реклама
Sucurity Police

реклама

Про це говорилося 3 липня під час зустрічі трудового колективу ПрАТ «АЗОТ» з головою Федерації профспілок Черкаської області Петром Шевченком та головою обкому профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України Володимиром Шепелем.

!IMG_2584

Через відміну квот на ввезення російських добрив в Україну, вітчизняні підприємства опинилися перед загрозою зупинки виробництв та звільнення працівників.

Вже оголошено про скорочення 5% працівників, зокрема і на Черкаському «Азоті». До кінця цього року можливе додаткове скорочення ще  40%. За підрахунками профспілок та Федерації роботодавців України, перед загрозою звільнення на хімічних підприємствах України опинилися близько 7600 осіб.

– Наші чисельні звернення до Прем’єр-Міністра України із закликами до діалогу, на жаль, залишаються без відповідей та породжують ще більше запитань з боку трудових колективів. Ми лише вимагали й вимагаємо забезпечити умови завантаження  наших виробничих потужностей для збільшення внутрішнього виробництва та надати нам можливість зберегти робочі місця, – зазначив Голова Правління ПрАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Рішення не вводити квоти на ввіз імпортних добрив, було прийняте Міжвідомчою комісією з питань міжнародної торгівлі 22 червня цього року, незважаючи на результати розслідувань Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, які підтвердили необхідність впровадження спеціальних обмежувальних заходів, передбачених Законом України та нормами СОТ.

Враховуючи всі викладені обставини, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко запропонував захищати свої права на акціях протесту.

–У профспілок є великий досвід таких дій. Не можна зупинятися на тому, що зверталися, писали листи… Треба переходити до конкретних дій і відстоювати свої права. Це нормальна та дієва світова практика, – наголосив Петро Шевченко.

Нині працівники «Азоту» обговорюють можливість попереджувальної акції під стінами Черкаської облдержадміністрації. Після чого, разом з іншими виробниками азотних добрив, вимагатимуть захистити їхнє право на працю під КабМіном.

Як ми неодноразово наголошували, результати проведених розслідувань підтверджують наявність фактів та обставин, які є правовим підґрунтям для запровадження спеціальних обмежувальних заходів щодо імпортних мінеральних добрив на внутрішньому українському ринку.

Звертаючись до Президента України, робітники та профспілки наголосили: «Ми впевнені, що у тих умовах що склалися, безконтрольне збільшення імпорту буде вбивати тисячі робочих місць українців, погіршувати макроекономічні показники, які й без того наразі бажають бути кращими. Ми ще раз просимо вас, почути голос трудових колективів, а не лише голос лобістів російського імпорту. Ми закликаємо Вас бути у цій дискусії разом».

Довідка: На українських підприємствах з виробництва мінеральних добрив ("Дніпроазот", "Рівнеазот", Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, Дніпровський завод мінеральних добрив (ДЗМУ), "Сумихімпром", Черкаський "Азот") працюють близько 20 тис. осіб. Працюючи на повну потужність, ці виробники спроможні виробити 5 млн тонн азотних добрив на рік за потреби України – 4,5 млн тонн. Щоб уникнути монополії українських виробників, вони пропонують віддати іноземним виробникам (Білорусь, Туреччина, Казахстан тощо) четверту частину необхідних обсягів.

Про це інформує прес-служба підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Ігор 05.07.2020 21:40
А чого це Фірташ проти російського імпорту виступає? Нехай на практиці покаже як гарно з "старшім братом" обніматися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Азот 05.07.2020 20:30
А чому пишуть президенту Зеленському, потрібно іхати в Австрію в Відень тай там страйкувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Школе коммунизма 05.07.2020 17:32
Нужно было вовремя не только интересы своих хозяев от рабочих защищать, но и вовремя просить их хотя бы минимальных инвестиций в модернизацию неконкурентносп особных технологий и оборудования прошедшего века. А то только сейчас, когда их тёплые проффсоюзно-офисные кресла оказались под угрозой закономерного из-за их бесполезности, выбрасывания, они вдруг проснулись от послеобеденного офисного сна и вспомнили, что как бы и типо за права своих подопечных ещё "бороться" надо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100