реклама

реклама

85 курсантів Навчального центру Держприкордонслужби, що в селищі Оршанець під Черкасами, прийняли сьогодні присягу на вірність українському народу, передає з місця події кореспондент «Прочерку».

 

Серед курсантів, які прийняли присягу, – 30 дівчат.


На урочистості в Оршанець прибули родичі та близькі курсантів.

Із прийняттям присяги привітали та вручили державні прапори начальник Навчального центру Держприкордонслужби полковник Ігор Павлов, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови Черкаської облради Наталія Кравцова, вдова загиблого в зоні АТО генерал-майора Ігоря Момота Надія, військовий комісар Євгеній Курбет та ветерани прикордонної служби. Отримані державні прапори курсанти ховали до серця під куртку.


 Прикордонників благословив протоієрей УПЦ МП отець В’ячеслав.


Хлопці та дівчата, як сьогодні прийняли присягу, вже місяць служать та навчаються в Оршанці.

 

Підписуючи контракт, всі вони знали, що можуть бути відправлені до зони АТО. Щоправда, як повідомили в Оршанці, два тижні тому на засіданні РНБО було ухвалено рішення не відправляти більше курсантів зону АТО.


На запитання журналіста «Прочерку», що спонукало курсантів у такий момент, коли вони можуть загинути під час виконання свого обв’язку, вступити в ряди Держприкордонслужби, одразу кілька відповіли: «Треба захищати Батьківщину!» А коли запитали, чи не страшно, відповіли, що ні. Серед тих, хто сьогодні прийняли присягу, – племінниця Ігоря Момота Олександра.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Віктор Ропак 04.08.2014 11:50
ВОЕНОМАТу (украінською - військомат)
Племінницю не брали "для іміджу"... Моя дочка закінчила Державну Академію Митної Служби. Має диплом бакалавра. Вступила до вишу завдяки свїм знанням і всі чотири роки була курсантом (тобто вчилась на бюджеті). Після "реформування" митної служби - курсантам не надають робочих місць на митницях, а працюват в бізнесі... Не для того вона про пагони мріяла!
В прикордонні війська пішла за покликом серця (так, Ігор Федорович був для неї прикладом та близькою людиною).
Тож не потрібно судити про людей за своїм гірким досвідом...
P.S. Я не буду з Вами сперечатись з приводу "дядько племінницю в АМТСУ влаштував і в Прикордонники просунули". Зайве це... Всі хто разом з нею вчились і зараз служать - знають що вона за людина. І якби не смерть Ігоря, то мабуть і не взнали б, що вона його племінниця...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Военкомат 25.07.2014 23:59
Цитую Черкас:
СЛАВА УКРАЇНІ!

Може в военкомат жінок та в керівництво Центра, а на фронт чоловків.Цікавий підсумок 25.07.2014 15:14
Керівник ДПСУ генерал-армії, саме високе військове звання України і набрали 30 дівчат, 36 % від загальної кількості. А хто буде воювати? Краще б підняли зарплату для чоловіків. Генералів та штабних найбільше в світі на 1000 чоловіків. Начальник речової служби ДПСУ генерал. Ладно одну племінницю взяли для іміджу, а решта навіщо через місяць-два в декрет, три роки зайнята посада. Начальнику центра керувати дівчатами зручно. Навіщо державні кошти пусскати на вітер. Свідомо чи ні , але не на користь держави
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Людмила Владимировна 25.07.2014 16:35
Как-то не очень впечатлила присяга курсанта.Пробубнел парень. ну, да ладно. Смелости им мужества. патриотизма,бла городства и ЖИВЫМИ вернуться домой. Слава Героям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкас 25.07.2014 12:02
СЛАВА УКРАЇНІ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100