реклама

реклама

У 2010 році було продано право оренди на три земельні ділянки під розміщення кіосків в комплексі із зупинками громадського транспорту

У 2010 році було продано право оренди на три земельні ділянки під розміщення кіосків в комплексі із зупинками громадського транспорту

27 квітня 2011 року в Черкасах відбувся перший в цьому році земельний аукціон з продажу права оренди на земельну ділянку під розміщення кіоску із торгівлі періодичними виданнями в комплексі із зупинкою. Розташована вона по вулиці Смілянській (поруч із будинком № 65, зупинка «Ільїна»). Зі стартової ціни у розмірі майже 30 тис. грн. право оренди на земельну ділянку площею 31 кв. м було продано за 71,6 тис. грн. Під час торгів всього було зроблено 14 кроків, інформує прес-служба Черкаської мерії.

 За словами начальника управління земельних ресурсів та землеустрою Руслана Алдаганова, за право оренди на аукціоні боролися три учасники, серед яких були і представники з Києва. На третьому кроці аукціону, який дорівнював близько 36 тисяч гривень, один учасник зійшов з дистанції. Проте саме між двома учасниками, які залишились, і розпочалася найзапекліша боротьба, в результаті чого вартість права оренди пропонованої земельної ділянки зросла майже утричі.

За умовами аукціону продаж права оренди здійснюється на п’ять років, протягом місяця з моменту підписання договору купівлі-продажу переможець торгів має сплатити відповідні  кошти.

— Ми очікували серйозну боротьбу за цю ділянку, адже вона має зручне місцерозташування  –  у центрі міста. Тому,  прогнозовано, цей лот не залишився без уваги потенційних покупців. Особливо приємно, що вже через кілька місяців на місці напівзруйнованої зупинки, де навіть від дощу не можуть сховатися мешканці міста, почне будуватися сучасний та зручний зупиночний комплекс, – зауважив Руслан Вахаєвич.

Другий цьогорічний земельний аукціон буде проводитись після травневих свят – 11 травня 2011 року. Міська влада планує продати у власність три земельні ділянки під житлову забудову по вулиці Я.Галана. Кінцевий термін прийняття заяв на участь в аукціоні – 4 травня 2011 року.

До речі, цьогоріч міська влада передбачає продати право оренди приблизно на 20 земельних ділянок під кіоски в комплексі із зупинками. Це такі зупинки як «Хлібзавод» по вулиці Чигиринській, «Зоопарк» по вулиці Смілянській, «Річковий вокзал» по вулиці Героїв Сталінграду, «Палац спорту «Будівельник» по проспекту Хіміків, «Черкасигаз» та «Невського» по вулиці Громова тощо. Нині готується необхідна документація.

Довідка:

З 2009 року Черкаська міська рада започаткувала продаж прав оренди на земельні ділянки на аукціонах, в тому числі і під кіоски в комплексі із зупинками громадського транспорту.

У 2010 році було продано право оренди на три земельні ділянки під розміщення кіосків в комплексі із зупинками громадського транспорту. А саме:

· по вулиці Руставі, зупинка «Руставі-кінцева» була продана за 5140 грн.;

· по вулиці Енгельса, зупинка «Банківська академія» була продана за 67760 грн.;

· по бульвару Шевченка, зупинка «Площа 700-річчя» була продана за 110000 грн.

При цьому стартова ціна всіх трьох лотів була однакова – 3 520 гривень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100