реклама

реклама

Запланований на 20-23 травня в Черкасах ІІ позачерговий з’їзд працівників усіх музеїв України не відбудеться через відсутність коштів. Тож з’їзд перейменують в обласний семінар і запросять до Черкас лише музейників з області.

– Не пишіть, що з’їзд скасовується. Ми просто робимо його скромнішим. Є поважні причини, зокрема, і брак коштів, – повідомив «Прочерку» новий очільник облуправління культури облдержадміністрації Василь Марштупа. – Подібний з’їзд проводиться раз на два роки. Цьогоріч він мав бути позачерговим. Тепер на базі Черкаського обласного краєзнавчого музею проведемо семінар.

Що ж означає переформатування з’їзду в семінар? Це «Прочерку» пояснила директор Черкаського обласного краєзнавчого музею Алла Кушнір.

– Позачерговий з’їзд музеїв присвячений урочистостям з нагоди 150-річчя перепоховання Тараса Шевченка. Оскільки цими вихідними і так планується велика кількість заходів, багато музейних працівників у складі обласних делегацій поприїжджають у Канів, тому облуправлінням культури було вирішено провести в Черкасах семінар на шевченківську тематику. На семінар приїдуть музейники з області. Тобто з’їзд проведемо на меншому рівні.

– Але ж попередньо на з’їзд запрошувалися ваші колеги з інших областей. Вони планували поїздку. Тепер їх потрібно усіх попереджати про відбій?

– Так. Я сьогодні встигла дати відбій працівникам з далеких музеїв…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100