реклама

реклама

Прокурорами Смілянської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жительки одного із сіл Київської області за фактом заволодіння шахрайським шляхом земельною ділянкою площею 0,084 га (ч. 1 ст. 190 КК України).

978a9fb-246b8c5be94d947686943d99a8036025

Під час досудового розслідування встановлено, що жінка, приховавши відомості про те, що вже скористалася правом безоплатної передачі їй земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд, у порушення вимог ч. 4 ст. 116 Земельного кодексу України (передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених Земельним кодексом України, провадиться один раз по кожному виду використання), звернулася із заявою до однієї із сільських рад Черкаського району Черкаської області про затвердження їй технічної документації із землеустрою земельної ділянки площею 0,084 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд. У подальшому зазначену земельну ділянку передано їй безоплатно у приватну власність.

На виконання рішення Канівського міськрайонного суду Черкаської області, винесеного за результатами розгляду позову, поданого прокуратурою, державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку скасовано, її повернуто до комунальної власності.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, обвинуваченій може бути призначене покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100