Після перерахунку голосів міська виборча комісія повідомляє, що Ігор Калашник знову став депутатом міськради

Після перерахунку голосів міська виборча комісія повідомляє, що Ігор Калашник знову став депутатом міськради

По округу №18 міста Черкаси, де за результатами виборів тривав судовий процес, міська виборча комісія зробила перерахунок голосів. Як наслідок, визначився новий переможець: Ігор Калашник (від СПУ) обійшов Баймурзу Бакашева (від «ВО «Батьківщина»). Про це «Прочерку» повідомив голова Черкаської міської виборчої комісії Микола Кудрявцев.

– Суд зобов’язав комісію зробити перерахунок голосів і навів докази на користь такого рішення. Хоча, в принципі, члени комісії і так були налаштовані зробити перерахунок голосів, оскільки були дані про те, що при підрахунку голосів по округу могли бути порушення, – пояснив Микола Сергійович. – Комісія зробила перерахунок, в ході якого з’ясувалося, що за одного з кандидата неправильно були пораховані голоси. Тобто кількість голосів за одного з кандидатів була заниженою, а за іншого – завищеною. У результаті перерахунку змінилася ситуація по округу. Було складено протокол і оголошено результати.

За словами Микола Кудрявцева, найбільшу кількість голосів по округу набрав Ігор Калашник. За ним йшов Баймурза Бакашев. Різниця між ними у декілька десятків голосів.

– У комісії це вже кінцевий результат. Якщо будуть суди, то не кінцевий, – говорить голова Черкаської МВК.

Тепер, за словами директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького, який теж пройшов до міськради по одномандатному мажоритарному виборчому округу, СПУ в новосформованій Черкаській міській раді представлятимуть два депутати: він та Калашник.

– Ми були за перерахунок голосів по округу №18, бо принаймні на двох дільницях округу під час виборів спостерігачі зафіксували порушення. Незважаючи на оголошення міською виборчою комісією переможця, бютівці подали скаргу в суд. Хочуть визнати дії комісії недійсними. Але переможця вже оголошено! – каже Олександр Радуцький.

Що ж до округів №10 і №12, то там таки будуть перевибори. Про це повідомив Микола Кудрявцев. Так, попередньо суд скасував повторне голосування по округу №10, визначивши переможця, але комісія подала апеляцію. «Ми прийняли рішення оскаржувати рішення суду, бо нами вже були зроблені підготовчі дії до виборів: ми замовили друк бюлетенів, зорієнтували дільничні виборчі комісії. Вже запущено механізм! І було б нелогічно, якби ми зараз просто погодилися з рішенням суду», – пояснив голова Черкаської міської виборчої комісії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Черкасщанин 12.11.2010 16:44
Черкасщанин Черкащанину. Ну вас и понесло - че всего двести, давайте на 1000 больше или пусть лучше на 2000. Или ви єти голоса финансировали? По округу уже не только слухи на єтот счет ходят. Скоро могут и правоохранители пройтись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Санитар 12.11.2010 16:31
Когда Калашник шел в меры... в интервью по местному ящику поклялся ... что при любом исходе выборов около домов в которых живут афганцы и чернобыльцы по у. Г.Днепра 81, 73 сделает та что будет освещение. Пан Калашников имеет коротку память, прошло уже больше 4-х лет, а так ничего и не сделал
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкащанин 12.11.2010 13:40
О як пан Калашник хоче бути при "двіжухє", на все згоден аби тільки влізти. Наскільки мені відомо то Баймурза переміг з різницею біля 200 голосів. І ніяких фальсифікацій зі сторони Баймурзи наврядчи було, розмах не той (на відміну від Калашнікова). Зразу видно у кого більше бабосіків для оплати послуг судів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100