реклама

реклама

Фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» в онлайн-режимі провели нараду для сімейних лікарів та педіатрів закладів охорони здоров’я області.

На нараді, яку відкрив заступник генерального директора Черкаського обласного ЦКПХ Микола Тищук, розглянули питання епідеміологічного нагляду, лабораторної діагностики та імунопрофілактики кору.

tishukkir

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду Центру Марина Конакбаєва нагадала обов’язки надавачів первинної і вторинної медичної допомоги при виявленні підозрілого випадку, а також профілактичні та протиепідемічні заходи в осередку кору.

Завідувачка відділу імунопрофілактики Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Шуляренко детально зупинилася на питанні планової вакцинації проти кору, відзначивши недостатній рівень охоплення щепленнями населення області.

За її словами, під час вакцинальної кампанії в області заплановано 7 637 щеплень проти кору (5 830 осіб) протягом травня-червня цього року.

Завідувачка вірусологічної лабораторії Центру Наталія Федорченко наголосила на важливій ролі лабораторної мережі в алгоритмі дій у разі спалаху кору.

Про це інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100