федір Іванович, уже відомий журналіст, відкрився для мене і як поет, – розповіла відома черкаська поетеса, колишня голова обласної ради Валентина Коваленко. – Поети все життя свідомо працюють над словом, творячи із мови мову, шукаючи образи й ідеї, які є оригінальними у висвітленні тої чи тої теми. Дуже складно знайти себе у цьому світі ідей. Мені здається, що Федір Іванович знайшов себе передусім як поет-пісняр.

Коваленко

На підтвердження слів Валентини Михайлівни студенти Черкаського музичного училища Денис Лизогуб, Іван Лінник і Олександр Бондарчук виконали для учасників презентації пісні на слова Федора Пилипенка.

Однак, у ході презентації Пилипенко продемонстрував, що має у своєму творчому доробку багато патріотичних поезій, прочитавши деякі з них. Особливо присутніх «зачепили» вірші: «Україно, не спи», «Ніхто не розіпне нас на хрестах» та інші.

На природній єдності журналістської і поетичної сторін творчості літератора наголосила у своєму виступі черкаська тележурналістка Галина Компанієць.

А ветеран АТО Євген Одновол, високо оцінивши патріотичну лірику Федора Пилипенка, підкреслив важливість зусиль творчих людей, які намагаються у своїх працях передати мотиви тих, хто зі зброєю в руках стає на захист України, показати важливість їхніх зусиль, глибину трагізму втрати на війні друзів і близьких.

Федір Іванович розпочав писати вірші ще в школі. Серед його творів – філософська, любовна, патріотична, громадянсько-політична лірика. Поезії автора опубліковані у чотирьох збірках: до «Павутини слів» побачили світ «Любові забагато не буває» (2000), «Шепочуть вірою вуста» (2008) і «Зерна» (2015).

Збірку «Павутина слів» висунуто на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка.

Павутина

Федір Пилипенко – журналіст із 30-річним досвідом, 15 років очолював тальнівську газету «Колос». Нині працює у виконавчому апараті обласної ради.

Федір Пилипенко читає вірш, який учасники презентації назвали одною із найбільш зворушливих його поезій

Студенти Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського Денис Лизогуб й Іван Лінник виконують пісню молодої композиторки Катерини Александрової на слова Федора Пилипека

Учасники

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Лауреат 21.11.2019 17:58
Чому не видно керувальника письменників Трохимича?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100