реклама

реклама

14 млн. грн. передбачалося витратити на реконструкцію Будинку рад відповідно до проекту, розробленого проектувальною організацією «Черкасицивільпромпроект». Про це свідчать документи, які «Прочерку» на прохання голови обласної ради Валентини Коваленко показали в КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

Крило, яке мало стати губернаторським

Крило, яке мало стати губернаторським


– Другий рік це крило п’ятого поверху пустує, – розповів журналістам в.о. директора КП Віталій Петров. – Тільки для опалення цих приміщень у холодну пору року потрібно приблизно 73 тисячі гривень на рік.

Серед кількох десятків кабінетів західного й північного крила лише одні двері були зачиненими – як з’ясувалося, вони приховували кілька сотень пачок із агітаційною продукцією януковичівської влади.

Як відомо, із Будинку рад свого часу було «відселено» департаменти освіти та охорони здоров’я. Нині ці структури ОДА розміщені у віддалених від центру міста приміщеннях. Про те, для чого це було зроблено, офіційної інформації практично не було, зате довго ходили різноманітні чутки. Найбільш фантастичні з них – про те, що тут планувалося зробити своєрідні ділові апартаменти для тодішнього голови облдержадміністрації Сергія Тулуба – виявилися правдою.

Як свідчить згаданий проект реконструкції Будинку рад, п’ятий поверх мав поділятися на дві, по суті, резиденції – голів облдержадміністрації та обласної ради. При цьому для власне голови ОДА передбачалося виділити все північне крило.

Вид iз губернаторського вiкна

Вид iз губернаторського вiкна


Для того, щоб обладнати кабінет губернатору, мали об’єднати два наявних великих кабінети й частину коридору. Чудовий вид із губернаторських вікон відкривався на сквер за Будинком рад, музей «Кобзаря», медколедж та кафе «Ярославна». Вхід до кабінету мав бути, як і належить, із приймальної. Зате з іншого боку до робочого приміщення голови ОДА примикали б кімната відпочинку, санвузол з душовою кабінкою і кухня.

План 5 поверху

План 5 поверху


Своєрідним девізом проектувальників, очевидно, були зручність, камерність, відокремленість від решти працівників облдержадміністрації.

Ділова частина губернаторського крила, крім кабінету голови ОДА, також включала б залу засідань на 90 місць, хол, залу для переговорів із допоміжним приміщенням, кабінет начальника відділу (якого – не зрозуміло), кімната для охорони та водія.

До губернаторського крила примикали б чотири кабінети радників голови ОДА, чотири кабінети прес-служби та інші приміщення.

План губернаторського крила

План губернаторського крила


Крило голови облради, хоч і мало б вигляд дзеркальної копії губернаторського, проте було б дещо скромнішим. Власне апартаменти голови включали б робочий кабінет із приймальнею, кімнату відпочинку, кухню та санвузол з душовою кабінкою. Ділова частина – зала засідань на 68 місць та низка кабінетів.

Реконструкція поверху тільки розпочалася. Кабінети встигли розібрати та поламати, а відновлювати практично не бралися.

Детальніше дивіться ВІДЕО.


Голова обласної ради планує повернути у приміщення п’ятого поверху обласного Будинку рад департаменти освіти та охорони здоров’я. Для цього на поверсі необхідно провести поточний ремонт – нині в кабінетах працювати неможливо.

– Звісно, зараз за чинними нормами ми не маємо права витрачати державні кошти на ремонти приміщень для органів влади, – зауважила Валентина Коваленко. – Але сьогодні ці приміщення побачив голова ОДА Юрій Ткаченко. І я думаю, що він підключиться і якимсь чином зможе зробити так, щоб ці департаменти повернулися в Будинок рад. Можливо, нам удасться задіяти спонсорів абощо.

P.S. Про грандіозність планів колишнього губернатора свідчить і розпочатий ремонт їдальні Будинку рад – тут ламали капітальні стіни, об’єднуючи малі приміщення у великі, робили шикарні входи й обкладали все дорогою плиткою. Чи є у цієї їдальні шанси колись запрацювати – в нинішніх умовах сказати неможливо.

Iдальня

Iдальня


реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Сашэ 07.05.2014 17:07
Собирают с народа бабло за ком.услуги-не переставая поднимать цены, 23 года плетут бред...- еще не дошли до обоснованных цен ))))))). Вот отсюда и главный резерв для казнокрадов и вз..точников!!! Нескончаемый поток бабла...и гуляй фантазия!- перестраивают еще советские дворцы, ругая коммунистов,кот орые работали в скромной обстановке. Вкладывают в ремонты млрд. $$$$$$$ ,как-будто собираются там тусоваться до своей смерти.И это только в госучреждения -"вклады от населения!" ...Сбежали бывшие,прихвати в деньжата и барахлишко...Ешь ананасы! Рябчиков жуй! день твой последний приходит ,буржуй!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 скептик 07.05.2014 14:59
Действительно, искать спонсора для помощи в ремонте админздания - коррупция. Ну или вымогательство, если хотите. Тулуб уехал,а методы остались.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Дід Трохим 07.05.2014 12:33
Черкащанин-5, зарплати у них й справді скромні, але це далеко не всі гроші, які вони отримують усіма "400 відносно чесними способами". Інакше б туди не перлися. Так що з 1000 не обідніли б.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Я черкащанин 07.05.2014 10:35
Цитую Дід Трохим:
Щоб повернути апартаменти у власність будинку рад потрібні спонсори? Ващє ох.... А письмового дозволу Тулуба вам не треба? Скиньтеся по 1000 зі своїх скромних зарплат, найміть бригаду і не робіть проблеми там де її немає


Справа в тому, діду, що у більшості чиновників зарплата і справді дуже скромна. Зараз вона, може, трохи більша за тисячу - 1200, 1300. Якщо Ткаченко пообіцяв вирішити проблему, то, ймовірно, він сам і заплатить за ремонт. Принаймні, це було б у його стилі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Дід Трохим 07.05.2014 07:56
Щоб повернути апартаменти у власність будинку рад потрібні спонсори? Ващє ох.... А письмового дозволу Тулуба вам не треба? Скиньтеся по 1000 зі своїх скромних зарплат, найміть бригаду і не робіть проблеми там де її немає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Anatoliy 07.05.2014 03:27
:-* А меня интересует кто получил подряд на реконструкцию? куда пошли народные деньги?? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Громадський активіст 06.05.2014 22:57
Цитую слова голови обласної ради: " Можливо, нам удасться задіяти спонсорів абощо ".
По-перше, жоден з так званих "спонсорів" просто так не вкладе свої кошти в приміщення Будинку рад. По-друге, якщо і вкладе, то відповідно за певні проференції з боку державних службовців, а це вже, даруйте, корупція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Тут как тут 06.05.2014 19:51
Ооооо так новая власть как и старая будет за действовать спонсоров через новые фонды!!!!! Ничего не поменялось..... Только таблички с фамилиями и должностями.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100