реклама

реклама

Попри запевнення губернатора Тулуба, що він підтримує вшанування борців за волю України в Холодному Яру на Черкащині, влада веде боротьбу з учасниками заходу та намагається усіма способами перешкодити людям приїхати на свято.

hya


Днями почали надходити заяви від організаторів заходу, що Кам’янське ДАІ отримало судове розпорядження не пропускати автобуси з людьми, які їдуть до Холодного Яру. Окрім того, перешкоди у відвідуванні холодноярських вшанувань спіткали і учасників свята. Музиканти Черкаської капели бандуристів змушені були відмовитись від участі в заході через заборону від керівництва. З тієї ж причини не зможуть приїхати на свято і дитячі та юнацькі спортивні команди Кам’янського району.

Але на цьому несподіванки для учасників заходу не скінчились. З неофіційних джерел стало відомо, що Черкаське та Уманське відділення ДАІ також отримали розпорядження щодо заборони виїзду транспорту, який прямує до Холодного Яру. Автоперевізники відмовляються туди вирушати, оскільки їм погрожують можливою втратою роботи.

Організатор вшанувань героїв України в Холодному Яру Роман Коваль розповів, що тиск на учасників дійства здійснюється за допомогою міліції, куди для розмови почали викликати керівників українських організацій області. Першими запрошення «на співбесіду» отримали керівник Кам’янської «Свободи» Сергій Воронов та отаман місцевої козацької організації Олександр Зайцев.

«Сергій Тулуб ухвалив «соломонове рішення», дав добро на участь у заходах керівникам Чигиринського району, на території якого відбудеться народне свято, але наказав керівникам інших районів Черкащини за допомогою міліції не допускати автобуси з українськими паломниками до Холодного Яру», - розповів організатор свята Роман Коваль.

Співорганізатор холодноярських вшанувань Микола Булатецький переконаний, що представникам влади замість того, щоб перешкоджати святкуванню, слід самим завітати на захід: «Черкащиною завжди керували патріотичні, свідомі та достатньо духовні лідери. Але зараз при владі людина з комуністичними поглядами - Сергій Тулуб. Щоб зрозуміти, що таке українська історія, йому, Миколі Азарову, Віктору Януковичу та Дмитру Табачнику варто приїхати до Холодного Яру та поспілкуватись з патріотами своєї держави. Можливо, тоді вони б зрозуміли, що таке українська історія та український дух».

Один з опозиційних лідерів Черкащини, співорганізатор заходу Максим Поляков розповідає: «Найгірші прогнози щодо Сергія Тулуба справдились. Окрім фашистської антисемітської діяльності, він себе проявив як людина, яка ненавидить все українське. Губернатор Черкащини усіма силами прагне завадити українцям вшановувати своїх героїв.  Зрозуміло, що всі заборони щодо святкування є його ініціативою. Це зайвий раз підтверджує, що режим Тулуба є окупаційним. Українці - сильний вольовий народ, який завжди міг вибороти своє право на свободу у поневолювачів.  Цього разу нам всім також необхідно об’єднатись в боротьбі проти загарбників та звільнитись від донецьких окупантів».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100