реклама

реклама

Національний банк України вів в обіг пам’ятну монету «Іван Піддубний» номіналом дві гривні на честь знаменитого українського борця. Про це йдеться на сайті НБУ.

pidddd-768x432

Пам’ятна двогривнева монета із серії «Видатні особистості України» присвячена 150-рiччю вiд дня народження відомого спортсмена. Тираж монети, яка виготовлена з нейзильберу, налічує 35 тисяч штук. На аверсі зверху зображено логотип Банкнотно-монетного двору, написи «Український богатир» та «Чемпіон чемпіонів» навколо зображення земної кулі в центрі. Із боків – стилізовані сцени боротьби, номінал монети, напис «Україна», а збоку зазначено рік карбування – 2021.

Згідно з описом, на реверсі розміщено портрет Івана Піддубного, роки життя спортсмена – 1871-1949, і напис «Український богатир». Довідково: Іван Піддубний народився в селі Красенівка, що на Полтавщині. Він був багаторазовим чемпіоном світу з класичної (греко-римської боротьби) у суперважкій вазі. Кар’єру розпочав, коли йому було за 30. Спочатку разом із цирком гастролював імперією, а в 1905-му взяв участь в чемпіонаті світу у Парижі, де і переміг, прославивши Україну.

Нагадаємо, 8 жовтня 2021 року минуло 150 років від дня його народження.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 А в честь Козлова? 10.10.2021 00:03
Тоже всё-таки авторитетный черкасский бизнесмен с крупнейшим мировым и европейским именем и в скором будущем это имя будут тоже носить всевозможные клубы варягов по авторитетным и главное востребованным видам спорта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100