реклама

реклама

Замість шести рахунків і шести платіжок, які Черкаське міське КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» згідно з законодавством вимушено надсилало споживачам, сьогодні створено єдиний рахунок.

c274c95-0_  

Про це щойно під час пресконференції повідомив керівник підприємства Павло Карась.

– Отже, тепер абоненти можуть заощадити час і нерви, а також гроші, які раніше доводилося витрачати на комісію банкам, – сказав директор «Черкаситеплокомуненерго». – Ми згідно з законодавством вимушені були з початку року виставляти абонентам платіжки щомісяця за усі складові тарифу. Банки побачили, скільки йде платіжок, і підвищили вартість своїх послуг, а це це від 15 до 40 гривень. При цьому платіж за послуги вузлів комерційного обліку становить 6 гривень, а банківська – комісія 15. Особливо обурювалися пенсіонери, які звикли платити в касах, а там дорожче, ніж онлайн.

Павло Карась зазначив, що підприємство надіслало відповідне звернення до Кабміну, але там це питання поки що не розглянули. Також було надіслано звернення й до обласної і черкаської міської влад. За словами пана Карася, і голова ОДА, і міський голова Черкас не раз говорили, що «з платіжками треба щось вирішувати». Водночас, підприємство вжило і власних заходів.

– Ми створили окремий розподільчий рахунок, модернізували комп'ютерну систему, яка зможе розподіляти відповідні кошти, – каже пан Карась. – Буде транзитний рахунок, а далі кошти розподілятимуться по шести платіжках. Це зручно для споживача і потребуватиме лише одної виплати комісійних банкові.

Павло Карась додав, що такий підхід не заборонений законодавством. Водночас, за абонентом зберігається право платити й далі через онлайн-системи і сплачувати на окремі рахунки.

Проплату за новою системою можна буде здійснити уже за вересень. Єдиний рахунок буде вказуватися внизу загальної квитанції, яку щомісяця отримують абоненти підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #2 По уже накатаной 15.10.2020 13:19
Бондаренко: «Тарифи на теплоенергію для черкащан буде знижено»
04 грудня 2019, 09:04 Новини Черкас та області
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 [email protected] 15.10.2020 12:05
Тобто зробили чк було :-*
Оце перемога!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100